تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.
قیمت دلار امروز کاهشی بود و در ۵۹۲۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. معاملات ارز فشار محدودی به سمت خرید دارد و تعطیلی بازارهای همسایه و ارزپاشی سیاستگذار مانع تحرکات افزایشی در بازار ارز شده است.
کارشناسان اقتصادی قیمت دلار را در هفته نیمه تعطیل جاری کمرمق و با نوسانات محدود میبینند. آنها معتقدند هر زمان فضای انتخاباتی به سمت طیف میانهروها تمایل داشته باشد به سبب اعتقاد این گروه به مذاکرات برجام، روند دلار کاهشی میشود.
امروز رمز ارزها به دامنه مثبت بازگشتند این در حالی است که در روزهای اخیر، بیتکوین به طور غیرمنتظرهای با کاهش قیمت مواجه شد و ارش آن از ۶۵ هزار دلار پایینتر رفت. دلیل اصلی این افت، خروج کامل صندوقهای پوشش ریسک از بازار بیتکوین عنوان شده است.
طبق گزارشها، در ۲۰ روز گذشته، میزان داراییهای بیت کوینی این صندوقها به پایینترین سطح از اکتبر ۲۰۲۰، یعنی ۰.۳۷ کاهش یافته است.
صندوقهای پوشش ریسک به اقدامات سنجیده و داشتن دسترسی به دادههای دقیق و پیشرفته شهرت دارند. خروج آنها از بازار بیتکوین میتواند به این معنا باشد که انتظار سقوط بیشتر یا نوسانات شدیدتر را داشتهاند.
دلایل دیگری مانند تغییر استراتژیهای سرمایهگذاری داخلی، شرایط کلان اقتصادی یا ابهامات مقرراتی نیز میتوانند در این تصمیم نقش داشته باشند.
در معاملات روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، شاخص کل بورس تهران ۷ هزار و ۹۶۶ واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۴۴ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش ۵۹۶ واحدی در رقم ۶۶۵ هزار واحدی ایستاد. امروز نمادهای فولاد، فملی و شستا نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای فخوز، نوری و مبین از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای آریا، تجلی و زاگرس بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای خاور، انتخاب و شگویا نمادهایی هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند.
قیمت طلا دیروز به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا افزایش یافت اما در معاملات امروز در ۲۳۲۸ دلار نوسان داشت. طبق این اطلاعات، هزینهکرد مصرف کنندگان به خاطر گزارش خرده فروشی پایینتر از حد انتظار کاهش یافته است. بدین ترتیب احتمال کاهش زود هنگام نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا افزایش مییابد.
وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد خرده فروشی در این کشور در ماه مه نسبت به آوریل افزایش یافته اما کمتر از حد انتظار بوده است. حالا سرمایهگذاران بیش از پیش نسبت به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو امیدوارند. این در حالی است که مقامات این بانک در آخرین اجلاس خود اعلام کردند سیاستهای مالی درستی در پیش گرفتهاند.
شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز چهارشنبه در ۱۰۴.۸۷ قرار گرفت، مقامات فدرال رزرو دیروز در پایگاههای خبری مختلف سخن گفتند. جان ویلیامز رئیس فدرال رزرو نیویورک گفت اگر نرخ تورم به سمت هدف دو درصد بانک مرکزی پیش رو، نرخ بهره به تدریج پایین میآید. پاسخ به احتمال پایین آمدن نرخ بهره در ماه سپتامبر گفت:«به نظر میرسد همه چیز در مسیر درستی پیش میرود». توماس بارکین رئیس فدرال رزرو ریچموند محتاطانه سخن گفت و از لزوم دریافت اطلاعات بیشتر خبر داد. سوزان کالینز رئیس فدرال رزرو بوستون هم گفت تنها یک گزارش کاهش تورم کافی نیست و زمان پایین آمدن نرخ بهره فرا نرسیده است. در حالی که اکثر مقامات بانک مرکزی آمریکا موضع بیطرفانهای اتخاذ کردهاند، اما پایین آمدن سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانهدار آمریکا احتمال کاهش زود هنگام نرخ بهره را بالا برده است.
نگرانی در مورد تشدید درگیری در اروپا و خاورمیانه تاثیر افزایش ذخایر نفت خام را خنثی کرده و باعث بالا رفتن قیمت نفت در اولین ساعات تجارت امروز چهارشنبه شده است.
در این بین، در خاورمیانه وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در مورد یک جنگ تمام عیار قریبالوقوع با حزبالله لبنان خبر داده است. این در حالیست که آمریکا تلاش کرد مانع گسترش درگیری بین رژیم صهیونیستی و لبنان شود.
تشدید درگیری در منطقه نگرانی در مورد مختل شدن عرضه نفت تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه را افزایش میدهد.
از طرف دیگر، موسسه نفت آمریکا اعلام کرد ذخایر نفت خام این کشور ۲.۲۶۴ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۴ ژوئن افزایش یافته که مانع بالا رفتن بیش از حد قیمت نفت شده است.