تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد کاهشی بود و با حدود ۴۰۰ تومان کاهش در ۳۹۷۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. پنجشنبه هفته گذشته بود که خبر آمد سکاندار ساختمان شیشه ای میرداماد تغییر کرده و محمد رضا فرزین به ریاست در مهم ترین نهاد پولی کشور منصوب شد.
بررسی ها نشان می دهد همین خبر باعث شد که ترمز صعود دلار در تهران کشیده شود و از ابتدای هفته جاری تا روز گذشته قیمت دلار مسیر نزول را دنبال کرده است.
روز گذشته با وجود سیگنال های منفی برجامی قیمت دلار افزایش قابل توجهی را ثبت نکرد و به سمت عقب برگشت. روز قبل روزنامه تلگراف انگلستان مدعی شد بریتانیا سپاه را در لیست تروریستی قرار می دهد.
از سوی دیگر اسرائیل هایوم خبر از صحبت تلفنی بلینکن با همتای اسرائیلی خود داد مکالمه ای که در آن وزیر خارجه آمریکا مرگ احتمالی برجام را تایید کرده و وعده هماهنگی آمریکا و اروپا را در اعمال افزایش فشار بر ایران را به اسرائیل داده است، خبری که نشان میدهد اسرائیل همچنان در عرصه دیپلماسی به کارشکنی و خرابکاری در احیای برجام ادامه می دهد.
? شاخص کل بورس تهران امروز با ریزش ۱۲۲۳۴ هزار واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و ۵۷۹ هزار واحد پائین آمد. ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۳۲ درصدی به نسبت روز گذشته به رقم ۶ هزار و ۶۷۱ میلیارد تومان رسید.
شاخص کل هم وزن نیز با افت ۰.۴۷ درصدی به معاملات خود پایان داد. در پایان معاملات امروز، ۳۰۱ نماد رشد قیمت داشتند و ۳۵۸ نماد کاهش قیمت داشتند. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۴۷ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. بیشترین ورود پول حقیقی به سهام وپاسار (بانک پاسارگاد) اختصاص داشت. امروز نمادهای فولاد، فملی و میدکو بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? بازار رمزارزها امروز در محدوده مثبتی قرار گرفتند. بیت کوین تولد ۱۴ سالگی خود را پشت سر گذاشت و تقریباً در همان محدوده کوچکی که از اواسط دسامبر قرار داشت، نوسان کرد. سایر رمزارزها نیز روند سایدی داشتند. در میان سیل فعلی اخبار بد رمزارزها، تورم بالا و مسائل نگرانکننده اقتصاد کلان، این که چه چیزی آن را از سطوح فعلیاش متزلزل خواهد کرد، نامشخص است. به گفته بلال لیتل، رئیس DFD Partners :”من معتقد نیستم که به کف قیمتی رسیده باشیم. من هنوز معتقدم که احتمالاً یک یا دو رویداد اصلی دیگر وجود خواهد داشت که قیمت را کاهش میدهد و تأثیری بر بازار خواهد داشت. اما هنگامی که به محدوده بین ۱۲۰۰۰ تا ۱۳۰۰۰ دلار برسیم، باید وضعیت خوبی داشته باشیم.”
? اونس جهانی طلای امروز پیشرفت خود را از سر گرفت و لا رسد ۰.۸۱ درصدی تا ۱۸۵۱ دلار در هر اونس معامله شد، سطحی که آخرین بار در اوایل ژوئن ۲۰۲۲ مشاهده شد. بازیگران بازار همچنان به دنبال جهت گیری چین هستند. خوشبینی نسبت به بازگشت اقتصادی بالقوه، علیرغم این واقعیت که آسان یا سریع نخواهد بود، به تقاضا برای داراییهای پربازده دامن زد. از طرفی بازده اوراق قرضه دولتی جهانی در پایین ترین سطح قرار دارد و بازدهی خزانه داری ایالات متحده تقریباً ۱۰ واحد در ثانیه کاهش یافته است. بازارهای مالی قبل از جلسه آتی FOMC وارد حالت انتظار شدند.
تعداد فرصت های شغلی در ایالات متحده در نوامبر سال ۲۰۲۲، در مقایسه با انتظارات بازار ۱۰ میلیونی، اندکی با ۵۴۰۰۰ کاهش به ۱۰.۵ میلیون نفر رسید که نشان می دهد بازار کار همچنان قوی است.
? شاخص دلار آمریکا امروز تحت فشار فروش قرار گرفت و تمام رشدهای روز سه شنبه را رها کرد و حتی به سطح هفتگی تازه سقوط کرد. فدرال رزرو ایالات متحده سرنخ های روشن تری در مورد اینکه چرا سیاست گذاران تصمیم گرفتند پیش بینی های تورم خود را در کنار برنامه های بعدی در مورد سیاست های پولی تجدید نظر کنند، ارائه خواهد.
علاوه بر این، دلار پیش از انتشار صورتجلسه FOMC از گردهمایی ۱۴ دسامبر که بعداً در جلسه NA برگزار شد، محتاط است، جایی که فعالان بازار از نزدیک نظرات اعضا را در مورد از دست دادن شتاب اخیر در تورم داخلی در مقابل انعطاف پذیری در تورم داخلی دنبال خواهند کرد.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز به روند نزولی خود ادامه داد و ۴.۵۵ درصد کاهش یافت و به ۷۸ دلار در هر بشکه رسید. با تداوم نگرانیها در مورد آینده اقتصاد جهانی و کاهش تقاضا برای نفت خام، قیمتهای آتی نفت به کاهش خود ادامه دادند. کاهش انتظارات ناشی از این است که؛
آب و هوای سرد در ایالات متحده رانندگان را در طول فصل تعطیلات از کار بیکار کردخ و ذخایر زیادی را در پی آن باقی می گذارد. از سوی دیگر کاهش رشد جهانی نیز نگران کننده است.
? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز ۱.۴۵ درصد کاهش یافت و به ۳۱۲۴ واحد رسید. سرمایه گذاران اقدام رئیس بانک مرکزی را ارزیابی کردند. هاروهیکو کورودا، رئیس بانک ژاپن چهارشنبه گفت که بانک مرکزی تا رسیدن به هدف تورم ۲ درصدی خود و مشاهده رشد دستمزدها، به تسهیل پولی پایبند خواهد بود. ریاست بانک گفت که انتظار میرود اقتصاد کشور با حمایت رویکرد فوقالعاده انبساطی BoJ “قوی و باثبات” رشد کند، اگرچه او چندین عدم قطعیت مانند افزایش تورم و همهگیری COVID-19 را یادآور شد. اعضای هیئت مدیره BoJ در جلسه نوامبر خود استدلال کردند که با وجود مشاهده نشانه هایی از افزایش دستمزدها، باید سیاست فوق العاده سست بانک را حفظ کنند.