تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۶ دی ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با وجود تعطیلی بازارها برخی کانال ها خبر از ورود آن به کانال ۴۲ هزار تومان دادند. در بازار یکسری از معاملهگران از ورود قیمتها به تونل وحشت صحبت میکنند. منظور آنها از تونل وحشت، حرکت شارپی دلار در سطح ۴۰ است. از دید آنها چون دلار رشد سریع در سطوح جدید داشته امکان زیرسازی نداشته است.
از دید آنها باتوجه به اتمام دوره تسویه شرکتها، خارج شدن تقاضای ژانویه و تجاری سال، بخشی از تقاضا برای حواله تعدیل شده است. اگر تقاضاهای موجود در بازار نتواند تقاضای خارج شده را پوشش دهد دلار با کوچیکترین خبر مثبت با احتمال ریزش روبرو است.
از نظر آنها یکی از اخبار مثبت، سفر گروسی به تهران است. معاملهگران میگویند شنبه گروسی به تهران میآید و از سه مکانی که مدنظر آژانس است بازدید میکند. به همین دلیل جناح کاهشی وضعیت فعلی بازار را حرکت در تونل وحشت میداند. تونلی که هر لحظه امکان دارد قطار قیمتی را از ریل خارج کند.
? بیتکوین در تعطیلات کریسمس در حدود ۱۶۶۲۵ ثابت ماند؛ چرا که به صورت کلی سرمایهگذاران نه تنها بازار کریپتو، بلکه تمامی ابهامات کلان اقتصادی موجود را در این هفته آخر نادیده گرفتند. اکثر رمزارزهای دیگر نیز در یک ثبات نسبی به سر میبردند، هرچند که کلیت بازار تا حدودی قرمز رنگ بود. احتمالاً بیتکوین در روزهای پایانی سال نیز به همین روندِ درجایی ادامه خواهد داد. ادوارد مویا (Edward Moya)، تحلیلگر ارشد بازار در بروکر OANDA نیز در ارتباط با ثبات بیتکوین در ایمیلی بیان داشت: «به نظر میرسد، بیتکوین خانهای بین ۱۶ هزا تا ۱۷ هزار دلار پیدا میکند.
? اونس جهانی طلا معاملات را با صعود آغاز کرد و با رشد ۰.۷۸ درصدی به ۱۸۱۶ دلار در هر اونس رسید. اخباری از چین نشان می دهد که دولت محلی بر رشد اقتصادی تمرکز خواهد کرد و از سیاست صفر کووید دور خواهد شد.
در همین حال، تقویم کمیاب اقتصاد کلان و حجم کم در آستانه تعطیلات پایان سال، حجم را پایین نگه داشت. از طرفی بازدهی اوراق خزانه داری ایالات متحده در حال افزایش است و اسکناس ۱۰ ساله در حال حاضر ۳.۸۲ درصد بازدهی دارد.
? پس از اینکه چین اعلام کرد در اوایل ژانویه به قرنطینه مسافران ورودی پایان می دهد، شاخص دلار به ۱۰۳ کاهش یافت و به پایین ترین سطح خود در ۶ ماه گذشته رسید.
دلار همچنین ضررهای هفته گذشته را افزایش داد، زمانی که دادهها نشان داد که قیمتهای اصلی PCE ایالات متحده، معیار تورم ترجیحی بانک مرکزی، مطابق با پیشبینیهای بازار به پایینترین سطح چهار ماهه خود یعنی ۴.۷ درصد در ماه نوامبر کاهش یافت. این دادههای اوایل هفته گذشته را تحت الشعاع قرار داد که نشان میداد اقتصاد ایالات متحده بیش از برآورد اولیه در سه ماهه سوم رشد داشته است. در همین حال، چشمانداز فدرال رزرو، سرمایهگذاران را در حاشیه نگه داشت، زیرا انتظار میرود سیاستگذاران سیاستهای خود را با وجود ریسکهای اقتصادی بیشتر تشدید کنند.
? بهای نفت برنت در تعطیلات به بالای ۸۵ دلار در هر بشکه افزایش یافت، زیرا چین محدودیتهای کووید را کاهش داد در حالی که طوفانهای زمستانی در سراسر ایالات متحده جریان نفت را مختل کرده است.
چین روز دوشنبه اعلام کرد که از ۸ ژانویه به قرنطینه مسافران ورودی پایان می دهد و چشم انداز تقاضا را در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان بهبود می بخشد. طبق گزارش بلومبرگ، در سمت عرضه، بیش از یک سوم ظرفیت پالایشی خلیج تگزاس طی چند روز گذشته به دلیل طوفان های زمستانی بسته شده. خبرگزاری ریا به نقل از الکساندر نواک، معاون نخست وزیر گزارش داد، چشم انداز کاهش تولید توسط روسیه نیز از قیمت نفت حمایت کرد، زیرا این کشور ممکن است در اوایل سال ۲۰۲۳ تولید خود را بین ۵ تا ۷ درصد کاهش دهد.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ با ۰.۱۶ درصد افزایش یافت و در ۲۶۴۴۸ بسته شد، روز دوشنبه، بانک مرکزی ژاپن همچنین در برابر گمانه زنی ها مبنی بر اینکه بانک مرکزی به زودی از سیاست پولی فوق العاده سست خود خارج می شود، پس از تعدیل غیرمنتظره با هدف بازدهی ۱۰ ساله در هفته گذشته، عقب نشینی کرد.علاوه بر این، پس از اینکه چین اعلام کرد از اوایل ژانویه اقدامات ایزولهسازی کووید را برای مسافران ورودی حذف میکند، احساسات منطقهای کاهش یافت و امیدها برای بازگشایی اقتصادی گستردهتر را افزایش داد.
? شاخص شانگهای کامپوزیت امروز۰.۹۸ درصد افزایش یافت و در ۳۰۹۶ بسته شد، که برای دومین جلسه متوالی پس از اعلام چین مبنی بر پایان دادن به قرنطینه برای مسافران ورودی از ۸ ژانویه افزایش یافت و امیدها را برانگیخت. سرمایه گذاران همچنین داده هایی را هضم کردند که نشان می دهد سود صنعتی در چین ۳.۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در دوره ژانویه تا نوامبر کاهش یافته است که منعکس کننده اختلالات اقتصادی ناشی از محدودیت های کووید است.