تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۲
در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی و دلیل نوسانات آنها پرداخته شده است.

قیمت دلار امروز افزایشی بود و در ۵۶۹۸۰ هزار تومان قرار گرفت. معاملهگران، حضور بازارساز را قوی عنوان میکنند و معتقدند هر نوسانی در این بازار به خواست سیاستگذار است و تنها چالش روزهای اخیر برای بازارساز، روند تقاضا در مقطع حساس روزهای پایانی سال است.
کارشناسان اقتصادی با استناد به روند کاهشی و افزایشی قیمت دلار در سالهای گذشته میگویند، الگوی فعلی روند بازار ارز، مشابه سالهای اخیر است. به این صورت که، دلار کاهشی میشود و با ارزش ذاتی خود، فاصله ۲۰ درصدی میگیرد، اما حرکت بعدی با رشد شارپی و سقفزنی شروع میشود.
بازار رمزارزها امروز در دامنه منفی معامله شدند، قیمت بیت کوین در ۲۰ فوریه به بالاترین حد خود در سال ۲۰۲۴ یعنی ۵۳۰۱۹ دلار رسید، اما پس از آن کاهش یافت. دادههای پلتفرم اینتودبلاک (IntoTheBlock) نشان میدهند که معاملهگران بیت کوین روی مرحله بعدی رالی فعلی تمرکز کردهاند.
ورود سرمایه به صندوقهای ETF اسپات بیت کوین رو به افزایش است که این موضوع هم، یکی از دلایل اصلی رشد قیمت این ارز دیجیتال به حساب میآید.
شاخص کل بورس تهران ۶۰۰ واحد نسبت به روز کاری گذشته پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۷۰ هزار واحد رسید. روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سیزدهمین روز معاملاتی متوالی منفی شد و ۲۱۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز وپاسار، خودرو و پارسان نمادهای قرمز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در افت شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای سدشت، وپارس و خزامیا از نمادهای سبز بودند که اثر مثبت بر شاخص داشتند.
طلا روز چهارشنبه به حدود ۲۰۲۵ دلار در هر اونس صعود کرد و برای پنجمین جلسه متوالی در بحبوحه کاهش ارزش دلار و بازدهی خزانه داری افزایش یافت. این حرکت ها در حالی انجام شد که سرمایه گذاران مشتاقانه منتظر گزارش آخرین جلسه فدرال رزرو ایالات متحده برای ارزیابی چشم انداز سیاست پولی هستند.
در حال حاضر پیشبینی میشود که فدرال رزرو در ماههای مارس و می نرخهای خود را بدون تغییر نگه دارد، اما به احتمال ۵۵ درصد بانک مرکزی هزینههای استقراض را تا ۲۵ واحد در ماه ژوئن کاهش خواهد داد. تقاضای پناهگاه امن نیز در بحبوحه تشدید تنش های ژئوپلیتیکی در میانه، طلا را افزایش داد.
در حالی که سرمایه گذاران منتظر آخرین جلسه فدرال رزرو برای ارزیابی چشم انداز سیاست پولی هستند، شاخص دلار در ۱۰۳.۹۴ قرار گرفت. سرمایهگذاران همچنین منتظر گزارشهای PMI ایالات متحده در این هفته هستند تا سرنخهایی در مورد اینکه چگونه بخش خصوصی با شرایط فعلی کنار میآید.
دلار در کل تضعیف شد و بیشترین فعالیت فروش در برابر دلار استرالیا و نیوزلند مشاهده شد.
بهای نفت برنت امروز در ۸۲ دلار معامله شدو مقداری از زیان جلسه پیش را که ناشی از نگرانیها در مورد نرخهای بهره و عدم قطعیت تقاضا بر نگرانیهای ژئوپلیتیکی بود جبران کرد.
گزارش آژانس بینالمللی انرژی بر کاهش تقاضای جهانی نفت به دلیل محبوبیت فزاینده انرژیهای تجدیدپذیر تاکید کرد.
سرمایه گذاران مشتاقانه منتظر تصمیم اوپک پلاس در ماه مارس در مورد تمدید یا عدم تمدید کاهش تولید در سه ماهه آینده هستند.
داده های اخیر نشان داد که عراق، دومین تولیدکننده بزرگ این گروه، از سهمیه تولید خود فراتر رفته است.
از جنبه مثبت، روسیه به هدف کاهش صادرات خود در ژانویه به عنوان بخشی از تعهد خود به گروه دست یافت.