پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
- ۷:۱۸ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها هم‌سو با دیگر دارایی های ریسکی نزولی شدند، به طوری که بیت کوین ۱.۰۴ درصد کاهش یافت. معامله گران منتظر نشست FOMC ایالات متحده و به دست اوردن سرنخ هایی از میزان افزایش نرخ بهره هستند. درصورت افزایش نرخ بهره توسط آمریکا، دارایی های پرریسک مانند بیت کوین می توانند همچنان آسیب پذیر باشند و تا زمانی که اخبار جدید درباره نرخ بهره آمریکا منتشر شود و معامله گران بتوانند پیش بینی روشن تری از وضعیت آینده داشته باشند به نظر میرسد همچنان ریسک گریزی بر بازار حاکم باشد.

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد نزولی بود به طوری که در ۳۱۲۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. در بازار طلا نیز قیمت ها کاهشی بودند، سکه تمام بها آزادی طرح جدید با ورود به کانال ۱۴ میلیون تومان در ۱۴ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان قرار گرفت. معامله گران معتقدند تزریق عرضه همچنان سد راه صعود قیمت دلار آزاد خواهد بود. از طرفی با نزدیک شدن نرخ هرات و تهران، عده‌ای هشدار دادند که اگر این نرخ‌ها یکی شوند یا هرات بالای تهران قرار بگیرد، ریزش سنگینی خواهیم داشت.
در جبهه مذاکرات ‏رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بیان داشت ایران در مذاکرات دوحه خواسته هایی را اضافه کرد که با توافق هسته ای مرتبط نبودند. هنوز زمان برای حل مسائل هسته ای ایران وجود دارد، آمریکا به آن متعهد است.

? شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز ۳۹۱۸ هزار واحد افزایش یافت و در ارتفاع ۱ میلیون و ۵۱۱ هزار واحد قرار گرفت. در همین حال شاخص هم وزن امروز رشد جزئی ۰.۰۸ صدم درصدی را ثبت کرد. امروز نمادهای شرکت های پالایشی و فلزات وضعیت خوبی داشتند و بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. از طرفی گروه خودرویی با فشار فروش همراه بودند. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای شانزدهمین روز متوالی منفی شد و ۲۲۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. ارزش معاملات بورس امروز ۳۸۰۰ میلیارد تومان بود. نمادهای فولاد، شپنا و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? بهای اونس جهانی طلا در معاملات امروز ۴۲ واحد سقوط کرد و در سطح ۱۷۶۶ دلار در هر اونس نزدیک به پایین ترین سطح خود در پنج ماه گذشته در حال معامله است، زیرا افزایش قریب الوقوع نرخ بهره از سوی بانک های مرکزی بزرگ جهان جذابیت شمش را کاهش داده است. افت طلا بیشتر به دلیل افزایش ارزش دلار و نگرانی از رکود بر دورنمای تقاضا، طلا بود. در همین حال از نظر فصلی، ماه ژوئیه تا آگوست معمولاً برای طلا مناسب است، اما امسال به این شکل نبوده است. برای طلا کاهش بازدهی خزانه‌داری باید خوب باشد اما احتمالاً تا زمانی که بانک‌های مرکزی گرایش انبساطی پیدا نکنند انتظار نمی‌رود نزول بازده به رشد طلا تبدیل شود. شرایط مالی سخت‌تر در میان اقتصادهای بزرگ، ترس از رکود جهانی را افزایش داد و سرمایه‌گذاران را به سمت امنیت دلار سوق داد و باعث کاهش گسترده در اونس شد.

? با بازگشت بدبینی ها به دلیل ترس از رکود، به ویژه در اروپا، و سرمایه گذاران به سمت دلار هجوم آوردند، به طوری که شاخص دلار به ۱۰۶.۴۴ رسید که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۰۲ بود. در همین حال، فدرال رزرو قرار است به انقباض پولی سریع خود ادامه دهد تا تورم را مهار کند و انتظار می رود نرخ وجوه فدرال رزرو را در این ماه ۵۰ یا ۷۵ واحد افزایش دهد. سرمایه گذاران اکنون منتظر انتشار نشست FOMC در فردا برای سرنخ های بیشتر در مورد اندازه افزایش نرخ این ماه هستند، در حالی که گزارش NFP که قرار است روز جمعه منتشر شود، نشان می دهد که آیا بازار کار قوی باقی می ماند یا خیر.

? بهای نفت برنت در معاملات امروز با سقوط ۱۰ دلاری در ۱۰۳ دلار در هر بشکه در حال معامله است. زیرا مشکلات مداوم طرف عرضه بر نگرانی‌ها غلبه کرد که رکود در نهایت به تقاضای انرژی آسیب می‌زند. نفت در نبرد بین عرضه و تقاضا مانده است. به دلیل نگرانی‌های رشد جهانی، فشار فروش نفت افزایش شدید داشته است. نشانه‌های مبنی بر فشردگی عرضه و اخبار آخر هفته در مورد اعتصاب در نروژ و تعطیلی تولید در لیبی از عوامل تاثیرگذار در شرایط فعلی هستند. به گزارش رویترز، در آخرین تحولات، کارگران دریایی نروژ روز سه شنبه اعتصابی را آغاز کردند که انتظار می رود حدود ۱۳۰ هزار بشکه یا ۶.۵ درصد از تولید روزانه نفت این کشور را کاهش دهد.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ امروز ۱.۰۳ درصد افزایش یافت و به ۲۶۴۲۴ واحد رسید. مقام سابق بانک مرکزی ژاپن می‌گوید بانک مرکزی سیاست تسهیلی خود را برای بسیاری از دوره‌های آینده حفظ خواهد کرد. کازوئو ماما، رئیس سیاست پولی بانک مرکزی ژاپن، بود. وی در مصاحبه‌ای بیان کرد: احتمالاً برنامه تسهیل پولی فعلی خود را برای بسیاری از سه ماهه آینده حفظ خواهد کرد. تا از بهبود اقتصادی اطمینان حاصل شود و هدف بانک برای تورم پایدار ۲ درصدی را دنبال کنیم. زمینه خوبی برای بانک مرکزی ژاپن وجود دارد که به کنترل منحنی بازده فعلی برای بقیه سال جاری یا حتی پس از آن پایبند باشد.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت امروز ۰.۰۴ درصد کاهش یافت. به گفته وال‌استریت ژورنال، انتظار می‌رود بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده به زودی برخی از تعرفه‌های واردات از چین را کاهش دهد. در سمت داده‌ها شاخص PMI خدمات عمومی چین در ژوئن ۲۰۲۲ از ۴۱.۴ در ماه مه به ۵۴.۵ افزایش یافت که نشان دهنده اولین رشد در این بخش در چهار ماه گذشته، در بحبوحه بهبود وضعیت داخلی کووید ۱۹ و کاهش اقدامات قرنطینه است.

? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز همراه با دیگر شاخص های جهانی سقوط کردند، به طوری که داوجونز ۵۷۳ واحد افت کرد. با افزایش نگرانی‌ها در مورد احتمال رکود اقتصادی در میان تورم سرسختانه و سیاست‌های پولی سخت‌گیرانه، سودهای خود را از دست دادند. در همین حال سرمایه گذاران با افزایش نرخ بهره بر نگرانی های خود افزودند. سیاستگذاران فدرال رزرو انتظارات برای انقباض بیشتر پولی را تقویت کردند و از افزایش ۷۵ واحدی دیگر در ماه جولای برای جلوگیری از افزایش قیمت ها خبر دادند. همچنین انتظار می رود بانک مرکزی اروپا در ماه جولای شروع به افزایش نرخ بهره کند و هزینه های استقراض را در سه ماهه سوم به محدوده مثبت برساند.
بازارهای سهام و اوراق قرضه آمریکا دیروز به دلیل تعطیلات روز استقلال تعطیل بودند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن