گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد افت جزئی داشت و در ۲۸۰۹۰ تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز امروز به سطح ۱۳ میلیون و ۲۴۵ هزار تومان رسید. به نظر میرسد عامل اصلی بلاتکلیفی بازار ارز، بیخبری سیاسی از روند مذاکرات باشد. این در حالی است که طی صحبتهای اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه ایران و آمریکا بنا شد تا مذاکرات از سر گرفته شود، اما گویا حصول توافق همچنان در معطلی بهسر میبرد و دلار نیز به ناچار به پیروی از شرایط بلاتکلیف ماندهاست.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها قرمز پوش شدند، به طوری که بیت کوین به ۳۸ هزار دلار سقوط کرد. اتریوم نیز حدود ۵ درصد کاهش یافت. بنجامین کاون، تحلیلگر رمزارزها عقیده دارد که اگر بیتکوین به زیر مقاومت ۳۷ هزار دلار ریزش کند در بازار آلتکوینها خونریزی میشود. امروز هم مدیرعامل صرافی ارز دیجیتال بیتمکس پیش بینی کرده قیمت بیت کوین به ۳۰ هزار دلار و قیمت اتریوم به ۲۵۰۰ دلار خواهد رسید.
? اونس جهانی طلا در بحبوحه ضعف دلار آمریکا در پایان ماه به روند صعودی خود ادامه داد و با افزایش ۱۵ دلاری به ۱۹۱۰ دلار در هر اونس رسید. در پی آخرین کاهش داده های ایالات متحده، بازدهی ایالات متحده در پایین ترین سطح قرار داشت، به طوری که بازدهی ۱۰ ساله در حال حاضر حدود ۷ واحد بر ثانیه در روز در ۲.۹۰٪ و بازدهی ۲ ساله به ۱۰ واحد در ثانیه در روز نزدیک تر شده است. طبق دادهها هزینهکرد خانوارها در ماه گذشته با توجه به هزینه آنها در بخش خدمات ۱.۱ درصد افزایش یافته است. بسیاری از آمریکاییها در ماههای اخیر از دستمزدهای بالاتر سود بردهاند و هزینههای خود در بخش خدمات، از جمله رستورانها را افزایش دادهاند.
? شاخص دلار آمریکا بلاخره بعد از رشد متوالی وارد مدار نزولی شد و از بالاترین سطح ۵ ساله خود فاصله گرفت. تورم ایالات متحده مطابق با شاخص قیمت اصلی PCE در ماه مارس به ۵.۲٪ سالانه تعدیل شد، اما یک جهش بیشتر از حد انتظار در نرخ رشد QoQ شاخص هزینه اشتغال (ECI) در سه ماهه اول مشاهده شد. فدرال رزرو در ماه های اخیر اعلام کرده است که ECI را از نزدیک زیر نظر دارد و آخرین اعداد این نگرانی را ایجاد می کند که رشد دستمزد بالا می تواند بازگشت تورم به هدف ۲.۰ درصدی بانک را دشوارتر کند.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۱ درصد افزایش یافت و به ۱۰۸.۵۱ دلار در هر بشکه رسید زیرا شاخص نفت ایالات متحده برای پنجمین افزایش ماهانه متوالی خود پس از دوره پرنوسان دیگری که با اختلالات عرضه ناشی از ژئوپلیتیک و کاهش تقاضای ناشی از کووید در چین، افزایش یافته بود. جنگ روسیه و اوکراین با وجود تلاشهای دیپلماتیک برای آتشبس وارد سومین ماه خود شده است و اتحادیه اروپا به دنبال پیوستن به ایالات متحده و بریتانیا در اعمال ممنوعیت واردات نفت خام روسیه و حفظ فشار صعودی بر قیمت نفت است. روسیه همچنین اخیراً عرضه گاز به بلغارستان و لهستان را پس از خودداری کشورهای عضو اتحادیه اروپا از پرداخت واردات گاز به روبل، متوقف کرده است و بحران انرژی در اروپا را تشدید کرده است.
? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت در معاملات امروز با ۲.۴۱ درصد افزایش به به بالای ۳ هزار واحد رسید، زیرا سرمایه گذاران آخرین تعهد شورای دولتی را برای افزایش سیاست ها برای تثبیت اشتغال و کمک به مشاغل برای از سرگیری فعالیت در بحبوحه شیوع کووید در چین ارزیابی کردند. سرمایهگذاران همچنین پس از تشدید آزمایشهای ویروس در شهرهای بزرگ، به نظارت بر وضعیت کووید در چین ادامه دادند و احتمال قرنطینههای بیشتر در خارج از شانگهای را افزایش دادند.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز کاهش یافتند زیرا گزارش های سه ماهه نا امیدکننده آمازون و اپل روحیه سرمایه گذاران را تضعیف کرد. آمازون پس از گزارش زیان غافلگیرکننده به دلیل سرمایه گذاری خود در Rivian حدود ۹ درصد سقوط کرد، در حالی که اپل بیش از ۲ درصد در بحبوحه ضربه پیش بینی شده ناشی از محدودیت های زنجیره تأمین کاهش یافت. در جاهای دیگر، اینتل پس از انتشار صورت های ضعیف ۳.۹ درصد سقوط کرد و Robinhood با زیان بیش از حد انتظار، کاهش درآمد و کاهش کاربران فعال ماهانه، ۱۱.۴ درصد سقوط کرد.