پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
- ۹:۱۶ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۱

اختصاصی

? دلار امروز نیز، در معاملات خود با رشد حدود ۱۰۰ تومانی همراه بود و در این ساعات در ۲۸۱۰۰ تومان در حال معامله است. سکه تمام بهار آزادی با کاهش حدود ۱۰۰ هزار تومانی در ۱۳ میلیون و ۱۷۰ هزار تومان قرار گرفته است. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با کاهش حدود ۴ هزار تومانی به ۱ میلیون و ۳۱۹ هزار تومان رسید. زیرا معامله گران بازار با وجود اخبار ضد و نقیض سردرگم شده اند. این در حالی است که یک مقام بلندپایه منطقه‌ای اعلام کرده است که، فردا، سه شنبه به تهران سفر خواهد کرد که یکی از اهداف این سفر، نهایی کردن سازوکار آزادسازی هفت میلیارد دلار از ارزهای مسدودی ایران است. اما سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ابتدا در نشست هفتگی خود با خبرنگاران، از این خبر اظهار «بی‌اطلاعی» کرد. او گفت: دستگاه دیپلماسی اطلاعی ندارد و فردا سفری در دستورکار قرار ندارد. او افزود: کره جنوبی بدهی قطعی از فروش نفت و میعانات گازی دارد که به ۸۰ میلیون ایرانی بدهکاری دارد و اقدام موثری برای بازپرداخت آنها صورت نداده است. و گمانه زنی‌های رسانه‌ای نیز تایید نمی‌شود.

? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها با از دست دادن سطوح حمایتی خود سراسر قرمز پوش شدند، به طوری که بیت کوین با کاهش حدود ۵ درصدی در ۴۰،۷۲۷ هزار دلار در حال معامله است. اتریوم نیز با کاهش حدود ۸ درصدی در مرز ورود به کانال ۲ هزار دلاری قرار دارد. زیرا محیط تورمی و اقدامات بانک مرکزی مرتبط با آن، تقاضا برای بیت کوین و کریپتو را کاهش داده است. در همین حال ارزش بازار بیت کوین مجددا به کمتر از ۸۰۰ میلیارد دلار رسیده است. وضعیت بازار رمز ارزها به گونه ای است که تردیدهای معامله گران را افزایش داده و آن ها را دچار سردرگمی کرده است. در همین حال پس از دو هفته، برآیند ورود و خروج بیت کوین و اتریوم در صرافی ها منفی شده که این موضوع نشانه ای بر شروع فعالیت خریداران و احتمال پایان روند اصلاحی است.

? شاخص کل بورس تهران امروز ۵۳۸۰ هزار واحد افزایش یافت، و در ارتفاع ۱ میلیون و ۴۷۹ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز رشد ۰.۹۲ درصدی را به ثبت رساند. این رشد نشان دهنده وضعیت مناسب نمادهای کوچک بازار در برابر نمادهای بزرگ بازار است. در همین حال امروز نمادهای گروه پتروشیمی نسبت به بقیه گروه‌ها وضعیت خوبی داشتند و جزء نمادهای تاثیر گذار بر شاخص کل بودند. ارزش معاملات بورس تهران حدود ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بود. نمادهای شپدیس، اخابر و وغدیر بیشتر تاثیر مثبت و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? انس جهانی طلا در معاملات امروز در حالی که تا ۱۹۷۰ نیز رسیده بود، هم اکنون با کاهش سودها در ۱۹۴۳ دلار در حال معامله است، زیرا سرمایه گذاران همچنان نگران پیامدهای اقتصادی احتمالی جنگ در اوکراین هستند. جدای از این، نگرانی ها مبنی بر اینکه افزایش اخیر قیمت کالاها فشار صعودی را بر قیمت های مصرف کننده وارد کند، جذابیت طلا را به عنوان پوششی در برابر افزایش هزینه ها تقویت کرده است. با این حال، انتظارات از اینکه فدرال رزرو سیاست پولی خود را با سرعت بیشتری برای مبارزه با تورم سرسختانه بالا ببندد، می تواند به عنوان یک باد مخالف برای فلز زرد غیر بازده عمل کند. 

? شاخص دلار آمریکا در تلاش برای حفظ سطح ۱۰۰ می باشد، زیرا افزایش بازده اوراق خزانه داری آمریکا در بحبوحه چشم انداز سیاست‌های پولی انقباضی بانک مرکزی آمریکا به تقویت دلار کمک کرده است. در جای دیگر سخنرانی اعضای فدرال رزرو تا پایان هفته در کانون توجه معامله گران باقی خواهد ماند، اما انتشار داده های تورم ایالات متحده در روزهای سه شنبه و چهارشنبه احتمالاً توجه را به خود جلب خواهد کرد. یک جهش بزرگ دیگر تورم می‌تواند موجب حمایت بیشتر فدرال رزرو برای تشدید سریع سیاست‌ها شود که یک سیگنال صعودی برای دلار است.

? بهای نفت برنت به دنبال دومین کاهش هفتگی متوالی، با اعلام برنامه‌های مصرف‌کنندگان بزرگ برای آزادسازی نفت خام از ذخایر استراتژیک و ادامه قرنطینه‌ها در چین، ۴.۲۱ درصد کاهش یافت و به زیر سطح ۱۰۰ دلار رسیده است. زیرا سرمایه گذاران تحولات چین را دنبال کردند، مقامات شانگهای، شهری ۲۶ میلیون نفری را تحت قرنطینه کامل برای کووید-۱۹ قرنطینه کرده اند. همچنین با توجه به قیمت‌های نفت خام، کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی طی شش ماه آینده ۶۰ میلیون بشکه نفت عرضه خواهند کرد و مشخص نیست که آیا این کمبود نفت خام روسیه را پس از تحریم های سنگین به دلیل حمله به اوکراین، جبران می کند یا خیر. در همین حال، گروه کشورهای صادرکننده نفت اوپک پلاس هیچ تمایلی برای افزایش اهداف تولید خود بیش از ۴۰۰ هزار بشکه در روز که به عنوان بخشی از بازگرداندن کاهش عرضه به آن اضافه می کند، نشان نداده است.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت چین در نخستین روز معاملاتی خود ۲.۶۱ درصد سقوط کرد و به پایین ترین حد چند هفته ای رسید، زیرا سرمایه گذاران داده های تورم چین را بالاتر از حد انتظار ارزیابی کردند. تورم تولیدکننده چین در ماه مارس نسبت به سال گذشته ۸.۳ درصد افزایش یافت که بالاتر از انتظار برای افزایش ۷.۹ درصدی بود، در حالی که قیمت مصرف کننده این کشور ۱.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت که بالاتر از پیش بینی ۱.۲ درصد بود. تورم قوی چشم‌انداز رشد و جهت‌گیری سیاست پولی و عدم اطمینان را می‌افزاید، زیرا اقتصاد چین همچنان با قرنطینه‌های کووید و پیامدهای جنگ اوکراین دست و پنجه نرم می‌کند.

?شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ ژاپن در معاملات امروز ۰.۶۱ درصد کاهش یافت و به ۲۶۸۲۲ واحد رسید. زیرا سهام فناوری ژاپن در وال استریت در بحبوحه نگرانی ها از انقباض پولی تهاجمی تر از سوی فدرال رزرو کاهش یافتند. زیان بخش فناوری توسط گروه سافت‌بانک وLasertec رهبری شد.

? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده با ادامه ریسک گریزی ها کاهش یافتند‌، به طوری که داوجونز با افت ۱۵۶ واحدی همراه بود، .S&P۵۰۰ و نزدک نیز بیش از ۱ درصد کاهش یافتند. زیرا اکثر شاخص های سهام جهانی و سایر دارایی های پرخطر در میان نگرانی های مداوم در مورد درگیری روسیه و اوکراین و قرنطینه در چین و نگرانی از سویه جدید کاهش یافته اند. در همین حال، پس از اینکه پاراگ آگراوال، مدیرعامل شرکت توییتر فاش کرد که ایلان ماسک از برنامه خود برای پیوستن به هیئت مدیره شرکت صرفنظر کرده است، سهام توییتر در محدوده منفی قرار گرفت. از طرفی در این هفته و هفته آینده سرمایه گذاران منتظر گزارش های شرکت های بزرگ نظیر: آمازون، گوگل، ماکروسافت، اپل، جی پی مورگان و… هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن