تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد تقریبا با افزایش هزار تومانی همراه شد و در ۴۸۱۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. برخی از فعالان اقتصادی امروز میدعی بودند یکی از دلایل رشد دلار در بازار امروز ناشی از ریزش بورس و خروج سرمایه از بازار سهام به سمت بازار فردوسی بود . در کنار این ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امروز خارجه امروز در نشست خبری خود توافق موقت را رد کرد و گفت خبرها درباره توافق موقت را گمانهزنی رسانهای میدانیم.البته آن طور که کنعانی گفته مذاکرات درباره تبادل زندانیان با آمریکا از طریق واسطهها ادامه دارد.برخی از معامله گران می گفتند اگر این موضوع ادامه پیدا کند احتمال اینکه نرخ دلار نزولی شود وجود دارد.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۶۲۷۹۶ هزار واحد کاهش یافت و به رقم ۲ میلیون و ۱۴۵ هزار واحد افت کرد و سطح حمایتی خود را از دست داد. بورس امروز شاهد تأثیر منفی شدید قیمت دلار و بازارهای موازی بر معاملات سهام بود. امروز برای چهارمین روز متوالی مالکیت حقیقیهای بازار کاهش یافت و هزار و ۱۰۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس تهران خارج شد. ارزش معاملات خرد بازار امروز با ۳۷ درصد رشد به ۱۰ هزار و ۳۴۵ میلیارد تومان رسید و ارزش معاملات اوراق ۲۹۴ هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان بود. نمادهای فولاد، فملی و شپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز رمزارزها بار دیگر قرمز پوش شدند به طوری که بیت کوین با کاهش ۰.۸۴ درصدی در ۲۵۸۳۰ هزار دلار در حال معامله است. تنظیم کنندگان ایالات متحده در مسیر جنگ قرار گرفتند و به دنبال صرافی های رمزارز بزرگ رفتند و تعداد انگشت شماری از آلت کوینهای بزرگ را اوراق بهادر اعلام کردند. اما رمزارزها، تاب آوری نشان میدهند.
جانی تنگ، محقق ارشد در LBank، بیان کرد: وضعیت نقدینگی به شدت بدتر شده است. این امر با خروج سرمایه گذاران نهادی از بازار تشدید میشود، به ویژه بازارسازان مستقر در ایالات متحده، که بازرسی احتمالی SEC را پیش بینی میکنند.
? بهای انس جهانی طلا امروز ۰.۲۱ درصد کاهش یافت و در ۱۹۵۷ دلار قرار گرفته است. سنتیمنت بازار پیش از انتشار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا (در روز سهشنبه) و جلسه بانک مرکزی آمریکا در روز چهارشنبه به طور محتاطانهای صعودی باقی مانده است. انتظار میرود تورم در آمریکا از ۴.۹٪ به ۴.۱٪ در ماه مه کاهش یابد و تورم هسته از ۵.۵٪ منتشر شده در یک ماه گذشته به ۵.۳٪ افت کند. اگر غافلگیری بزرگی در زمینه دادههای تورم وجود نداشته باشد، فدرال رزرو باید نرخهای بهره را در جلسه سیاست گذاری این هفته بدون تغییر نگه دارد.
فعالیتها در بازار آتی نرخ بهره فد در حال حاضر احتمالی بیش از ۷۳٪ را برای تغییر ندادن نرخ بهره در این هفته در نظر گرفتند.
? در حالی که سرمایه گذاران منتظر اعلام فدرال رزرو در روز چهارشنبه هستند، شاخص دلار آمریکا ۰.۱۱ درصد افزایش یافت و در ۱۰۳.۶۴ قرار گرفت. اکثر فعالان بازار انتظار دارند که بانک مرکزی ایالات متحده نرخ بهره را در سطوح فعلی بدون تغییر باقی بگذارد، اما بسته به شاخص CPI و پس از حرکت های غافلگیرکننده در استرالیا و کانادا در هفته گذشته، احتمال افزایش نرخ بهره وجود دارد. پیشبینی میشود نرخ تورم ایالات متحده در ماه می ۴.۱ درصد کاهش یابد، که پایینترین میزان از مارس ۲۰۲۱ است. در همین حال، انتظار میرود بانک مرکزی اروپا در روز پنجشنبه، پس از حرکت غیرمنتظرهای از سوی بانک کانادا و بانک مرکزی استرالیا، نرخها را ۲۵ واحد افزایش دهد.
? بهای نفت برنت امروز ۴.۱۶ درصد سقوط کرد و به ۷۱ دلار در هر بشکه رسید، زیرا نگرانی ها در مورد تضعیف تقاضا در چین مصرف کننده اصلی و افزایش عرضه نفت خام روسیه بر برنامه های عربستان سعودی برای کاهش تولید بیشتر بود. صادرات نفت روسیه به چین و هند در ماه مه حتی پس از اجرای تحریم اتحادیه اروپا و مکانیسم سقف قیمت گروه هفت که از اوایل دسامبر آغاز شد، به سطح بی سابقه ای رسید. از سوی دیگر، عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، اوایل این ماه اعلام کرد که قصد دارد تولید خود را به میزان یک میلیون بشکه در روز کاهش دهد و به ۹ میلیون بشکه در روز در ماه جولای برساند که پایینترین سطح در سالهای اخیر در بحبوحه تلاش برای تقویت قیمتهای نفت خام است.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز مثبت بودند به طوری که داو جونز ۰.۱۹ درصد افزایش یافت، اس اند پی ۵۰۰ حدود ۰.۵ درصد و نزدک ۱ درصد افزایش یافت زیرا سرمایه گذاران امیدوارند که فشارهای تورمی نشانه های کاهش بیشتری را نشان دهد و از توقف افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در این هفته حمایت کند. اکثر فعالان بازار انتظار دارند بانک مرکزی ایالات متحده نرخ بهره را در سطوح فعلی بدون تغییر نگه دارد، اما بسته به شاخص CPI و پس از حرکت های غافلگیرکننده در استرالیا و کانادا در هفته گذشته، احتمال افزایش ۳۰ درصدی نرخ بهره وجود دارد.