پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۱:۴۹ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

خبری خوب برای ۸ نماد شاخص ساز

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه در نظر دارد اوراق اختیار فروش تبعی را بر روی سهام برخی شرکت‌ها با هدف تأمین مالی منتشر کند.

صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه در نظر دارد اوراق اختیار فروش تبعی بر روی سهام شرکت‌های پتروشیمی پارس (پارس)، سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، بانک ملت (وبملت)، ارتباطات سیار ایران (همراه)، مخابرات ایران (اخابر)، بانک تجارت (وتجارت)، بانک صادرات ایران (وبصادر)، و گروه بهمن (خبهمن) با هدف تأمین مالی منتشر کند.

عرضه این اوراق از روز شنبه (۳۱ تیر ماه) در بورس اوراق بهادار تهران آغاز می‌شود.


در این زمینه طی چند روز گذشته «قادر معصومی خانقاه»، مدیر صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه در گفت و گویی اعلام کرده بود: از ابتدای هفته بعد، به میزان ۵۰ هزار میلیارد ریال (۵ همت) اوراق تبعی از نوع تامین مالی در بازار توسط این صندوق منتشر می‌شود.

وی گفت: یعنی پنج هزار میلیارد تومان تامین مالی بابت حمایت از بازار و همچنین پرداخت بخشی از تعهدات صندوق به شرکت‌های کارگزاری انجام خواهد شد.

به گفته معصومی خانقاه، سال گذشته نیز ۲ همت اوراق تبعی از نوع تامین مالی برای حمایت از بازار توسط این صندوق منتشر شد.

اوراق اختیار فروش تبعی چیست؟

اوراق اختیار فروش تبعی ابزاری است که توسط عرضه‌کننده سهام پایه (شرکت‌ها)، منتشر شده و این اختیار را به دارنده اوراق می‌دهد که دارایی پایه (سهام پایه) درج‌شده در قرارداد را در زمانی مشخص (تاریخ سررسید) و با قیمتی معین (قیمت اعمال) به‌فروش برساند.

هدف از انتشار اوراق اختیار فروش تبعی چیست؟

اوراق اختیار فروش تبعی توسط شرکت‌ها، به منظور کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بازار و ایجاد اطمینان در سهامداران عرضه می‌شود. در واقع شرکت‌ها با انتشار این اوراق، ارزندگی سهام خود را تضمین کرده و این اطمینان را به سهامدار می‌دهند که در صورت کاهش قیمت سهم نیز منافع آنها حفظ خواهدشد. این اوراق به نوعی بیمه سهام تلقی می‌شوند.

اوراق اختیار فروش تبعی را با چه قیمتی خریداری کنیم؟

همان‌طور که اشاره کردیم، اوراق اختیار فروش تبعی به نوعی بیمه سهام محسوب شده و این اطمینان را به سهامدار می‌دهد که ارزندگی سهام او حفظ خواهدشد. اما باید به این نکته توجه کنید که زمانی خرید این اوراق منجر به سودآوری برای سهامداران خواهدشد که روند بازار از زمان خرید این اوراق تا زمان سررسید، نزولی باشد. در واقع، در صورتی که قیمت پایانی سهم در تاریخ سررسید از قیمت اعمال کمتر باشد، منجر به سودآوری برای سهامدار خواهدشد.

البته باید هزینه خرید اوراق را نیز محاسبه کرد و با کسر از سود حاصل (که از ما‌به‌التفاوت قیمت پایانی سهم و قیمت اعمال در تاریخ سررسید به دست می‌آید)، سود خالص سهامدار را محاسبه نمود. لذا با توجه به یک‌طرفه بودن بازار بورس در ایران، می‌توان گفت در روندهای نزولی، خرید این اوراق می‌تواند به سودآوری سهامدار کمک کند. در واقع، این اوراق باید با قیمتی خریداری شوند که با در نظر گرفتن روند بازار تا تاریخ سررسید، مابه‌التفاوت قیمت سهام پایه و قیمت اعمال، منجر به سودآوری سهامدار شود.

در صورتی که در تاریخ سررسید، قیمت پایانی سهم بیشتر از قیمت اعمال باشد، سهامدار می‌تواند سهام خود را به قیمت روز در بازار فروخته و از این طریق کسب سود کند. در این حالت، اوراق به صورت خودکار باطل شده و سهامدار تنها به اندازه هزینه‌ای که بابت خرید اوراق اختیار فروش تبعی پرداخت کرده، متضرر می‌شود.

 

منبع: نبض بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن