پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳
- ۰:۳۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

گزارش مالی بازارهای داخلی و جهانی امروز جمعه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد افزایش یافت و در ۲۶۷۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز به ۱۱ میلیون و ۸۸۰ هزار تومان افزایش یافت. کشتی‌آرای، نایب رئیس دوم اتحادیه طلای تهران گفت هر چند با کاهش قیمت طلا و همچنین ایام رجب و قرار گرفتن در آستانه شب عید انتظار می‌رفت تقاضا برای خرید طلا در بازار ایران زیاد شود اما این اتفاق رخ نداد. حباب سکه نیز به ۱۸۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که مدیر روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: با ‎ آزادی ارزهای بلوکه‌شده ایران در کنار تامین ارزهای بیشتر، به‌زودی شرایط خوبی برای کشور رقم می‌خورد. علاوه بر این چین اعلام کرده که مذاکرات وارد مرحله سرنوشت‌‌‌ساز شده و پیشرفت مثبتی در جهت حل و فصل نهایی مساله هسته‌ای ایران به دست آمده است. آلمان نیز خواستار توافق سریع شده است.
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها قرمز پوش شدند، به طوری که بیت کوین با کاهش ۴.۳۷ درصدی در ۴۳،۵۲۹ درصدی در این ساعات در حال معامله است. اتریوم نیز با کاهش ۴.۳۶ درصدی همراه بوده است. با اعلام آمار تورمی آمریکا که بالاترین سطح از سال ۱۹۸۲ بود احتیاط معامله گران افزایش یافته زیرا تحلیلگران احتمال افزایش بیش از ۵ بار نرخ بهره را توسط فدرال رزرو پیش بینی کرده‌اند. افزایش نرخ بهره برای بازارهای پر ریسک از جمله رمزارزها خبر بدی است. در حقیقت با افزایش نرخ بهره هزینه فرصت نگهداری آنها افزایش می دهد. در همین حال جی‌پی‌ مورگان، غول بانکی آمریکا پیش‌بینی می‌کند بیت‌کوین در بلندمدت تا ۱۵۰ هزار دلار رشد می‌کند. بزرگ‌ترین چالش بیت‌کوین نوسان زیاد این ارز است که مانع از پذیرش بیشتر آن توسط موسسات سرمایه‌گذاری و شرکت‌ها می‌شود.
? بهای اونس جهانی طلا در معاملات امروز حدود ۲۳ دلار افزایش یافت و در ۱۸۴۹ دلار در حال معامله است، این در حالی است که سرمایه‌گذاران با داده‌های داغ تورم آمریکا و اظهارات تند یک مقام فدرال رزرو که به شرط‌بندی برای انقباض تهاجمی‌تر دامن می‌زند، دست و پنجه نرم می‌کنند، طلا توانست در بالاترین سطح چند هفته اخیر باقی بماند. تورم ایالات متحده در ژانویه به ۷.۵ درصد رسید که با سریع ترین سرعت خود از فوریه ۱۹۸۲ شتاب گرفت و بالاتر از پیش بینی ها بود. در همین حال بازدهی خزانه‌داری در واکنش به داده‌ها افزایش یافت و بازدهی ۱۰ ساله برای اولین بار از سال ۲۰۱۹ به بالای ۲ درصد رسید. نرخ تورم بالاتر همچنین جیمز بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس را بر آن داشت تا خواستار تسریع افزایش نرخ بهره با درصد بیشتر شود.
? شاخص دلار امروز پس از تورم داغتر از حد انتظار آمریکا و اظهارات تند، با رشد جزئی به ۹۵.۷۵ رسید. تورم ایالات متحده در ژانویه به ۷.۵ درصد رسید که بالاتر از پیش بینی ها بود. در همین حال آقای بارکین از بانک مرکزی آمریکا گفت در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ اقتصاد آمریکا از سطوح پیش از همه‌گیری عبور خواهد کرد. انتظار دارم افزایش قیمت کالاها، متوقف شود. قصد داریم به طور پیوسته نرخ‌ها را به سمت خنثی حرکت دهیم، باید قانع شوم که افزایش ۰.۵۰ نرخ بهره واقعا نیاز است. علاوه بر این شاخص احساسات مصرف کننده به ۶۱.۷کاهش یافت که کمترین سطح از سال ۲۰۱۱ است، به طوری که در گزارش آمده است که بیشتر کاهش در احساسات مصرف کننده در خانوارهایی با درآمد ۱۰۰ هزار دلار یا بیشتر بوده است که احتمالا به خاطر سقوط اخیر بازار سهام است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز بار دیگر به بالاترین سطح چند ساله خود یعنی ۹۳ دلار رسید. زیرا گزارش ماهانه اوپک پلاس در این هفته نیز در مورد بهبود تقاضا در سال ۲۰۲۲ صعودی بود. آژانس بین‌المللی انرژی هم‌اکنون انتظار دارد تقاضای نفت تا پایان سال ۲۰۲۲ در مقایسه با پایان سال ۲۰۲۱ به میزان ۳.۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد و مصرف روزانه را به رکورد بالای ۱۰۰.۶ میلیون بشکه برساند.  در همین حال چند نگرانی در بین معامله گران وجود دارد که مانع صعود بیشتر نفت شده است اولاً، مذاکرات غیرمستقیم ایالات متحده و ایران در این هفته از سر گرفته شده و به شایعات معمول درباره دستیابی به یک توافق بالقوه و بازگشت ۱ میلیون بشکه‌ای در صادرات ایران دامن زده است. ثانیاً، در حالی که شواهدی از تلاش اوپک پلاس برای همگام شدن با افزایش سهمیه تولید خود در حال افزایش است و فشار بر سعودی‌ها و امارات متحده عربی برای جبران کسری افزایش یافته است.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین در معاملات امروز ۰.۶۶درصد کاهش یافت و به ۳۴۶۳ واحد رسید. نرخ های بهره بالاتر ایالات متحده خطر فرار سرمایه بالقوه از بازارهای نوظهور، از جمله از سهام چین را به همراه دارد. از طرفی نگرانی از تاثیر تحریم های آمریکا بر چندین شرکت چینی نیز بر بازار تاثیر گذاشته است. در همین حال، اخباری مبنی بر اینکه چین به شرکت‌های املاک و مستغلات امکان دسترسی آسان‌تر به درآمدهای پیش‌فروشی از پروژه‌های مسکونی را می‌دهد که نقدینگی را کاهش می‌دهد.
? شاخص های سهام ایالات متحده برای دومیم روز متوالی کاهش یافتند، به طوری که داوجونز ۳۳ واحد کاهش یافت. نزدک و S&P۵۰۰ نیز بیش از ۰.۳۰ درصد کاهش یافتند. زیرا سرمایه گذاران به هضم آخرین دسته از درآمدها و داده های اقتصادی ادامه دادند و سعی کردند واکنش فدرال رزرو به تورم مداوم را بسنجند. بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس، پس از آنکه داده ها نشان داد تورم در ژانویه به ۷.۵ درصد رسید، و در حالی که سایر مقامات فدرال رزرو نسبت به افزایش نیم واحدی بدبین بودند، خواستار افزایش ۵۰ واحدی تا آغاز ماه جولای شد. در همین حال، داده‌های اولیه نشان داد که تمایل مصرف کنندگان دانشگاه میشیگان ایالات متحده برای دومین ماه متوالی به شدت کاهش یافت و به ۶۱.۷ در فوریه ۲۰۲۲ رسید که پایین ترین سطح از اکتبر ۲۰۱۱ و بسیار کمتر از پیش بینی های بازار ۶۷.۵ بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن