پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱۲:۰۶ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها سراسر قرمز پوش بودند، ارلام نسبت به بازار رمرازها چندان خوش‌بین نیست چرا که عواقب ناشی از انفجار صرافی FTX در اوایل این ماه بیشتر شده. احتمالاً اخبار بیشتری از سقوط FTX و اثرات سرایت را شاهد باشیم. همچنین رسوایی‌های بالقوه دیگری که می‌تواند برملا شود را نباید نادیده گرفت. از طرفی در تعطیلات آرام آخر هفته در بازار رمزارزها، دوج کوین سر و صدایی به پا کرده بود. این توکن رشد بیش از ۱۶ درصدی داشت. مشخصن کردن دلیل این رشد دشوار است، اگرچه دیوید گوخشتاین، اینفلوئنسری در رسانه‌های اجتماعی، روز پنجشنبه در توییتر خود درباره احتمال همکاری رئیس جدید توییتر، ایلان ماسک و ویتالیک بوترین، بنیان‌گذار اتریوم، روی بهبودی دوج کوین خبر داد.

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد به آرامی افزایش یافت و در ۳۶۰۵۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. برخی از معامله‌گران اعتقاد دارند نوسان‌های امروز در بازار ارز به پیش‌خور کردن آینده برمی‌گردد. بازار در دو سطح درحال پیش‌خور کردن آینده است. سطح اول به افزایش سطح تنش‌های غرب با جمهوری اسلامی برمی‌گردد. قطعنامه‌های اخیر از نظر معامله‌گران شانس احیای برجام را کم کرده است، بنابراین معامله‌گران از جنبه انتظارات رویکرد مثبتی ندارند. در سطح دوم هم احتمال کاهش ورودی ارز در کنار تقویت تقاضا، موجب شده است معامله‌گران درباره نوسان ریسک کنند.
در جای دیگر قانونگذاران فرانسه روز دوشنبه با تصویب یک قطعنامه بار دیگر از اعتراضات در ایران حمایت کردند.
این قطعنامه ضد ایرانی از دولت‌های اروپایی می‌خواهد فشار بیشتری روی ایران برای تحقیق در خصوص مرگ «مهسا امینی» اعمال کنند.

? امروز دوگانگی شاخص‌های بازار سهام متوقف شد و شاخص‌های بورس تهران به سمت بالا حرکت کردند. شاخص کل بورس تهران امروز ۲۱۴۵ هزار واحد رشد کرد و به رقم ۱ میلیون و ۴۰۸ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز وضعیت بهتری داشت و ۰.۲۵ درصد رشد کرد. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای ششمین روز متوالی منفی شد و ۱۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در همین حال ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۱۰ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۳ هزار و ۶۳۳ میلیارد تومان رسید. نمادهای بوعلی، شپنا و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? اونس جهانی طلا امروز حدود ۱۲ دلار کاهش یافت و به ۱۷۴۳ دلار در هر اونس رسید. این در حالی بود که ابتدا به دلیل تقاضای امن ناشی از وضعیت ویروس کرونا در چین و کاهش ارزش دلار با رشد همراه شده بود.
اعتراضات گسترده علیه محدودیت‌های سختگیرانه COVID-19 در چندین شهر چین موجی از شوک به سمت دارایی‌های پرخطر وارد کرد و بنابراین جذابیت فلز را به عنوان پناهگاهی در میان عدم قطعیت‌های اقتصادی فزاینده تقویت کرده. از طرفی بازارهای پول اکنون با احتمال ۷۰ درصد قیمت گذاری می کنند که بانک مرکزی در ماه دسامبر افزایش کمتری ۵۹ واحدی  را ارائه کند.

? همزمان با ارزیابی مجدد چشم انداز سیاست پولی و رشد، دلار در برابر سبدی از ارزهای اصلی در روز دوشنبه تقویت شد و از به پایین ترین سطح خود از اواسط آگوست فاصله گرفت. اکثریت قابل توجهی از سیاستگذاران فدرال رزرو اشاره کرده اند که به زودی کاهش سرعت افزایش نرخ بهره برای بانک مرکزی برای ارزیابی چشم انداز اقتصادی مناسب خواهد بود. در اوایل این ماه، فدرال رزرو چهارمین افزایش متوالی ۷۵ واحدی نرخ پایه خود را انجام داد و هزینه های استقراض را به بالاترین میزان از سال ۲۰۰۸ رساند تا تورم سرسختانه بالا را مهار کند.
در همان زمان، ناآرامی‌های فزاینده در چین به دلیل محدودیت‌های سختگیرانه COVID-19، نگرانی‌ها در مورد رشد اقتصادی ضعیف را افزایش داد و اشتهای ریسک را کاهش داد.

? بهای نفت برنت امروز با افت ۰.۷۵ درصدی به ۸۳ دلار در هر بشکه رسید و به پایین‌ترین سطح از دسامبر سال گذشته رسید زیرا اعتراضات گسترده در چین به دلیل سیاست سختگیرانه آن در برابر کووید صفر به احساسات سرمایه‌گذاران و چشم‌انداز تقاضا آسیب رساند. قیمت نفت همچنین تحت فشار گزارش‌هایی قرار گرفت که نشان می‌دهد ایالات متحده به شرکت شورون مجوز ازسرگیری تولید نفت در ونزوئلا را داده است. شاخص نفت ایالات متحده وارد چهارمین هفته متوالی کاهش خود شده است زیرا عدم اطمینان مربوط به کووید در بزرگترین واردکننده نفت خام چین و افزایش ترس از رکود جهانی بازارهای انرژی را فرا گرفته است. در همین حال، بازرگانان به پیگیری تحولات پیرامون طرح G7 برای اعمال سقف قیمتی بر نفت روسیه ادامه دادند، هرچند گزارش‌ها مبنی بر افزایش سقف قیمت نفت، نگرانی‌ها مبنی بر اینکه روسیه با کاهش عرضه تلافی خواهد کرد، کاهش داد.

? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای امروز ۰.۷۵ درصد کاهش یافت و به ۳۰۷۹ واحد رسید. اعتراضات گسترده علیه محدودیت‌های سختگیرانه COVID-19 در چندین شهر چین موجی از شوک و نگرانی را به وجود آورده و عدم قطعیت‌های اقتصادی فزاینده را تقویت کرد.
در جای دیگر بانک خلق چین در ۲۵ نوامبر نسبت ذخایر الزامی موسسات مالی را ۲۵ واحد در ثانیه کاهش داد که از ۵ دسامبر اجرایی شد. میزان reserve requirement ratio برای بانک های بزرگ اکنون به ۱۱ درصد رسیده است، که پایین ترین میزان از اواسط سال ۲۰۰۷ است.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز کاهش یافتند به طوری که داوجونز حدود ۱ درصد افت کرد، دو شاخص S&P۵۰۰ و نزدک نیز هر کدام بیش از ۱ درصد کاهش یافتند. زیرا سرمایه گذاران در نخستین روز معاملاتی هفته چشم انداز اقتصادی و سخنان اعضای فدرال رزرو را ارزیابی کردند. بولارد از فدرال رزرو گفت فدرال رزرو باید تا سال ۲۰۲۳ به افزایش نرخ بهره ادامه دهد همچنین باید به انتهای پایین محدوده نرخ بهره ۵ تا ۷ درصد برسد. من سرعت افزایش نرخ بهره را به رئیس فدرال رزرو، پاول موکول می‌کنم و سرعت رسیدن به سطح مناسب اهمیتی ندارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن