تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با کاهش ۱۰۰ تومانی به ۵۰۱۰۰ تومان رسید، فعالان اقتصادی معتقدند بازار در نقطه بسیار حساسی قرار گرفته که اگر به بالای مرزهای مقاومتی برود و تثبیت بدهد، شاهد ادامه روند صعودی خواهیم بود. مرز مقاومتی مهم برای دلار تهران در شرایط فعلی در محدوده ۵۰ هزار و ۷۰۰ تومان و در هرات مرز ۵۰ هزار تومان است.
? بازار رمزارزها امروز هم قرمز پوش بودند، آن هم پس از اینکه موسسه فیچ رتبه ایالات متحده را کاهش داد و رتبه بندی اوراق بلند مدت را از AAA به AA+ کاهش داد.
این کاهش رتبه در زمانی اتفاق افتاد که شرکتها گزارشات درآمدزایی نسبتاً مثبتی را ارائه دادند، به همین دلیل به نظر نمیرسد که بازار به اندازه سال ۲۰۱۱ که موسسه S&P رتبه اوراق ایالات متحده را کاهش داد، وحشت زده باشد. در سال ۲۰۱۱، بیت کوین واقعاً یک طبقه دارایی بالغ نبود و حجم معاملات مشابهی وجود نداشت که همین مسئله منجر میشود کیفیت همبستگی با رویدادهای اقتصاد کلان ضعیف باشد.
? تاب آوری دلار تحت تاثیر دادههای ضعیف منتشر شده دیروز قرار نگرفت و شاخص دلار امروز در ۱۰۲.۳۳ قرار گرفک. دیروز شاخص PMI تولیدی ISM کمتر از حد انتظار بازگشت و کاملاً در قلمرو انقباضی باقی ماند و ارقام JOLTS کاهش بیشتر از حد انتظار را در فرصتهای شغلی نشان داد. بازارها به وضوح چشم خود را بر روی ارقام فعالیتهای سطح دوم میبندند و انتظارات مبنی بر قوی بودن ارقام اشتغال در این هفته احتمالاً مانع از افزایش دوباره قیمتگذاریهای داویش در منحنی دلار میشود و عوامل دیگر (عمدتاً دادههای ضعیف از چین) منجر به حمایت از دلار میشوند.
? بهای انس جهانی طلا امروز چهارشنبه با کاهش ۱۶ دلاری به ۱۹۳۶ دلار افت کرد، تحولی شگفتانگیزی که در اواخر جلسه معاملاتی دیروز آمریکا را تکان داد، این بود که موسسه فیچ رتبه اعتباری ایالات متحده را از AAA به AA+ با چشماندازی باثبات کاهش داد. فیچ از وخامت مالی طی «سه سال آینده» و افزایش بدهی دولت به عنوان دلایل اصلی کاهش رتبه یاد میکند که اولین مورد از سال ۱۹۹۴ است. پس از اینکه حماسه سقف بدهی به تعویق افتاد، این موضوع بحث مالی ایالات متحده را دوباره در مرکز توجه سرمایه گذاران قرار میدهد.
? قیمت نفت برنت در معاملات امروز با کاهش ۲.۸۰ درصدی در ۸۳ دلار در هر بشکه در حال معامله است، این در شرایطی است که آمار موسسه امریکن پترولیوم حاکی از آن است که ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۲۸ ژوییه، ۱۵.۴ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده است، در حالی که تحلیلگران کاهش این ذخایر به میزان ۱.۳۷ میلیون بشکه را برآورد کرده بودند. تحلیلگران انتظار دارند در نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس که روز جمعه برگزار می شود، عربستان سعودی کاهش داوطلبانه تولید خود را یک ماه دیگر تمدید کرده و در سپتامبر هم ادامه دهد. بر اساس گزارش رویترز، نگرانیها نسبت به کندی خرید نفت توسط چین هم روند صعودی قیمت نفت را محدود کرده است.