تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۲۷ مرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با نوسانات محدودی در ۴۹۰۵۰ تومان قرار گرفت،
روز گذشته اخبار مربوط به سفر وزیر امور خارجه ایران به عربستان در صدر توجه معاملهگران بازار ارز بود. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی سیاست تنشزادایی ایران و عربستان از سال گذشته جایگزین موضوع برجام برای اثر کاهشی در بازارهای مالی شده است.
در حال حاضر معامله گران اعتقاد دارند اگر قیمت دلار محدوده ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان را از دست بدهد و زیر محدوده حمایتی ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان قرار بگیرد این امر می تواند زمینه ساز عقب نشینی دلار تا پله سوم کانال ۴۸ هزار تومان شود. با این حال، اما اگر قیمت دلار بالای ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان بماند برای ورود ۴۹ هزار تومان تلاش خواهد کرد.
? بازار رمزارزها امروز نیز سراسر قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با افت ۶.۱۴ درصدی در این ساعات در ۲۶۱۶۴ هزار دلار در حال معامله است، یکی از دلایل اصلی پایین آمدن ارزش ارزهای مجازی مخصوصاً بیت کوین، ادامه افزایش نرخ بهره بانکهای مرکزی دنیا از جمله بانک مرکزی آمریکاست. سود اوراق قرضه ۳۰ ساله خزانه آمریکا ۴.۴۳ درصد افزایش یافته، یعنی بالاترین رقم از ۲۰۱۱. سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانهداری آمریکا هم ۴.۳۲ اعلام شده یعنی بالاترین رقم طی ۱۵ سال گذشته.
این شرایط نه تنها بر بازار ارزهای مجازی که بر سایر سرمایههای مخاطره آمیز هم تاثیر گذاشته است.
? ترکیب افزایش بازده اوراق و ریسکهای رو به رشد چین نشان میدهد که تعادل ریسکها نسبت به دلار به میزان متوسطی به سمت بالا متمایل شده است. شاخص دلار میتواند در چند روز آینده به محدوده ۱۰۴ برسد. تحولات در بخش مالی و دارایی پریشان چین بهعنوان برجستهترین محرک برای سنتیمنت بازار ظاهر میشود، بهویژه پس از اینکه صورتجلسه فدرال رزرو تأثیرات محدودی بر انتظارات بانک مرکزی داشت و تقویم اقتصادی برای کشورهای توسعه یافته بازار کاملاً خلوت هستند. مقامات چینی تمرکز خود را بر بازار فارکس معطوف کردند و چیزی را که اکنون به عنوان بزرگترین دفاع از یوان در نظر گرفته میشود از طریق اصلاح دستورالعملهای تثبیتی، به کار گرفتند.
? بهای انس جهانی طلا همچنان روند نزولی دارد و در ۱۸۸۹ دلار معامله میشود، طلا در حال حاضر با موارد مخالفی از قبیل بازده بالای اوراق قرضه و همچنین دلار قوی مواجه است. بازار در حال قیمتگذاری یک افزایش نرخ دیگر توسط فد است که اگر این موضوع تشدید شود، بازده اوراق رشد بیشتری خواهد کرد و موجب افت بیشتر طلا خواهد شد. طبق گفته تحلیلگران، اطلاعات اقتصادی خارج از آمریکا هم فضا را برای بالا نگه داشتن نرخ بهره فراهمتر کرده است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز در ۸۴ دلار قرار گرفت، تاثیر اطلاعات اقتصادی ضعیف چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت دنیا از تاثیر پایین آمدن ذخایر نفت خام آمریکا بیشتر بوده است.
طبق نظر تحلیلگران، نگرانی در مورد سقوط تقاضا به خاطر ضعف اقتصاد چین بر کاهش عرضه نفت در بازار غلبه کرده است. ذخایر نفت خام آمریکا در منطقه کاشینگ به پایینترین سطح از ماه آوریل رسیده و پالایشگاههای آسیا هم تمام محمولههای نفت در دسترس آمریکا را دریافت میکند. طبق گفته تحلیلگران ریستاد انرژی، دورنمای قیمت نفت در سه ماهه پایانی سال جاری میلادی به شرایط اقتصاد کلان در چین بستگی دارد. اما به نظر میرسد عربستان تلاش میکند این دورنما را با کاهش تولید تحت تاثیر قرار دهد.