پیش بینی بورس شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ / محرکهای اصلی بازار سرمایه در راه صعود
کاهش التهابات بازار سهام در هفته جاری و بازگشت تعادل به معاملات باعث شد که روند خروج پول از بازار متوقف شود و بورسیها با رصد معاملات به انتظار ایجاد محرکی مهم برای تداوم روند صعودی باشد. طی روزهای گذشته خبرهای مثبت و منفی نسبتا مهمی منتشر شده است که میتواند روند بازار طی روزهای پیش رو را مشخص کند. طی روزهای گذشته کارشناسان اعتقاد داشتند که بازار پس از تجربه شوک اخیر نیاز دارد که مدتی را با پشت سر گذاشتن روزهای متعادل به استراحت بپردازد و پس از آن شاهد یک روند جدید باشیم.
بورس تهران در ریل صعودی پایدار
بورس تهران از آبان سال گذشته طی یک روند صعودی، بازدهی مناسبی نصیب سهامداران کرده است. هفته گذشته اما اصلاح تند و تیزی که در بازار سرمایه اتفاق افتاد، تمامی اهالی بازار سرمایه را در شوک فرو برد. این شوک منفی در حالی بود که اکثر سهامداران با توجه به رشد پیوسته سهام انتظار اصلاح را داشتند.
با اصلاح هفته گذشته، قیمت سهام در محدودههای جذابی برای سرمایهگذاران قرار گرفتهاند. اما این داده به خودی خود برای بازگشت بازار سرمایه، به روند صعودی پایدار کافی نیست. در راستای اینکه بورس تهران در ریل صعودی پایدار قرار گیرد نیاز به چند درایور صعودی وجود دارد.
انتشارات گزارشهای دوازده ماهه شرکتها، میتواند نقش مهمی را برای دسترسی به این مهم ایفا کند. در روزهای آتی، گزارشهای شرکتها روی سامانه کدال منتشر میشود و انتظار میرود با افزایش تولید و نرخهای فروش، سودآوری شرکتها افزایش یافته باشد.
دومین درایوری که میتوان انتظار داشت از روند صعودی بازار سرمایه پشتیبانی میکند، نرخ ارز خواهد بود. با توجه به اینکه هنوز اتفاق خاصی در حوزه سیاسی و فضای دیپلوماتیک بینالملل میان ایران و آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا نیفتاده است، انتظارات تورمی کاهش پیدا نکرده است. بنابراین به نظر میرسد با شروع خردادماه شاهد روند صعودی دلار با افزایش تقاضا باشیم.
شروع کابوس صنایع
یکی از موانع تکراری و مهم برخی از صنایع حاضر در بورس تهران، قطعی برق و گاز در فصل گرما و سرماست که به صورت سالانه تکرار میشود و گویی جزئی جداییناپذیر از تالار شیشهای شدهاند. روز گذشته طی نامهای، روند قطعی برق صنایع سیمان، فولاد و شرکتهای انرژیبر با شروع گرما ابلاغ شده که میتواند تاثیر زیادی بر عملکرد تولید و فروش این شرکتها در ماههای پیش رو داشته باشد. طبق این اطلاعیه، از تایخ ۱۵ خرداد الی ۱۵ شهریور، شرکتها کاهش بار ۳۰ درصدی را از ساعت ۱۱ الی ۲۳ خواهند داشت، از تاریخ ۱ تیر الی ۳۱ مرداد، شرکتها کاهش بار ۶۰ درصدی را بین ساعت ۱۱ تا ۲۳ تجربه خواهند کرد و از تاریخ ۲۴ تیر الی ۲۴ مرداد ماه نیز شاهد کاهش بار ۹۰ درصدی برای این شرکتها در ساعات مذکور هستیم که به نوعی نشان از تعطیلی کامل خطوط تولید طی ۱۲ ساعت از روز دارد.
با توجه به تکرار این موضوع به صورت سالانه و عدم چشمانداز روشن برای رفع این مشکل بزرگ، کارشناسان عموما در تحلیلهای خود به پیش بینی وضعیت عملیاتی و مالی شرکتها با احتساب ماههای بدون انرژی گاز و برق میپردازند و این اتفاق موضوعی نیست که از قبل پیش بینی نشده باشد. بنابراین نمیتوان انتظار داشت که بورس شنبه با شوک و هیجان منفی قدرتمندی به این موضوع واکنش دهد اما احتمالا عرضهها در این صنایع بیش از دیگران باشد.
پیش بینی بورس شنبه
۱.طی روند اصلاحی هفته گذشته، نماگر اصلی تالار شیشهای، تنها در پنج روز کاری ۳۱۸ هزار واحد از ارتفاع قبلی خود عقبنشینی کرد. کارشناسان معتقدند، به نظر نمیرسد منفیهای بازار از اینجا به بعد، فروشنده قوی داشته باشد. همچنین از سوی مقابل در قیمتهای پایینتر خریداران قدرتمندی وجود خواهد داشت.
بنابراین و آنچه به عنوان محرکهای بازار یاد شد، سناریو محتملتر برای پیش بینی بورس شنبه و به طور کلی اول خردادماه، افزایش تقاضا در بازار همزمان با دست به دست شدن سهام و ورود سهامداران تازه نفس به بازار سرمایه است.
۲.پیش بینی میشود که در بورس شنبه شاهد تقاضای خوبی برای بسیاری از شرکتهایی که گزارشهای سودآوری مناسبی را منتشر کردهاند باشیم اما در این میان صنایعی همچون سیمان و فولاد و شرکتهایی که ممکن است در ادامه با کاهش سهمیه برق مواجه شوند، مقداری عرضه را نیز از سمت فروشندگان تجربه خواهند کرد اما به طور کلی فضای معاملات مثبت ارزیابی میشود.