پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۶:۲۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه
موضوعات داغ

پیش بینی بازار دوم مرداد ۱۴۰۲ / بازار وارد مرحله رنج می‌شود

اگرچه همچنان روند معاملات از قدرت چندانی خبر نمی‌دهند و ترس و احتیاط در رفتار فعالان بازار به خوبی قابل مشاهده است اما به نظر می‌رسد که در نهایت محرک‌های این روزها یعنی انتشار صورت‌های مالی و برگزاری مجامع توانسته‌اند پس از فروکش کردن نسبی شوک‌های منفی، اثر مثبت خود را بر بسیاری از سهام بگذارند هرچند که انتظار می‌رفت این اثرگذاری بسیار بیشتر باشد.

بازار سرمایه در هفته گذشته فراز و نشیب‌های شدیدی را به خود دید و همگان بر این باور بودند که این موج در هفته جاری نیز ادامه دارد. اما بر خلاف تصور، بازار ظاهری آرام به خود گرفته که شاید پایان فصل مجامع یکی از این دلایل باشد. در این گزارش دلیل این ثبات ظاهری را از دید چند کارشناس بررسی می‌کنیم.

بازار تحت کنترل‌گری

سلمان یزدانی گفت: بازار تمایل به کنترل سهم‌ها دارد که از طریق آن بتواند تورم را کنترل کند و از طرفی اوراق خود را به فروش برساند. عملکرد بازار در تابستان قابل پیش‌بینی بود و تا زمان رشد نرخ ارز به همین صورت خواهد ماند. اگر هم گاهی بازار رشد کند به دلیل همراهی نکردن بازارهای موازی به صورت موقت خواهد بود. بهترین استراتژی که در موقعیت فعلی می‌توان اتخاذ کرد این است که زمانی که بازار مثبت است و متقاضی دارد از استراتژی‌های پوششی مشتقات استفاده کرد؛ یعنی به این صورت که در کنار سهامی‌ که می‌خرید موقعیت‌های فروش را در بازار آپشن در نظر بگیریم.

بازار سرمایه قربانی هدف گذاری

اشکان زودفکر اینگونه تحلیل کرد: خلق نقدینگی و رکوردهای روزانه آن، بیماری مزمنی است که اقتصاد کشور مدت‌هاست با آن روبه‌روست و اثرات آن با شاخص تورم هر روز در زندگی و سفره مردم دیده می‌شود. کارشناسان علم اقتصاد به‌خوبی می‌دانند که کنترل خلق نقدینگی در عمل موضوعی نیست که بتوان در کوتاه‌مدت به آن دست‌یافت و به همین دلیل دولت‌ها در زمان چنین بحران‌هایی سعی می‌کنند با متدهای مختلفی اثرات خلق نقدینگی را کاهش دهند تا با خرید فرجه و زمان جهت اجرای برنامه‌های اقتصادی و کنترلی خود مشکلات را حل یا تعدیل کنند.

رشد بازارسرمایه در سایه پیش‌بینی پذیری

علی بیک‌زاده بر این نظر بود که تمامی نوسانات منتج از تصمیم گیری‌های دولت است که موجب بی اعتمادی سهامداران شده و لازمه بازگشت آن پیش‌بینی پذیری سود محقق شده از شرکت‌ها است. این پیش‌بینی پذیری بر اساس شفاف‌سازی مفروضات شرکت‌ها شکل می‌گیرد تا بتوان انتظار مناسبی از وضعیت شرکت با توجه به متغییرهای اقتصادی داشت.

انحلال تصمیمات دولت توسط بازار

بهنام علیزاده معتقد است دلیل تکانه‌های بازار تصمیم‌گیری‌های ناگهانی است که عواقبی نیز به دنبال دارد. در بازاری که توسط مردم اداره می‌شود نمی‌توان واکنش‌ها را پیش‌بینی کرد؛ به مرور بازار عواقب این تصمیم‌گیری‌ها را در خود حل می‌کند و برخی سهم‌ها و گروه‌ها مسیر خود را جدا می‌کنند. با توجه به پارامترهای موجود مانند نرخ خوراک، نرخ سوخت و … انتظار رشد سیستماتیک یا وقوع اتفاق خاصی را از بازار نمی‌توان داشت تا زمانی که محرک‌های اصلی رشد نکنند.

نشر اخبار،خروج پول سهامدارن

عبدالله دریابر هم گفت: بی‌اعتمادی شدیدی که توسط سهامداران به واسطه اخبار منتشر شده در بازار ایجاد شده از دلایل اصلی رنج زدن بازار است. دلیل دیگر ریزش شدید بازار در چند وقت اخیر خروج پول حقیقی بوده که با مصوبه نرخ خوراک این بی‌اعتمادی تبدیل به خشم شده و سهامداران برای کم کردن میزان ضرر خود به فروش سهم‌ها روی آورده‌اند.

پیش بینی بورس دوشنبه

گزارش‌های عملکردی فصلی شرکت‌ها عموما با افزایش سودسازی در اکثر صنایع همراه بود. از طرفی افزایش حجم و ارزش معاملات به پویایی بازار کمک خواهد کرد. بر همین اساس به نظر می‌رسد با بازگشت نماد‌هایی که به دلیل رفتن به مجامع متوقف بودند، پویایی به بورس برگردد و باعث شود مقداری از هیجان فروش بازار کاسته شود.

بنابراین در رابطه با پیش بینی بورس روز دوشنبه می‌توان انتظار داشت، تعادل بیشتری بر بازار حاکم شود. همچنین در نماد‌هایی که ارتباط کمتری با مصوبه جنجالی افزایش نرخ خوراک دارند، بر اساس عملکرد سه‌ ماهه با اقبال بیشتری نسبت به روزهای گذشته مواجه شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن