پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
- ۱:۲۶ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار نفت و انرژیجهان

جهش قیمت نفت در برابر چشم‌انداز تحریم نفت روسیه

قیمت نفت روز پنج‌شنبه تحت تاثیر نشانه‌های کمبود عرضه در آستانه فصل رانندگی تابستانی در آمریکا و تلاش اتحادیه اروپا برای تصویب هرچه سریعتر تحریم علیه واردات نفت روسیه، حدود سه درصد صعود کرد.

بهای معاملات نفت برنت سه دلار و ۵۲ سنت معادل ۳.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۱۷ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با سه دلار و ۹۷ سنت معادل ۳.۶ درصد افزایش، به ۱۱۴ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت برای ششمین روز متوالی افزایش قیمت داشت و در بالاترین قیمت از ۲۵ مارس بسته شد. وست تگزاس اینترمدیت هم به بالاترین حد از ۲۳ مارس رسید.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره گفت: قیمت نفت با محدود ماندن عرضه در بازار در ابتدای فصل رانندگی تابستانی و تداوم روند کاهش ذخایر آمریکا، افزایش یافت.
قیمت نفت از آماری که کاهش هفتگی ذخایر نفت آمریکا را نشان داد، پشتیبانی شد. طبق گزارش روز چهارشنبه اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته به میزان ۱.۰۱۹ میلیون بشکه و ذخایر بنزین به میزان ۰.۴۸۲ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد. ذخایر سوخت‌های دیگر شامل دیزل و نفت کوره ۱.۶۵۷ میلیون بشکه رشد داشت.
قیمت‌های نفت از ابتدای ماه مه تاکنون حدود پنج درصد رشد کرده که تا حدود زیادی به دلیل انتظارات برای موافقت کشورهای عضو اتحادیه اروپا با ممنوعیت واردات نفت روسیه بوده است.
چارلز میشل، رئیس شورای اروپا گفت: مطمئن است پیش از نشست بعدی شورا در ۳۰ مه، توافق درباره تحریم نفت روسیه می‌تواند حاصل شود. مجارستان مانع اصلی این توافق مانده است زیرا تحریم‌های اتحادیه اروپا مستلزم موافقت تمامی کشورهای عضو است. مجارستان خواستار حدود ۷۵۰ میلیون یورو برای ارتقای پالایشگاه‌های خود و توسعه خط لوله از کرواسی است.
حتی بدون تحریم رسمی، نفت روسی اندکی موجود است زیرا خریداران و شرکت‌های بازرگانی از معامله با شرکت‌های نفتی روسی خودداری می‌کنند. با دشوار شدن فروش به خریداران اروپایی، روسیه فروش نفت به چین و هند را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
طبق گزارش خبرگزاری ریا به نقل از الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، تولید نفت روسیه از ۵۲۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۴۸۰ تا ۵۰۰ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ کاهش پیدا خواهد کرد.
وزیران اوپک پلاس دوم ژوئن دیدار می‌کنند و به گفته شش منبع آگاه در این گروه، انتظار می‌رود به توافق فعلی برای افزایش تدریجی تولید ادامه دهند و افزایش تولید به میزان ۴۳۲ هزار بشکه در روز را برای ژوییه تصویب کنند. با این حال آمار داخلی این گروه نشان داد تولید اوپک پلاس در آوریل ۲.۶ میلیون بشکه در روز پایینتر از سطح هدف گذاری شده بود و روسیه عامل نیمی از این کسری بود.
بر اساس گزارش رویترز، عوامل دیگر هم از قیمت‌های نفت پشتیبانی کرده است. شانگهای آماده بازگشایی پس از قرنطینه دو ماهه می شود و همزمان اوج فصل رانندگی تابستانی آمریکا با تعطیلات روز یادبود آغاز خواهد شد./ ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن