تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۲ تیر ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز تقریبا ثابت بود و در ۴۹۴۰۰ هزار تومان قرار گرفت. با وجود شرایط پایدار و تا حدودی نزولی بازار ارز در روزهای میانی هفته گذشته، انتشار اخباری در مورد احتمال دائمی شدن تحریمهای ایران ورق را برگرداند. بر اساس این خبر، قرار است طرح دائمی شدن تحریمهای آمریکا علیه ایران در کنگره آمریکا به رای گذاشته شود. آنگونه که انتخاب گزارش داده، کمیته روابط خارجی نمایندگان آمریکا، طرحی را برای دائمی کردن تحریمها ارائه کرده که به زودی به صحن علنی مجلس نمایندگان میرود.
? در نشست معاملاتی امروز رمزارزها سراسر سبز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با رشد ۳ درصدی در ۳۱ هزار دلار در حال معامله است، بیت کوین از روز سهشنبه پس از بازگشایی بازار آمریکا پس از تعطیلات طولانی آخر هفته، بیش از ۱۲٪ افزایش یافته است. درخواستها برای صندوق ETF اسپات بیت کوین توسط سه غول خدمات مالی، از جمله بلک راک، بزرگترین مدیر دارایی جهان، سرمایهگذاران را که در اوایل این ماه زمانی که SEC شکایتهایی را علیه شرکتهای قدرتمند صرافی Binance و Coinbase تشکیل داده بود، به شدت نگران بودند، به بازار برگردانده است. شکایتهای SEC آینده بازار رمزارزها در آمریکا را با عدم قطعیتهایی همراه کرده و این آژانس هنوز هیچ یک از درخواستهای ETF را در سالهای اخیر تایید نکرده و حتی نشانههایی مبنی بر این که SEC آماده است تا نظر خود را تغییر دهد وجود نداشته است.
? انس جهانی طلا روز جمعه نزدیک به ۱۹۲۰ دلار در هر اونس معامله شد و در پایینترین سطح خود در سه ماه اخیر قرار گرفت. طلا در این هفته با فشار تهاجمی پولی و پیامهای بانکهای مرکزی بزرگ تحت تاثیر قرار گرفت. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در شهادت خود در کنگره تأکید کرد که اعضای FOMC در حال حاضر در یک اجماع گسترده هستند که نرخ بهره باید همچنان به افزایش خود ادامه دهد زیرا تورم بسیار بالا باقی مانده است. نرخ های بهره بالاتر هزینه فرصت نگهداری شمش های غیر بازده را افزایش می دهد و جذابیت آن را کاهش می دهد.
? شاخص دلار در روز جمعه از ۱۰۲.۵ فراتر رفت، در حالی که سرمایه گذاران محتاطانه رفتار کردند و به دنبال امنیت دلار در میان عدم قطعیت های اقتصادی جهانی و نگرانی ها در مورد تورم بودند. انتظارات افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک های مرکزی، از جمله فدرال رزرو، احساسات بازار را تقویت کرده است، در حالی که قدرت نسبی اقتصاد ایالات متحده در مقایسه با سایر ارزها از دلار حمایت می کند.دآخرین داده ها نشان داد که رشد تولید تجاری منطقه یورو در ماه ژوئن به رکود نزدیک شده است که منجر به کاهش ۰.۶ درصدی ارزش یورو در برابر دلار UDS شد.
علیرغم افزایش غیرمنتظره ۵۰ واحدی نرخ بهره بانک انگلستان در این هفته، پوند کاهش یافت، زیرا نگرانی ها در مورد تأثیر بالقوه آن بر اقتصاد، از جمله خطر رکود اقتصادی ادامه داشت. ارزهای CHF، CAD، BRL و MXN نیز ضعیف شدند.
? قیمت نفت برنت در معاملات امروز جمعه برای دومین روز متوالی کاهش یافت و در ۷۳ دلار در مسیر کاهش هفتگی قرار دارد زیرا افزایش نرخ بهره در انگلیس نگرانیها در مورد رشد اقتصادی را تشدید کرده و اثر کاهش ذخایر نفت آمریکا بر بازار را از بین برده است. پس از اینکه بانک مرکزی انگلیس نرخ بهره این کشور را بیش از انتظار یعنی ۰.۵ درصد افزایش داد، هر دو شاخص نفتی روز گذشته حدود ۳ دلار کاهش یافتند. افزایش نرخ بهره، هزینههای استقراض را برای کسبوکارها و مصرفکنندگان افزایش میدهد که این امر میتواند رشد اقتصادی را کُند کند و چشمانداز تقاضا برای نفت در باقی سال را تحت تأثیر قرار دهد.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز نیز منفی بودند، زیرا نگرانیها درباره تأثیرات سیاستهای پولی سختگیرانه بر اقتصادها افزایش یافته است. در جریان جلسه استماع کنگره در این هفته، پاول، رئیس فدرال رزرو مجدداً تاکید کرد که نرخ بهره در سال جاری به افزایش خود ادامه خواهد داد. معامله گران در حال حاضر تقریباً ۷۴ درصد احتمال می دهند که فدرال رزرو در ماه آینده نرخ بهره را ۲۵ واحد افزایش دهد.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ ژاپن امروز ۱.۴۵ درصد کاهش یافت و از بالاترین سطح ۳۴ سال گذشته عقب نشینی کرد زیرا سرمایه گذاران داده هایی را که نشان می داد تورم اصلی ژاپن در ماه مه به ۳.۲٪ کاهش یافته بود کاهش یافت اما بالاتر از سطح مرکزی باقی ماند. هدف بانک برای چهاردهمین ماه متوالی تورم ۲ درصد است. سرمایهگذاران همچنین به دادههایی که نشان میدهد فعالیتهای تولیدی ژاپن در ژوئن منقبض شده، در حالی که فعالیت خدمات کند شده بود، واکنش نشان دادند.