تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۱۱ شهریور ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها با رشد جزئی در دامنه مثبت در حال معامله هستند. بزرگترین رمزارز بازار برای ششمین روز متوالی است که در محدوده ۲۰ هزار دلار معامله میشود. اتریوم نیز در سه روز اخیر تقریبا تغییر چندانی نداشته است. تعداد متقاضیان ادامهدار مدعیان بیکاری آمریکا برای ماه اوت ۱.۴۴ میلیون مطابق با پیشبینیها بود، اما از رقم ۱.۴۱ میلیون ماه ژوئیه فراتر رفته است. برای بازار رمزارزها دادههای اشتغال بهتر از انتظارات نمیتواند به عنوان یک کاتالیزور صعودی عمل کند. با توجه به عزم FOMC برای کاهش تورم، دادههای قویتر اشتغال احتمالا منجر به افزایش تقاضای مصرف کننده میشود. نتیجه این افزایش احتمالاً قیمتها را بالاتر می برد.
? قیمت دلار امروز در بازار آزاد با خبر سازنده نبودن پاسخ ایران به آمریکا افزایش یافت و در ۳۰۰۵۰ تومان قرار گرفت. این در شرایطی است که شبکه خبری سی ان ان به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: میتوانیم تایید کنیم که پاسخ ایران را از طریق اتحادیه اروپا دریافت کردهایم؛ ما در حال بررسی آن پاسخ ایران هستیم و از طریق اتحادیه اروپا پاسخ خواهیم داد، اما متاسفانه پاسخ ایران سازنده نیست.
سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی افزود: مذاکرات روند رفت و برگشت منظم است. در حال بررسی پاسخ و هماهنگی با متحدان اروپایی خود هستیم.
وی تصریح کرد: بصورت علنی مذاکره نخواهیم کرد. برخی از اختلافات رفع شده اند اما اختلافات دیگری همچنان باقی مانده اند.
? شاخص دلار آمریکا امروز کاهش یافت و از بالاترین رقم دو دهه گذشته که روز گذشته لمس کرده بود، در بحبوحه تغییر موقعیت معاملات فاصله گرفت. جدای از این، لحن ملایمتر پیرامون بازده اوراق قرضه خزانهداری ایالات متحده بیشتر به کاهش متوسط دلار کمک کرد، که به نوبه خود به عنوان حمایت از کالای دلاری تلقی میشود. با این اوصاف، در میان انتظارات تندرو فدرال رزرو، هرگونه حرکت مثبت معنادار همچنان گریزان به نظر می رسد.
در همین حال بعد از انتشار شاخص NFP اندکی انتظار از فدرال رزرو کاهش پیدا کرده است و این میزان به ۶۲ درصد افزایش ۳ پلهای نرخ بهره رسیده است. این کاهش اندکی به علت افزایش نرخ بیکاری بودهاست.
? بهای اونس جهانی طلا بعد از افت های متوالی همزمان با انتشار دادههای NFP حدود ۱۷ دلار افزایش یافت و به ۱۷۱۴ دلار رسید. زیرا در واقع، به نظر میرسد بازارها متقاعد شدهاند که بانک مرکزی ایالات متحده به تشدید سیاستهای خود برای مهار تورم ادامه میدهد و در نشست سپتامبر، نرخ بهره را به میزان ۷۵ واحد در ثانیه افزایش داده است. این شرط ها با اظهارات جنگ طلبانه اخیر چندین مقام فدرال رزرو مجدداً تأیید شد. این باید بهعنوان عاملی برای افزایش بازده اوراق قرضه ایالات متحده عمل کند.
دادهها امروز تا حدودی مختلط منتشر شدند، شاخص NFP نسبتا خوب بود و نرخ بیکاری بد البته با نرخ مشارکت بهتر همراه شد و دستمزد در همان سطوح قبلی باقی ماند. شاخص NFP از عدد ماه قبل به مراتب کمتر منتشر شده اما در محدوده انتظارات بوده است.
? بهای نفت برنت امروز ۲.۱۸ درصد افزایش یافت و به ۹۴ دلار رسید. به نظر می رسد که اخیراً به نفع خریداران نفت بوده است، صحبت ها مبنی بر اینکه سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش، موسوم به اوپک پلاس، که قرار است در ۵ سپتامبر برگزار شود، می توانند کاهش تولید را اعلام کنند. در همین راستا، نگرانی ها مبنی بر اینکه توافق هسته ای آمریکا و ایران، که برای بازگرداندن نفت ایران به بازار ضروری است، در این مرحله مبهم به نظر می رسد.
? بعد از انتشار دادههای NFP بازار سهام آمریکا نیز به دنبال بازار سهام اروپا افت کرد و اخبار حاکی از این که چین ۲۱ میلیون نفر را در چنگدو قرنطینه کرده، سرمایهگذاران را بیشتر تحت فشار قرار داد و منجر به سقوط شاخص S&P ۵۰۰ به پایینترین سطح از ماه ژوئیه شد. در همین حال سهام شرکت انویدیا (Nvidia) بیش از ۷٪ کاهش یافت چرا که دولت ایالات متحده از Nvidia و AMD خواست فروش تراشههای A100 و H100 را به چین و روسیه متوقف کنند، مگر اینکه دولت ایالات متحده مجوز آنها را صادر کند.
همچنین گفته میشود که بایدن برای جلوگیری از ساخت تراشههای کوچکتر از ۱۴ نانومتر، مایل است صادرات ابزارهایی را که به کارخانه های SMIC، Semiconductor Manufacturing International Corp.، سازنده تراشه چینی، ممنوع کند.
این بدین معنی است که ایالات متحده جنگ را به حوزه فناوری میکشاند.