تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

شاخص کل بورس تهران امروز با رشد حدود ۲ هزار واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۶۳ هزار واحد قرار گرفت،شاخص کل از منظر تکنیکال کمی بالاتر از میانگین های ۵۵ روزه و ۲۰۰ روزه خود که به عنوان سطوح مقاومتی در نظر گرفته میشدند قرار گرفته است. این موضوع میتوانست سیگنال خوبی برای تکنیکالیستهای بازار سرمایه باشد. اما ظاهرا بازار تمایلی به دیدن اعداد بالاتر ندارد و یا ترس از بخشنامه یا دستورالعملهای خلقالساعه دارد.
قیمت دلار روز سهشنبه در روندی خنثی نوسان داشت و در ۵۹۷۰۰ به معاملات خود پایان داد. اسکناس آمریکایی در چهارمین روز هفته در نیمه کانال ۹ کریدور ششم به کار خود پایان داد. در بازار روز سهشنبه، خریدار زیاد بود و فروشنده کم. معاملهگران، تحرکات محدود دلار را متاثر از تلاش سیاستگذار میدانند و پیشبینی میکنند، دلار در محدوده فعلی امسال را به پایان میرساند.
فروش ارز مسافرتی و ازدحام مردم برای خرید آن از اخباری بود که در روزهای گذشته مورد توجه قرار گرفت. مسالهای که در خصوص لغو و ادامه فروش آن در ۲۴ ساعت اخیر اخبار ضد و نقیضی منتشر شد
قیمت بیتکوین در این روز به سطح ۷۲ هزاردلار رسید که یک رکورد جدید برای بالاترین قیمت تاریخ بزرگترین ارز دیجیتال محسوب میشود. بیتکوین در هفته گذشته بود که برای نخستینبار از سال ۲۰۲۱ توانست به بالاترین سطح قیمتی خود دست پیدا کند. سرمایههای ورودی قابل توجه به صندوقهای قابل معامله بیتکوین با قیمت لحظهای، روند صعودی قیمت این ارز دیجیتال را تضمین کردهاند. در هفته گذشته، این صندوقها شاهد رکورد سرمایه ورودی بودند که مجموع آنها طی هفت روز به ۲/۷ میلیارد دلار رسید.
قیمت اونس جهانی طلا از بالاترین سقف قیمت خود فاصله گرفت، این در حالی است که تحلیلگران باسابقه بازار را برای توضیح یکی از عجیبترین روندهای صعودی خود دچار سردرگمی کرده است.
برخی از تحلیلگران این حرکت را به انتظارات زیادی از کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو نسبت دادهاند که باعث جذابیت بیشتر این دارایی بدون بهره میشود، اما چندین تحلیلگر میگویند هیچکدام از عواملی که باعث افزایش قیمت طلا در ۱۶ ماه گذشته شدهاند، به احتمال زیاد دلیل اصلی این جهش اخیر نیستند. این عوامل میتواند شامل سطوح بیسابقه خرید بانکهای مرکزی، خانوارهای چینی که به دنبال پناهگاههایی برای پول خود هستند یا جنگ در اوکراین و خاورمیانه شود.
شاخص دلار آمریکا امروز به ۱۰۲.۹۴ رسید، قیمتگذاری بازار نشان میدهد ماه ژوئن همچنان محتملترین زمان جهت شروع کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو است. تورم هسته آمریکا در ارزیابی ماهانه فوریه ۰.۴% اعلام شد که همچنان کمی بالا است. در همین حین، اخبار از طرف بانک مرکزی ژاپن همچنان محرک حرکت ین است. افزایش نرخ بهره در ماه مارس تحت بررسی است و دادههای دستمزد روز جمعه داده تاثیر گذاری خواهد بود. دادههای دستمزد انگلیس کمی ضعیف منتشر شد که منجر به افت پوند شد. امروز سخنرانی اعضای بانک مرکزی انگلیس از جمله بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس، در کانون توجهات خواهد بود.
نفت برنت امروز در ۸۲ دلار درهر بشکه معامله شد، تغییرات قیمت نفت در شرایطی که تاجران منتظر گزارش ماهانه ۳ آژانس نفتی بزرگ هستند، محدود بوده است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک)، آژانس بینالمللی انرژی و اداره اطلاعات انرژی آمریکا قرار است گزارش ماهانه خود را منتشر کنند و تحلیلگران انتظار تغییر چندانی را ندارند. از طرف دیگر ادامه تنشها در خاورمیانه همچنان باعث نگرانی در مورد عرضه نفت است و از قیمت آن حمایت میکند. امیدها نسبت به آتش بس در ماه رمضان در غزه کمرنگ شده، اما این جنگ هنوز تاثیر چدانی بر عرضه نفت نگذشته است.