پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
- ۰:۵۰ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۶ تیر ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز با کاهش ۴۰۰ تومانی به ۴۹۴۰۰ تومان رسید. نکته مهم بازار این است که تعطیلی بازار های همسایه باعث شده سطح تقاضا برای اسکناس آمریکایی در تهران کاهش یابد. از طرفی به نظر می رسد معامله گران تا حدودی نسبت به اخبار تبادل زندانیان و آزادسازی پول های بلوکه شده ایران محتاط تر شده اند و سعی میکنند فعلا دست به خرید نزنند. 

? شاخص کل به سد قدرتمند مقاومت در مرز ۲.۲ میلیونی برخورد کرد و در معاملات سه‌شنبه ۲۷ هزار و ۹۲۲ واحد ریزش کرد. ریزش بازار در شرایطی رقم خورد که امروز تصویر نامه‌ای مبنی بر افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها به ۷ هزار تومان منتشر شد. این نامه در واقع ابلاغیه مصوبه هیأت وزیران است که توسط محمد مخبر، معاون اول دولت، امضا شده است. بدین ترتیب امروز با پیشرانی پتروشیمی‌ها بورس قرمزپوش شد.
در همین حال امروز ارزش معاملات خرد نیز با افزایش ۲ درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم ۶ هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان رسید. نمادهای فارس، پارسان، شپدیس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? بازار رمزارزها امردز مثبت بودند، گزارش‌ها حاکی از آن است که موسسه مالی فیدلیتی در حال آماده شدن برای ارسال پرونده برای یک صندوق قابل معامله در بورس (ETF) بیت‌کوین است و به سایر مدیران دارایی در رقابت برای راه‌اندازی چنین محصولی می‌پیوندد. این خبر پس از آن منتشر شد که موسسه مدیریت دارایی بلک‌راک در اوایل این ماه برای یک ETF بیت‌کوین ثبت نام کرد که باعث علاقه مجدد سرمایه‌گذاران به بازار رمزارزها شد. گمانه‌زنی‌ها این است که تنظیم‌کننده‌های ایالات متحده ممکن است به عنوان مصالحه اجازه دهند که بیت‌کوین از طریق ETFها معامله شود؛ حتی اگر صرافی‌های رمزارزی را تعطیل کنند.

? انس جهانی طلا امروز با کاهش ۸ دلاری به زیر ۱۹۱۵ دلار در هر اونس رسید و در پایین‌ترین سطح سه ماهه خود به دلیل نااطمینانی‌های اقتصادی جهانی و بی‌ثباتی سیاسی قرار گرفت. گروه شبه نظامی واگنر روز شنبه در یک شورش به سمت مسکو پیشروی کرد، اگرچه مدت کوتاهی پس از آن به دلیل توافق با دولت عقب نشینی کرد.
در همین حال، فدرال رزرو ایالات متحده برای کاهش نرخ تورم در سال جاری افزایش بیشتری را نشان داد، در حالی که بانک های مرکزی بزرگ در اروپا نرخ بهره را با حاشیه بالاتر از حد انتظار افزایش دادند. این اقدامات باعث ایجاد نگرانی در مورد اینکه نرخ‌های بهره بالاتر می‌تواند اقتصاد جهانی را تضعیف کند و موجی از موقعیت‌یابی محتاطانه را در بازارهای مالی ایجاد کند، دامن زد.

? شاخص دلار در معاملات امروز ۰.۲۸ درصد کاهش یافت، زیرا معامله گران به ارزیابی چشم انداز سیاست های اقتصادی و پولی در سطح جهان ادامه دادند، داده‌ها همچنین نشان داد که فعالیت بخش خصوصی ایالات متحده در ماه ژوئن در بحبوحه انقباض عمیق در بخش تولید، به پایین‌ترین حد در سه ماه گذشته کاهش یافته است.

? بهای نفت برنت امروز با کاهش ۲ درصدی به ۷۲ دلار در هر بشکه رسید، پیش از آنکه روسیه با شورش مختصری از سوی یک گروه نظامی خصوصی در آخر هفته مواجه شد و نگرانی‌ها در مورد بی‌ثباتی سیاسی در یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان را افزایش داد. روسیه یکی از تامین کنندگان عمده نفت کشورهای آسیایی از جمله چین و هند بوده است، زیرا قیمت های بالای انرژی باعث شده تا اقتصادهای نوظهور نفت روسیه را با تخفیف خریداری کنند.
در همین حال، شاخص نفت ایالات متحده در هفته گذشته تقریباً ۴ درصد سقوط کرد زیرا فشارهای پولی بیشتر و پیام های  بانک های مرکزی بزرگ به چشم انداز اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی آسیب می رساند.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ با ۰.۴۹ درصد کاهش به ۳۲۵۲۸ واحد رسید، بسته شد، زیرا انقباضات توسط بانک های مرکزی بزرگ همچنان بر بازارها تأثیر می گذارد. سرمایه گذاران همچنین با نرم شدن داده های اقتصادی در ژاپن دست و پنجه نرم می کنند زیرا روند بهبود اقتصادی این کشور به دلیل کندی رشد جهانی با مشکل مواجه شده است. سهام فناوری با ضررهای Advantest ، Socionext ، Tokyo Electron، Renesas Electronics و Rakuten Group منجر به کاهش بازارها شد. سایر شاخص های سنگین وزن نیز کاهش یافتند.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز مثبت بودند این در حالی است که بازارهای مالی هفته را ضعیف آغاز کردند، اما نه به دلیل کودتای کوچک، شکست خورده یا ساختگی واگنر در آخر هفته، بلکه به دلیل کاهش شرط بندی‌های نرخ‌ بهره برای فدرال رزرو برای امسال و آغاز سال آینده. فعالیت‌ها در بازار آتی نرخ بهره فد بیش از ۰.۷۵٪ این احتمال را می‌دهند که بانک مرکزی آمریکا در ماه ژوئیه نرخ بهره را ۰.۲۵ افزایش خواهد داد و انتظارات برای یک افزایش نرخ بهره دیگر وجود دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن