پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۰:۱۱ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? دلار امروز در بازار آزاد پرواز کرد و در ۴۴۰۲۰ تومان به معاملات خود پایان داد. درباره افزایش قیمت دلار علاوه بر عواملی مثل خروج سرمایه، افزایش تقاضای تجاری و نااطمینانی ناشی از اعتراضات، دو دلیل دیگر اضافه شده است.
معامله‌گران می‌گویند ۵ بانک ایرانی در عراق، همکاری ارزی خودشان را با ایران کاهش دادند. صرافی‌های دبی هم در همکاری با ایران به مشکل خوردند. گفته می‌شود برخی سرویس‌های جاسوسی با شناسایی صراف‌ها اطلاعات آن‌ها را در اختیار وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار می‌دهد.
کارشناسان و فعالان اقتصادی می گفتند به نظر می رسد یکی از دلایل رشد اسکناس آمریکایی در تهران ناشی از توقف مذاکرات برجام‌، تحریم ها و سیگنال های منفی برجامی بوده است.
امروز رییس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد که درباره سفر گروسی و سایر مسولان آژانس به ایران و روند گفت و گوها و مذاکرات گفت: تمایلی نشان داده شده، قرار است هماهنگی بعد از تعطیلات ژانویه انجام شود.از نگاه معامله گران این سفر اگر اتفاق بیفتد تا حدودی هیجانات ارزی کنترل خواهد شد.

? در پررونق‌ترین روز معاملاتی بازار سهام، شاخص کل بورس تهران بیش از ۷۰ هزار واحد صعود کرد که بیشترین رقم در سال ۱۴۰۱ است. و به ارتفاع یک میلیون و ۶۴۷ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با رشد ۱۳ هزار واحدی در رقم ۴۸۰ هزار واحد ایستاد. در پایان معاملات ‌روز چهارشنبه، ۵۹۰ نماد رشد قیمت داشتند و ۷۲ نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، ۸۹ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۱۱ درصد بازار افت قیمت داشتند. 
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به ۱۷ هزار و ۸۸ میلیارد تومان رسید.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش ۶۰ درصدی به نسبت روز دوشنبه به رقم ۱۱ هزار و ۳۵۳ میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در سال جاری است. نمادهای فولاد، فارس و فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها همچنان با نوسانات محدود در دامنه منفی معامله میشوند، بیت کوین همچنان در میانه کانال ۱۶ هزار دلار قرار دارد.
در سمت اخبار مهم، صرافی کریپتو کراکن روز چهارشنبه اعلام کرد که فعالیت خود را در ژاپن متوقف می کند و تا ۳۱ ژانویه از آژانس خدمات مالی (JFSA) خارج می شود. کراکن اظهار داشت: «شرایط فعلی بازار در ژاپن در ترکیب با بازار ضعیف کریپتو در سطح جهانی به این معنی است که منابع مورد نیاز برای رشد بیشتر کسب‌وکار ما در ژاپن در حال حاضر موجه نیستند.»
صرافی کریپتو تاکید کرد که در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که همه مشتریان می توانند دارایی های خود را در ماه آینده برداشت کنند.

? پس از باز شدن وال استریت، و کاهش شاخص های ایالات متحده و معاملات قرمز، ارزش دلار شتاب گرفت. در عین حال، بازده اوراق قرضه دولتی ایالات متحده تقریباً بدون تغییر است، به طوری که اسکناس ۱۰ ساله خزانه داری به سختی ۲ واحد در ثانیه افزایش یافت و بازده اوراق ۲ ساله نیز به همان میزان کاهش یافت.
اما ارز آمریکایی نیز از نگرانی های جدید مرتبط با تورم سود می برد. 

? اونس جهانی طلا امروز ۰.۲۲ درصد کاهش یافت و در ۱۸۰۹ دلار در هر اونس در حال معامله است. در غیاب داده های کلان اقتصادی، توجه بازار به چین متمرکز شده است. این کشور از سیاست کووید صفر فاصله گرفته و اقداماتی را برای بازگشایی کامل اعلام کرده است. هدف نهایی دولت فعال کردن مجدد رشد اقتصادی پس از تقریباً سه سال مبارزه است. در حال حاضر علاقه گمانه زنی نگران است که رونق اقتصادی چین منجر به فشارهای تورمی جدید خواهد شد.

? بهای نفت برنت امروز ۲.۱۶ درصد کاهش یافت و به ۸۳ دلار در هر بشکه رسید و از بالاترین سطح سه هفته اخیر عقب نشینی کرد زیرا سرمایه گذاران نگران تقاضا در چین بودند. پس از اینکه دولت چین به طور ناگهانی محدودیت‌های سختگیرانه «صفر کووید» را کنار گذاشت، بیماری شروع به افزایش کرد و فعالیت‌های اقتصادی بیشتر را مختل کردند. در همین حال، پالایشگاه‌های نفت در سواحل خلیج تگزاس پس از یخ زدگی که هفته گذشته مجبور به توقف تولید شد، تلاش می‌کنند تا فعالیت خود را از سر بگیرند و نگرانی‌ها در مورد عرضه کم را کاهش دهند. از سوی دیگر، مسکو صادرات نفت خام و محصولات پالایش شده روسیه را به خریداران خارجی که سقف قیمتی G7 را اتخاذ می کنند از اول فوریه تا حداقل ژوئیه ۲۰۲۳ ممنوع کرد.

? وال استریت نوسانات روز چهارشنبه در بازار را ادامه داد و هر سه شاخص اصلی با کاهش خوش‌بینی نسبت به بازگشایی چین با افزایش بیماری کووید و نگرانی‌ها در مورد موج دیگری از تورم، به محدوده منفی رسیدند. حرکت بازار همراه با افزایش بازدهی خزانه داری بود و دوباره سهام های فناوری و سایر سهام با رشد بالا را تحت فشار قرار داد.
از طرفی نگرانی‌ها در مورد تأثیر منفی افزایش نرخ‌ها، از جمله رشد اقتصادی ضعیف، از دست دادن مشاغل و تجدیدنظرهای نزولی درآمد، سرمایه‌گذاران را در معرض خطر نگه داشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن