پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
- ۱۰:۳۲ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

ردیابی مقصد جدید نقدینگی

بازار در هفته منتهی به ۲۷ دی ماه در حالی پایان یافت که شاخص کل با رشد ۱۵ هزار واحدی به مرز ۲،۱۹۰،۰۰۰ واحدی رسید.

بازار در هفته منتهی به ۲۷ دی ماه در حالی پایان یافت که شاخص کل با رشد ۱۵ هزار واحدی به مرز ۲،۱۹۰،۰۰۰ واحدی رسید، شاخص کل هم وزن اما افت مختصری داشت و در محدوده ۷۶۲،۰۰۰ واحدی آرام گرفت.

بیشترین بازدهی را هم به ترتیب نمادهای داتام، کسرام و نخریس با بیش از ۲۸، ۲۱ و ۲۰ درصد به خود اختصاص دادند. در مقابل بیشترین افت متوجه نمادهای فصبا، کسرام و داوه بود که به ترتیب افت ۱۳، ۱۲ و ۱۱ درصدی داشتند. در هفته گذشته خالص خروج ۸۰۰ میلیاردی نقدینگی اشخاص حقیقی را شاهد بودیم که به نظر می‌رسد با توجه به خروج همزمان پول از صندوق‌های درآمد ثابت مقصد بازارهای موازی است.
“شپنا و جوین” آگهی دعوت به مجمع افزایش سرمایه داد. فاراک اعلام کرد با توجه به محدودیت تجدید ارزیابی‌های ۵ ساله فعلا امکان تجدید ارزیابی‌های دارایی‌های ثابت فراهم نیست. “کفرا” درصد تجدید ارزیابی بیش از ۵۰۰ درصدی را اعلام کرد و مادیرا از بررسی انجام تجدید ارزیابی خبر داد. افزایش سرمایه ۴۳۵ درصدی نیان از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها، مورد تائید حسابرس قرار گرفت. حسابرس افزایش سرمایه کاما و فروی را تایید کرد. گروه خودرویی همچنان میزبان خبرهای جالبی است. سهامداران حقیقی خکاوه درخواست برگزاری مجمع انتخاب هیات مدیره دادند. ایران خودرو برای چندمین بار در سال‌های گذشته اعلام کرد که قصد واگذاری بلوکی بانک پارسیان را دارد. مصوبه ۵۶۶ شورای رقابت در مورد قیمت گذاری خودروهای مونتاژی توسط دیوان عدالت اداری ابطال شد. هیات وزیران سود بازرگانی انواع خودروی سواری برقی را تصویب کرد که طبق آن خودروهای کمتر از ۲۰ هزار دلار، بین ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار و بیش از ۳۰ هزار دلار به ترتیب مشمول یک، ۱۱ و ۲۶ درصد سود بازرگانی هستند. بانک پاسارگاد آگهی بلوک غیر مدیریتی ومعادن و رمپنا را منتشر کرد.
سازمان خصوصی سازی اعلام کرد تا زمان بهره برداری از طرح‌های شرکت پروژه محور گسترش سوخت زاگرس قصد واگذاری سهام خود را ندارد. همچنین وزارت کشاورزی قیمت تضمینی گندم هر کیلو ۱۷۵۰۰تومان برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲تعیین کرد که خبر مهمی برای گروه غذایی است. عوارض صادرات زعفران حذف شد. “گنگین” از واگذاری سهام و شناسایی بیش از ۸۰۰ میلیارد سود خبر داد و “وسبحان” اعلام کرد قصد واگذاری پتروشمیران را دارد. “کقزوی” هم سود ۸۵ میلیاردی از فروش سهام زیر مجموعه شناسایی کرد. در هفته گذشته به مرور گزارش‌های فصلی در حال مخابره است که گزارش‌های نمادهای “زفجر، دکوثر و شجم” رشد سودآوری را نشان می دهد.

روزهای پرنوسان دلار و سکه طلا
در ابتدای هفته قیمت دلار بازار آزاد و سکه طلا با رشد قابل توجهی مواجه شد. سخنگوی بانک مرکزی با اعلام اینکه معاملات بورس کالا منجر به حبابی شدن سکه می شود خواستار متوقف شدن گواهی سپرده طلا شد. بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه‌ای به شبکه بانکی اعلام کرد اخذ مسکوکات و شمش طلا از اشخاص ولو به صورت امانت که منتج به صدور گواهی از طریق سازوکار بورس کالا و غیر آن شود، صرفاً پس از أخذ مجوز از بانک مرکزی امکان‌پذیر است. قیمت سکه طلا و دلار بازار غیر رسمی در زمان نگارش گزارش به ترتیب ۳۲ میلیون تومان و ۵۳ هزار تومان در حال معامله است.

روزهای آرام بازار جهانی
قیمت نفت برنت بدون تغییر خاصی نسبت به هفته قبل در محدوده ۷۷ دلار در هر بشکه در حال معامله است. قیمت طلا نیز در محدوده ۲۰۳۰ دلار بر هر اونس قرار دارد و رشد مختصری نسبت به هفته پیش داشته است. در فلزات رنگی قیمت مس و آلومینیوم افت به ترتیب ۰.۵ و ۱.۵ درصد را تجربه کردند و به ترتیب به ۸۴۵۰ و ۲۱۹۰ دلار بر تن رسیدند همچنین قیمت روی بدون نوسان خاصی در محدوده ۲۵۰۰ دلار بر تن قرا گرفت در حالی که فلز سرب رشد ۳ درصدی هفتگی را به ثبت رساند و در قیمت ۲۰۸۰ دلار بر تن در حال معامله است.
در اولین روز معاملاتی هفته اکثر نمادها متعادل و مثبت شروع شدند و با رنج های مثبت در خودرو و نمادهای شاخص ساز شاهد افزایش تقاضا درکلیت بازار بودیم که با رسیدن به ساعات پایانی بازار از حجم تقاضا کاسته شد. اجرای واردات خودرو دست دوم توسط وزیر صمت یکی از خبرهای مورد توجه این روز بود. گروه‌های فراکابی پس از مدت‌ها با تقاضای خوبی همراه شدند. شاخص کل با توجه به تقاضای شکل گرفته در کلیت بازار با رشد ۹۵۰۰ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۱۸۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد نیز عدد ۶۱۰۰ میلیارد تومان را ثبت کرد که به نسبت هفته گذشته افزایش داشته است. با توجه به اتفاقات منطقه، حمله نیروهای آمریکایی به حوثی‌های یمنی و رشد دلار، تقاضا برای صندوق‌های طلا و گواهی سپرده‌های سکه افزایش یافت و این گروه با تقاضای قوی معامله شدند. در دومین روز هفته شاهد چرخش بازار به نمادهای دلار محور بودیم که با رشد قیمت دلار مورد تقاضای بیشتری قرار گرفتند. اما این هیجان خرید درساعات پایانی بازار کاهش یافت. شاخص کل رشد ۱۶۷۰۰ واحدی را تجربه کرد و به کانال ۲ میلیون و ۱۹۷ هزار واحد رسید. نمادهای “پارس، فارس و وغدیر” بیشترین تاثیر مثبت را داشتند. از اخبار مهم این روز اعلام ضرب روزانه ۲۰ هزار سکه طلای جدید توسط رئیس کل بانک مرکزی بود.

فشار فروش‌ها بر بازار
در روز دوشنبه بازار با عرضه‌های نسبی آغاز شد و به تدریج فشار فروش‌ها بر بازار بیشتر شد، جو منفی حاکم سبب شد که بازار جامانده از بازارهای موازی بار دیگر با رنج‌های منفی همراه و شاخص با کاهش ۲۲۹۰ واحدی بسته شود. ارزش معاملات خرد در حدود ۵۵۰۰ میلیارد تومان بود که به نسبت روزهای قبل کاهش داشت. با توجه به خبر روز گذشته در خصوص ضرب سکه جدید بدون تاریخ و تمام بهار توسط بانک مرکزی صندوق‌های طلا با منفی‌های سنگین همراه شدند. از نکات مورد توجه ثبت افزایش سرمایه “فصبا” در پرتفوها بود که صف فروش میلیاردی برای این نماد تشکیل شد. در روز سه شنبه با اخبار منفی سیاسی و حمله موشکی به اربیل و سوریه شاهد ترس معاملات بودیم که حتی با افزایش نرخ دلار بازار واکنش مثبتی نشان نداد و شاهد حدود ۴۱۶ میلیارد تومان خروج پول از بازار را بودیم. شاخص کل با ریزش ۸ هزار واحدی به سطح ۲ میلیون و ۱۸۶ هزار واحد رسید. درآخرین روز هفته بازار متعادل و منفی شروع شد و به تدریج نمادها به سمت مثبت حرکت کردند اما درنهایت شاخص با منفی اندک به کار خود پایان داد. ارزش معاملات افت کرده و به سطح ۴۳۰۰ میلیارد تومان رسید و در آخر گزارش‌های جذاب پاییز برخی نمادهای کوچک می تواند سبب جذب خریداران شود.

شماره ۵۲۸ هفته نامه اطلاعات بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن