پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۰۲ خرداد ۱۴۰۴
- ۱۰:۲۲ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی جهانی امروز جمعه ۱ مهر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در نشست معاملاتی امروز اکثریت بازار رمز ارزها قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با افت حدود ۱ درصدی در ۱۸،۷۸۱ هزار لار
بازارها هنوز افزایش نرخ بهره را هضم نکردند، و خوش بینی‌های اولیه مربوط به افزایش تنها ۰.۷۵٪ نرخ بهره در برابر چشم انداز بلندمدت هاوکیش فدرال رزرو تسلیم شدند. در همین حال بانک مرکزی انگلیس روز پنجشنبه نرخ بهره را ۰.۵۰٪ افزایش داد. این هفتمین افزایش متوالی نرخ بهره بود و هزینه‌های استقراض بریتانیا را به بالاترین حد در ۱۴ سال اخیر رساند. نگرانی گسترده‌تر این مسئله است که تا چه حد سیاست‌های پولی محدودکننده، تولید اقتصادی را سرکوب می‌کنند. این مسئله احتمالاً تأثیر منفی بر قیمت دارایی‌های ریسکی مانند بیت کوین و سایر رمزارزها خواهد داشت.

? شاخص دلار در معاملات امروز با افزایش بیش از ۱ درصدی بالای ۱۱۱ واحد در بالاترین رقم ۲۲ ساله قرار گرفت.
فدرال رزرو روز چهارشنبه برای سومین بار متوالی نرخ بهره را ۷۵ واحد افزایش داد و پیش بینی کرد که نرخ بهره در سال آینده بدون کاهش تا سال ۲۰۲۴ به ۴.۶ درصد خواهد رسید، و این در حالی است که گمانه زنی های بازار مبنی بر اینکه بانک مرکزی می تواند سیاست های بانک مرکزی را در سال ۲۰۲۳ برای مدیریت بهتر مدیریت کند، کاهش دهد. دلار همچنین در بحبوحه تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی پیرامون اوکراین و نگرانی‌های فزاینده در مورد کندی اقتصاد جهانی، از جریان‌های امن سود برد. دلار آمریکا در برابر یورو و استرلینگ به بالاترین حد چند دهه اخیر رسید، در حالی که در برابر دلار استرالیا و نیوزلند بالای بالاترین سطح دو سال اخیر قرار داشت. در همین حال، پس از مداخله مقامات ژاپنی در بازارهای ارز برای اولین بار از سال ۱۹۹۸، دلار در برابر ین کاهش یافت.

? قیمت طلا همچنان تحت فشار فروش قرار دارد و با افت حدود ۳۰ دلاری در پایین‌ترین حد در دو سال اخیر در حدود ۱۶۴۳ دلار در هر اونس معامله میشود که تحت فشار دلار قوی و افزایش بازدهی خزانه‌داری است که نشان‌دهنده انتظارات برای سیاست‌های پولی سخت‌تر و کاهش رشد جهانی است.
فدرال رزرو ایالات متحده در این هفته چندین بار افزایش نرخ بهره بانک مرکزی را عنوان کرد و سومین افزایش متوالی ۷۵ واحد پایه خود را برای کاهش تورم انجام داد. انتظار می رود بانک مرکزی اروپا نیز نرخ ها را بیشتر افزایش دهد، ایزابل اشنابل، عضو هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا، پنجشنبه گفت که افزایش فشارهای تورمی در منطقه یورو احتمالاً پایدارتر از حد انتظار خواهد بود. نرخ های بهره بالاتر هزینه فرصت نگهداری شمش های غیر بازده را افزایش می دهد و جذابیت آن را کاهش می دهد.
طلا همچنین در زمان عدم قطعیت های اقتصادی، درخشش خود را به عنوان ذخیره ارزش از دست داد.

? بهای نفت برنت در معاملات اخرین روز هفته با کاهش ۴ دلاری به ۸۵ دلار در هر بشکه و در مسیر چهارمین هفته متوالی زیان خود قرار گرفت، زیرا بانک‌های مرکزی سراسر جهان در این هفته نرخ‌های بهره را بیشتر افزایش دادند و نگرانی‌ها در مورد کندی اقتصاد جهانی را تقویت کردند و چشم‌انداز تقاضای انرژی را تحت تأثیر قرار دادند. فدرال رزرو ایالات متحده با سومین افزایش متوالی ۷۵ واحدی نرخ بهره، همراه با افزایش بانک های انگلستان و بانک ملی سوئیس و غیره، پیشتاز این موضوع بود. از طرفی افزایش قوی دلار ناشی از موضع تهاجمی فدرال رزرو در برابر تورم احساسات را تضعیف کرد، زیرا باعث می‌شود نفت با قیمت دلار برای خریدارانی که دارای ارزهای دیگر هستند گران‌تر شود. در همین حال، پس از گزارش‌هایی مبنی بر توقف تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران، قیمت نفت از کاهش بیشتر در روز جمعه دور ماند.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت با افت ۲۰ واحدی به ۳۰۸۸ واحد رسید.
این شاخص تحت تأثیر احساسات ضعیف جهانی قرار گرفت. در همین حال نومورا در کاهش پیش‌بینی‌های رشد سالانه چین در سال ۲۰۲۳ به گلدمن ساکس پیوست و پیش‌بینی خود را از ۵.۱ درصد به ۴.۳ درصد کاهش داد، در حالی که انتظار می‌رود استراتژی سخت‌گیرانه این کشور برای مقابله با کووید صفر تا سال آینده گسترش یابد.

? شاخص های سهام ایالات متحده در مسیر چهارمین روز متوالی زیان قرار گرفتند، به طوری که شاخص داوجونز با افت بیش از ۴۰۰ واحدی همراه شده است.
زیرا سرمایه گذاران عملکرد بانک مرکزی را دنبال کردند، در همین حال جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، قرار است از افزایش نرخ بهره که در روز چهارشنبه اعمال شد و بازارها را متلاطم کرد، سخنرانی کند.
جدای از این طبق داده‌ها منتشر شده PMI کسب‌وکارهای آمریکایی سومین کاهش ماهانه متوالی تولید را در ماه سپتامبر گزارش کردند که در صورت حذف قرنطینه‌های همه‌گیری در اوایل سال ۲۰۲۰، ضعیف‌ترین سه ماهه اقتصاد از زمان بحران مالی جهانی را کامل می‌کند. با این حال، در حالی که در ماه سپتامبر تولید هم در بخش تولید و هم در خدمات کاهش یافت، در هر دو مورد نرخ انقباض نسبت به ماه اوت، به ویژه در بخش خدمات، تعدیل شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن