پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱۲:۵۴ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۲

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار در چند روز گذشته بی‌جان شده و در یک محدوده خاص در نوسان بوده و امروز چهارشنبه نیز در ۴۹۱۱۰ هزار تومان باقی ماند. به عقیده فعالان اقتصادی عوامل مختلفی در کم شدن حرارت بازار تابستان اثر گذار بوده است. برخی از این افراد کاهش ریسک‌های سیاسی را عامل ثبات بازار می‌دانند و برخی دیگر از حمایت‌های بانک مرکزی سخن می‌گویند. در این میان عده ای نیز بر این باورند که با توجه به فرا رسیدن اربعین حسینی شرایط بازار به حالت نیمه تعطیل درآمده و معاملات خرد غیررسمی که عمدتا عامل شکل‌گیری نوسان در بازارند کمتر از پیش صورت می‌پذیرند. از سوی دیگر، به نظر می رسد که معامله گران دلار در انتظار سفر معاون گروسی به تهران هستند.

? امروز شاخص کل بورس تهران ۰.۴۶ درصد رشد داشت و توانست از مرز دو میلیون و ۱۰۰ واحد عبور کند. رشد امروز را میتوان مدیون اقبال بازار به گروه بانکی دانست. ارزش کل معاملات امروز بازار  ۱۳،۶۹۴ میلیارد تومان بود که از این مبلغ  ۶۶۰۵ میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوق های قابل معامله سهامی است. از سوی دیگر خلاف دو روز گذشته حدود ۹۰ میلیارد تومان نقدینگی به بازار آمد و در کل شرایط به گونه ای است که فعالان بازار سرمایه را به ادامه روند مثبت در هفته‌ آتی امیدوار کرده است.

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها در دامنه منفی قرار گرفتند، به طوری که بیت کوین با ۲.۴۵ درصد کاهش در ۲۷۲۷۷ هزار دلار در حال معامله است. تجزیه و تحلیل داده‌های CryptoQuant از صرافی‌های اسپات و مشتقات نشان می‌دهد که حجم کل بیت‌کوین نگهداری شده در همه صرافی‌ها در اوایل این ماه به پایین‌ترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ رسیده است.
جولیو مورنو، رئیس تحقیقات CryptoQuant در مصاحبه‌ای با CNBC گفت: با خروج سرمایه گذاران خرد، حجم معاملات در بازارهای نزولی کاهش می‌یابد. این مسئله در سال ۲۰۲۲ در بیشتر صرافی‌ها رخ داد. با حرکت به سمت بازار صعودی، حجم معاملات ممکن است همچنان افزایش یابد.

? شاخص دلار آمریکا امروز با کاهش ۰.۲۳ درصدی به ۱۰۳.۱۳ رسید، داده‌های اقتصادی ضعیف‌تر از انتظارات، نقشی اساسی در ایجاد پویایی بازار فعلی ایفا می‌کنند. این امر شامل کاهش انتظارات بازار برای افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو است. در حال حاضر بازار با احتمال بسیار پایین‌تری برای افزایش نرخ بهره در ماه سپتامبر قیمت‌گذاری می‌کند که تنها در یک روز از ۱۳ درصد به ۹.۵ درصد کاهش یافته است. علاوه بر این، احتمال افزایش نرخ بهره تا اول نوامبر نیز کاهش یافته است و از بالای ۵۰ درصد در ابتدای هفته به ۴۵ درصد کاهش یافته است. این تغییر در انتظارات افزایش نرخ بهره باعث ایجاد یک اثر موجی در بین طبقات مختلف دارایی می‌شود. اولاً، این امر منجر به کاهش ارزش دلار می‌شود؛ زیرا سرمایه‌گذاران با توجه به چشم‌انداز نرخ بهره پایین‌تر، قرار گرفتن در معرض این ارز را کاهش می‌دهند.

? بهای اونس جهانی طلا روز چهارشنبه با افزایش ۰.۳۷ درصدی، به بالاتر از ۱۹۴۰ دلار در هر اونس رسید که تحت تأثیر داده های اقتصادی ضعیف تر از حد انتظار ایالات متحده بود که شرط بندی ها مبنی بر اینکه فدرال رزرو احتمالاً به افزایش نرخ بهره پایان خواهد داد، تقویت کرد. ضعیف‌تر شدن دلار و بازدهی خزانه‌داری آمریکا نیز باعث افزایش این فلز شد که در حال حاضر نزدیک به بالاترین سطح سه هفته‌ای است.
داده‌های منتشر شده در روز سه‌شنبه نشان داد که فرصت‌های شغلی JOLTS ایالات متحده در ماه جولای به کمترین میزان در ۲ سال گذشته کاهش یافته، در حالی که تمایل مصرف‌کننده در این کشور در ماه آگوست به‌دلیل بدتر شدن دیدگاه‌ها نسبت به بازار کار، افزایش هزینه‌های وام، بیشترین کاهش را در دو سال اخیر داشت.

? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۴۶ درصد افزایش یافت و به مرز ۸۶ دلار رسید، این رشد متوالی پس از گزارش صنعت نشان داد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۱۱.۵ میلیون بشکه کاهش یافت که بسیار فراتر از انتظارات برای کاهش ۲.۹ میلیون بشکه ای بود. طوفان در خلیج مکزیک نیز ترس از اختلال در عرضه را برانگیخت و سرمایه‌گذاران را در خطر نگه داشت. بر اساس گزارش EIA، خلیج مکزیک حدود ۱۵ درصد از تولید نفت ایالات متحده و حدود ۵ درصد از تولید گاز طبیعی را تشکیل می دهد.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز مثبت بودند، اگر نگرانی‌ها در مورد اقتصاد ادامه داشته، و داده‌های اقتصادی همچنان ناامید‌کننده باشد، ممکن است بازار سهام نیز تحت فشار قرار گیرد. محرک اصلی این تحرکات بازار این تصور رو‌به‌رشد است که افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو بر اقتصاد تأثیر می‌گذارد. اگرچه نقطه شروع این سه‌ماهه، پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی فعلی فدرال رزرو آتلانتا ۵.۹ درصد بود، نگرانی‌ها در مورد پایداری این رشد در حال ظهور است. به محض شروع اخراج‌ها، ممکن است تعهد فدرال رزرو به مبارزه با تورم، توانایی آن را برای ارائه حمایت در صورت رکود اقتصادی محدود کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن