پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۰:۲۵ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار پول و بازار ارز و بانکجهانصنعت - معدن - تجارت

فولادسازان ترکیه سهم بازار را از چین، روسیه و اوکراین می گیرند

نشریه Nikkei Asia/موسسه CRU: صنعت فولاد ترکیه در حال تصاحب سهم بیشتری از بازار جهانی است زیرا چین تولید خود را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کنترل می کند و تهاجم روسیه به اوکراین، این دو رقیب اصلی درگیر را گرفتار کرده است.

فولادسازان ترکیه تولید و صادرات خود را در سال ۲۰۲۱ به سطح بی سابقه ای رساندند و امسال ظرفیت خود را بیشتر می کنند چیزی که می تواند آزمونی برای سیاست های اقتصادی غیرمعمول و غیر متعارفی باشد که دولت رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه دنبال می کند.

کاهش چشمگیر ارزش لیر درحالی که هزینه های مواد اولیه فولادسازی افزایش یافته، رقابت پذیری صادرات این کشور را افزایش می دهد.

صنایع ترکیه نیز از این بحران منتفع شده و سود می برند زیرا خریداران فولاد به دنبال افزایش هزینه های حمل و نقل و قطع عرضه در طول همه گیری ویروس کرونا، بدنبال این ‌هستند تا فولاد را نزدیک تر به محل خود دریافت کنند.

آقای Fuat Tosyali ؛رئیس هلدینگ Tosyali، یکی از تولیدکنندگان پیشرو آهن و فولاد ترکیه می گوید: مسائل موجود در زنجیره عرضه و خطرات وابستگی به یک منبع واحد، کشورها و شرکت ها را بر آن داشته تا درمورد پایداری کسب و کارهای خود تجدید نظر کنند.

گزارش بانک جهانی که در ماه فوریه منتشر شد نشان می دهد که به طور متوسط کاهش ۱۰ درصدی در قابلیت اطمینان از حمل و نقل، منجر به افزایش ۵ درصدی صادرات ترکیه شده است چراکه شرکت های چند ملیتی اروپایی به جای سایر کشورهای آسیایی از ترکیه منابع بیشتری دریافت می کنند.

براساس اطلاعات انجمن جهانی فولاد، ترکیه در سال گذشته ۴۰.۴ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که ۱۲.۷ درصد نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش داشته است.

این کشور برای دومین سال متوالی با یک فاصله ناچیز از آلمان پیش افتاد و سبب شد این کشور در رتبه هفتم جهان قرار گیرد و ۲.۱ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص دهد.

مصرف داخلی فولاد ترکیه نیز با ۱۳ درصد رشد همراه شد اما صادرات جهش ۲۰ درصدی داشت و به ۱۹.۹ میلیون تن رسید.

لیر در برابر دلار در سال گذشته ۴۴ درصد سقوط کرد زیرا بانک مرکزی ترکیه تحت فشارهای سیاسی، نرخ بهره را با وجود افزایش تورم، کاهش داد. اردوغان می گوید کاهش ارزش لیر، سرمایه گذاری و همینطور تولید و صادرات را تقویت می کند و در نهایت به کسری نقدینگی ترکیه پایان می دهد و لیر را تثبیت می کند.

در حالی که ارز ضعیف تر هزینه مواد خام را برای فولادسازان ترکیه افزایش داده و تولیدکنندگان کوچک تر فولاد را که متمرکز بربازارهای داخلی هستند تحت فشار قرار داده است اما برای صادرکنندگان مزیت است.

این موضوع به ایجاد روابط مستحکم در سال های اخیر کمک کرده است زیرا چین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان، از بازارهای جهانی عقب نشینی کرده است. پکن در تلاش برای دستیابی به اهداف کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، تولید خود را کنترل کرده است.

چین در سال گذشته برای اولین بار در شش سال اخیر افزایش صادرات را به ثبت رساند و صادراتش به ۶۶.۹ میلیون تن رسید درحالی که تولید آن بیش از یک میلیارد تن بوده است. البته رقم صادرات چین در سال گذشته هنوز هم از ۱۱۰ میلیون تن صادرات در سال ۲۰۱۵ فاصله زیادی دارد. به طور کلی تولید چین در سال گذشته ۳ درصد کاهش داشته‌ است.

عدنان اصلان، رئیس انجمن صادرکنندگان فولاد ترکیه، گفت: بخش ما از فرصت چین برای عقب انداختن صادرات خود بهره برده و نقش فعالی در بازارهای خاور دور و جنوب شرق آسیا ایفا کرده است. در عین حال حضور در آمریکای لاتین را نیز به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

بر اساس گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه، اتحادیه اروپا با ۵.۸ میلیون تن بزرگترین بازار صادراتی ترکیه در سال ۲۰۲۱ بود و پس از آن خاورمیانه و شمال آفریقا با ۵ میلیون تن و آمریکا و آمریکای لاتین با ۳.۵ میلیون تن در رتبه های بعدی قرار دارند.

ترکیه با اتحادیه اروپا توافقنامه اتحادیه گمرکی و قرارداد تجارت آزاد با بیش از ۲۰ کشور از جمله انگلیس، اسرائیل، مصر، سنگاپور و مالزی دارد.

گروه مشاوره CRU می گوید رقبای اصلی ترکیه در صادرات فولاد؛ چین، هند، روسیه و اوکراین هستند. پیامدهای تهاجم به اوکراین در ۲۴ فوریه شامل اختلال در تولید فولاد در این کشور و تحریم های مالی بر مسکو است که خرید فولاد روسیه را برای مشتریان سخت کرده است.

فولادسازان ترکیه خوشبین هستند که مشتریان بجای چین به آنها مراجعه کنند. یک کارخانه فولاد Ekinciler در اسکندرون واقع در جنوب ترکیه به Nikkei Asia گفت که یک رقیب در روسیه از آنها خواسته است تا سفارش صادرات ۱۰۰۰۰ تن میلگرد فولادی را از طرف خود انجام دهد.

افزایش سرمایه گذاری ترکیه در صنعت فولاد

هلدینگ Tosyali در زیاده روی در سرمایه گذاری تنها نیست. Icdas بین سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ بالغ بر ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری خواهد کرد تا تولید مقاطع تخت فولادی خود را دو برابر کند و به ۶ میلیون تن برساند. شرکت متالورژی Colakoglu قصد دارد در سال جاری تولید ورق  گرم را ۵۰ درصد افزایش دهد و به ۴.۵ میلیون تن برساند.

دکتر Veysel Yayan از انجمن تولیدکنندگان فولاد ترکیه گفت که پیش‌بینی می‌شود موج سرمایه‌گذاری فعلی تولید فولاد خام را تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۰ میلیون تن افزایش دهد و مصرف داخلی نیز در این مدت حدود ۸ میلیون تن افزایش می یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن