پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳
- ۳:۱۱ ق٫ظ
cropped-image-11.png
تحلیل صنایع و بازارهاجهان
موضوعات داغ

چشم انداز بازارهای جهانی در هفته پیش رو

بانک مرکزی ژاپن هفته آینده در کانون توجهات خواهد بود. این بانک احتمالا تایید می‌کند که نرخ‌های بهره برای مدت طولانی‌تر افزایش نخواهد یافت و ین را همچنان تحت تاثیر حرکت‌های بانک‌های مرکزی خارجی و ریسک‌پذیری بازار باقی می‌گذارد. بانک خلق چین نیز تشکیل جلسه می‌دهد و می‌تواند سیاست‌های تسهیلی خود را برای تقویت رشد اقتصادی افزایش دهد، اگرچه اقدامات این بانک معمولا برای بازارهای سهام مهم‌تر از بازار فارکس است.
بانک ژاپن و خوش‌بینی‌
اقتصاد ژاپن دوباره در حال جان گرفتن است. تضعیف ین به صادرات این کشور کمک کرده است. کسب و کارها بر اساس آخرین نظرسنجی تانکان، اطمینان بیشتری پیدا کرده‌اند و نرخ بیکاری تنها ۲.۲ درصد است. همچنین این کشور در نهایت از تورم منفی خلاص شده است.
همه اینها خوب به نظر می‌رسد، اما اقتصاد هنوز به طور کامل از گرفتاری‌ها خارج نشده است. مصرف همچنان ضعیف است، رشد دستمزدها علی‌رغم کمبود عرضه در بازار کار، همچنان کم است و موج اومیکرون تهدیدی برای بهبود اقتصادی شده است.
نرخ تورم خود گویی همه چیز است. با وجود اختلالات گسترده در سمت عرضه و افزایش قیمت انرژی، نرخ تورم ژاپن به سختی مثبت شده است. بنابراین فشارهای ضد تورمی کماکان باقی هستند.
در چین، روز دوشنبه آمار تولید ناخالص داخلی برای سه ماهه آخر سال گذشته منتشر می‌شود. همچنین آمار خرده فروشی، تولیدات صنعتی و سرمایه‌گذاری در دارایی‌های ثابت برای ماه دسامبر نیز منتشر خواهد شد. انتظار می‌رود همه این شاخص‌ها تحت الشعاع رشد اقتصادی قرار بگیرند. انتظار می‌رود رشد اقتصادی چین در سال گذشته ۳.۶ درصد باشد که از ۴.۹ درصد قبلی بسیار پایین تر است.
با توجه به بحران در بخش املاک و شوک انرزی در سه ماهه اخیر، جای تعجب نیست که شاهد افت شیب رشد اقتصادی در چین باشیم. بعلاوه هنوز به قرنطینه‌های اخیر در بسیاری از شهرهای چین به خاطر التزام دولت چین به سیاست «تحمل کرونا صفر» در مورد کرونا اشاره نکرده‌ایم.
اما اگر آمار تولید ناخالص داخلی ضعیف باشد، این موضوع می‌تواند خبر بدی باشد که خبر خوب نیز هست، زیرا به بانک خلق چین بهانه لازم برای اتخاذ مجدد سیاست‌های تسهیلی برای مقابله با رکود را می‌دهد.
نرخ‌های تامین مالی بانک خلق چین معمولا بیشترین تاثیر را بر بازار سهام محلی دارد، اما اگر معامله‌گران احساس کنند که این مساله می‌تواند به تثبیت اقتصاد بیانجامد، می‌تواند تاثیر مثبت بر ارزهای حساس به اقتصاد چین مانند دلار استرالیا داشته باشد.
در مورد استرالیا، گزارش اشتغال این کشور برای ماه دسامبر روز پنجشنبه منتشر خواهد شد. استرالیا اخیرا با جهش قیمت سنگ آهنگ به طور قابل توجهی بهبود یافته است، اما چشم‌انداز همچنان مبهم است.
بازارها در حال حاضر بر روی چهاربار افزایش نرخ بهره در سال جاری توسط بانک مرکزی استرالیا قیمت‌گذاری کرده‌اند که بیش از حد خوشبینانه به نظر می‌رسد و فضای زیادی برای ناامیدی دارد. اقتصاد استرالیا آنقدی قوی نیست و ممکن است چین، بزرگترین شریک تجاری این کشور نیز سرریز رکود خود را به استرالیا بفرستد.
در بریتانیا شاهد رگبار داده‌ها خواهیم بود. پیش از آمار تورم ماه دسامبر که روز چهارشنبه و آمار خرده فروشی که روز جمعه منتشر می‌شود، آمار اشتغال برای ماه نوامبر را داریم که در روز سه‌شنبه منتشر خواهد شد.
استرلینگ سال جدید را بسیار خوب شروع کرده است و این موضوع گمانه‌زنی‌ها برای افزایش مجدد نرخ بهره توسط بانک انگلستان در ماه آینده را تشدید کرده است. در حال حاضر احتمال افزایش نرخ بهره توسط بانک انگلستان در ماه فوریه ۷۸ درصد است.
توانایی پوند برای ایجاد چنین افزایش قدرتمندی با وجود احساس ریسک ضعیف در بازارها بسیار چشمگیر است و نشان می‌دهد که انتظارات سیاست پولی همان چیزی است که بازارهای فارکس را در حال حاضر هدایت می‌کند.
بازارها در مورد کانادا هیجان‌زده شده‌اند
در همین حال، اقتصاد کانادا با چنان سرعتی در حال بهبود است که بازارها اکنون شانس ۸۰ درصدی برای افزایش نرخ بهره در این ماه می‌دهند، در حالی که آخرین راهبرد بانک مبنی بر این بود که زودترین زمان ممکن برای افزایش نرخ بهره ماه آوریل است. به این ترتیب، آمار تورم آتی که روز سه‌شنبه منتشر می‌شود و آمار خرده فروشی که روز جمعه به بازار عرضه خواهد شد، می‌تواند بسیار مهم باشد.
در مجموع، افزایش نرخ بهره در این ماه کمی بعید به نظر می‌رسد. اگرچه بازار کار در رونق است  و تورم افزایش یافته است، اما رشد دستمزدها پایین‌تر از قبل از همه‌گیری است و اومیکرون در سراسر کشور بیداد می کند. بسیاری از استان‌های این کشور محدودیت‌های شدیدی اعمال کرده‌اند و این موضوع می‌تواند بانک کانادا را برای پذیرش هرگونه ریسکی مردد نگه دارد.
اخیرا به لطف همین گمانه‌زنی‌ها و همچنین افزایش قیمت نفت، این ارز رشد خوبی داشته است. اگرچه چشم‌انداز میان مدت دلار کانادا همچنان مساعد است، اما ممکن است اواخر این ماه، بانک کانادا بازارها را ناامید کند.
منبع: XM

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن