پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۵:۵۴ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانجهانصنعت - معدن - تجارت

گزارش هفتگی بازار فولاد/گزارش هفته ۰۱ سال ۲۰۲۲

سنگ آهن
فولاد ایران: سنگ آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین هفته نخست ژانویه را صعودی آغاز نمود و با حدود ۱۱ دلار رشد به ۱۲۸ دلار هر تن سی اف آر رسید. تقاضای مصرف کننده های نهایی بیشتر شد و به رشد قیمت کمک نمود.

قراضه
فولاد ایران: قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ ) در ترکیه هفته نخست سال ۲۰۲۲ را با ۲ دلار رشد هفتگی در ۴۶۵ دلار هر تن سی اف آر ثبت نمود. بازار هنوز در جو تعطیلات سال نو میلادی است و چند روزی زمان نیاز دارد. البته دو معامله برای قراضه امریکا با حدود ۵ دلار رشد نسبت به معاملات قبلی نهایی شد و امیدواری بازار را بیشتر نمود.
قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن نسبتا ثبات داشته ۴۰۶ دلار هر تن فوب شنیده شد. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز در ۵۰۰ دلار هر تن سی اف آر باقی ماند.

بیلت
فولاد ایران: بازار بیلت صادراتی سی آی اس هنوز کاملا از تعطیلات ژانویه باز نگشته بود و متوسط قیمت ۲ دلار رشد داشته ۵۹۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه شد. در چین هم بیلت وارداتی کمی افت داشته از ۶۰۰ تا ۶۱۵ دلار به ۶۰۵ دلار هر تن سی اف آر رسید.
در ترکیه قیمت بیلت وارداتی ۶۳۰ دلار هر تن سی اف آر و بدون تغییر ماند. قیمت بیلت صادراتی ترکیه نیز از ۶۴۵ دلار به ۶۵۵ تا ۶۶۰ دلار هر تن فوب رسید.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا قیمت بیلت وارداتی ۱۰ دلار افت داشته ۶۲۵ دلار هر تن سی اف آر شد.
همچنین هفته گذشته به گزارش متال بولتن، متوسط قیمت بیلت صادراتی ایران از ۵۳۵ تا ۵۴۷ دلار به ۵۴۳ تا ۵۵۰ دلار هر تن فوب رسید.

فولاد ایران: شمش علیرغم کاهش قیمت در بورس با افزایش قیمت روبرو شد. علت آن خالی بودن انبار نوردکارها و پیش فروش کردن آنها در هفته های قبل بود. سیاست فروش با ال سی که بعضی کارخانه ها در پیش گرفته اند به حفظ قیمت کمک کرده است ولی معلوم نیست این روند ادامه داشته باشد چون تابع قیمت و حجم صادرات شمش است.

مقاطع
فولاد ایران: هفته گذشته قیمت میلگرد صادراتی سی آی اس از ۷۲۵ تا ۷۳۰ دلار به ۶۹۰ تا ۷۲۰ دلار هر تن فوب رسید.
در چین قیمت میلگرد صادراتی ۳۵ دلار نسبت به پایان دسامبر افت داشته ۷۴۰ دلار هر تن فوب ثبت شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز ۱۰ دلار بالا رفته ۶۹۵ دلار هر تن فوب شنیده شد.
در بازار واردات جنوب شرق آسیا نیز میلگرد کمی افت جزیی داشت از ۷۱۰ دلار به ۷۰۵ تا ۷۱۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.
همچنین در بازار داخلی امریکا هفته نخست ژانویه میلگرد در ۱۰۳۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در ۷۹۰ یورو هر تن درب کارخانه بدون تغییر باقی ماند.
فولاد ایران: میلگرد بازار با ثباتی داشت. باور عمومی این است که قیمت به کف خود رسیده ولی بازی ارز را نباید فراموش کرد.
فولاد ایران: معدل قیمت تیرآهن ذوب آهن به لطف بهبود تقاضای تیر ۱۴ بالا رفت.

ورق
فولاد ایران: در هفته اول ژانویه ورق گرم صادراتی سی آی اس ۱۰ دلار افت داشته ۷۶۵ دلار هر تن فوب دریای سیاه شد البته هنوز بازارها پس از تعطیلات فعال نشده بودند. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین در حدود ۷۶۰ دلار هر تن فوب باقی ماند.
در ترکیه قیمت ورق گرم وارداتی حدود ۵ دلار افت داشته ۷۹۵ دلار هر تن سی اف آر شد. ورق گرم وارداتی در جنوب شرق آسیا نیز از ۷۶۰ تا ۷۶۵ دلار به ۷۶۰ دلار هر تن سی اف آر رسید.
در بازار داخلی اروپا ورق گرم ۳ یورو رشد داشته ۹۲۵ یورو هر تن درب کارخانه ثبت شد. در بازار داخلی امریکا نیز ورق گرم ۱۵۰۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه شنیده شد که ثبات داشت.
همچنین هفته گذشته متوسط قیمت اسلب صادراتی ایران بنا بر گزارش متال بولتن در ۵۶۸ دلار هر تن فوب ثبات داشت. اسلب صادراتی سی آی اس نیز از ۵۹۵ تا ۶۱۰ دلار به ۵۹۰ دلار هر تن فوب رسید.
فولاد ایران: قیمت ورق دو میلیمتر رول در مبارکه روز شنبه ۲۳۳۰۰۰ ریال بود که تا روز چهارشنبه به ۲۳۵۰۰۰ ریال رسید. ورق مبارکه تقریبا ثابت بود علت آن ضعف تقاضا بود. عرضه های مبارکه به دلیل رکود بازار جهانی همچنان در بازار پر رنگ دیده می شود. در ادامه این روند باید شاهد کاهش تقاضای این کالا در بورس بود که بیشتر مدیون کاهش تقاضاست تا افزایش عرضه.
فولاد ایران: ورق اکسین همچنان در برابر نوسان بازار مقاومت می کند شاید بخشی از آن ناشی از فروش های قبلی اکسین است که هنوز تحویل نشده و کارخانه تلاش برای حفظ بازارش دارد ولی این روند نمی تواند پایدار باشد مگر آنکه این کارخانه سیاست فروش خود را تغییر دهد یا حجم صادراتش را بالا ببرد.

تحلیل هفته :
فولاد ایران: تولید کننده ها متوجه شده اند که دولت در سیاست عرضه همه محصولات زنجیره فولاد در بورس مصمم است و به دنبال آن قیمت گذاری توسط بورس نشانه هایی دیده می شود که بازار هم خودش را دارد با این سیستم هماهنگ می کند. در دو هفته گذشته شاهد آن بوده ایم که عرضه کنندگانی کالا در بورس عرضه کرده اند که تولید کننده نیستند. این به معنای آن است که بازار دارد تمرین می کند تا از بورس استفاده کند. آنچه تهاتر می کند به بورس می آورد اگر فروش نرفت حق دارد صادر کند. مگر این برنامه بورس نیست؟ پس در آینده نزدیک باید شاهد باشیم که بخش خصوصی گندله و اسفنجی برای صادرات داشته باشد.

ولی تا زمانی که قیمت کالاها بخصوص گندله، آهن اسفنجی و شمش در بورس بالاتر از نرخ صادراتی است باید منتظر بود. سیاست عرضه همه چیز در بورس قدرت بازار را کاهش نمی دهد چون بازار دارد می آموزد چگونه از بورس استفاده کند. در هفته های آینده شاهد عرضه مواد معدنی در بورس خواهیم بود محققا با توجه به فشارهایی که از طرف بورس هست و کاهش قیمت های خارجی باید در انتظار افت قیمت سنگ آهن تا آهن اسفنجی در بورس بود ولی آیا این روند به محصول هم منتقل خواهد شد یا نه؟ نتیجه در آینده مشخص می گردد ولی نباید فراموش کرد که بخش عمده گندله و آهن اسفنجی بر اساس تهاتر تولید می شود.

روند فعلی روی عرضه و تولید این کالاها اثر نخواهد گذاشت؟ شاید بورس در پی آن است تا با به ثبات رسیدن بازار ،معامله همه کالاها را برای بخش بازرگانی باز کند در غیر این صورت در طول این مدت تولید شدیداً لطمه خواهد خورد. چون بازار به انتظار می نشیند نباید فراموش کرد که همه سیاست گذاری ها تحت تاثیر تقاضاست. با پیشرفت مذاکرات هسته ای نرخ ارز هم روند نزولی دارد بنابراین کدال روند نزولی خواهد داشت و باعث خواهد شد تقاضا افت کند. اینجاست که بورس باید جوابگوی نقدینگی واحد ها باشد.

 

منبع: پایگاه خبری فولاد ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن