پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱۱:۲۶ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار خودروصنعت - معدن - تجارت

قیمت برخی خودروها کمتر از قیمت کارخانه‌ شد

اخیرا عباس علی آبادی وزیر صمت اعلام کرده است که کاهش قیمت خودرو هم می‌تواند اتفاق بیفتد،به شرطی که همه کمک کنند.

این گفته علی آبادی را به فال نیک می‌گیرم و لذا در انتظار برنامه‌های وزیر صمت جدید برای کاهش بیشتر قیمت‌ خودروها هستیم.

اما بررسی وضعیت قیمت خودرو در بازار کشور طی چند ماه اخیر حاکی از آن است که بالاخره پس از حدود ۴ سال نابسامانی، التهاب و تنش در این بازار از اردیبهشت امسال تاکنون قیمت‌ خودرو نزولی شده است. 

* دستور ۸ ماده‌ای رئیس جمهور برای ساماندهی صنعت خودرو

‌به دنبال نابسامانی‌هایی که در حوزه تولید و عرضه خودرو طی سال‌های گذشته وجود داشت، اسفندماه ۱۴۰۰ رئیس‌جمهور‌ بعد از بازدید سرزده‌ای که از یکی از خودروسازی‌های کشور داشت ۸ دستور در حوزه تولید و عرضه خودرو صادر کرد و بر این اساس وزارت صمت مکلف به اصلاح وضعیت تولید و عرضه خودرو شد. 

از جمله دستورات رئیس جمهور برای بهبود وضعیت تولید و عرضه خودرو می‌توان به افزایش ۵ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۱، توقف تولید برخی خودروهای قدیمی و آغاز تولید چند خودروی جدید و با کیفیت اشاره کرد. 

وزارت صمت که در آن زمان سیدرضا فاطمی امین سکاندارش بود، بلافاصله در راستای تحقق دستورات رئیس جمهور اقداماتی را برای بهبود وضعیت تولید و عرضه خودرو آغاز کرد و سه گام طی سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴  با عناوین «تثبیت جریان تولید»، «طراحی و توسعه بن‌سازه‌های بومی متنوع همراه با اصلاحات ساختاری در معماری خودروسازی و قطعه‌سازی کشور»، «رسوخ به بازارهای جهانی» را تعریف کرد. 

در گام اول با عنوان «تثبیت جریان تولید و آماده‌سازی و احیای ظرفیت‌های موجود» که بازه زمانی تحقق آن ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ تعریف شده بود چهار برنامه حل مسائل و اصلاح ساختار بنگاه‌ها، بالفعل کردن ظرفیت‌های موجود، دستیابی به ترکیب مناسب تولید، تعریف و آغاز پروژه‌های سرمایه‌گذاری را تعیین کرد و  پیرو این اقدامات سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت وقت در  اواسط سال ۱۴۰۱ اعلام کرد « قرعه کشی خودرو تا پایان سال ۱۴۰۱ حذف می شود» که این اتفاق نیز افتاد و از اسفند ماه سال ۱۴۰۱ ثبت‌نام برای عرضه خودرو از طریق سامانه یکپارچه بر اساس نوبت دهی آغاز شد. 

حذف قرعه‌کشی خودرو قطعا بدون افزایش تولید و عرضه امکان‌پذیر نبود بنابراین وزارت صمت اقداماتی را در این راستا انجام داد و در نتیجه براساس آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت تولید خودروی سواری در خردادماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد افزایش داشته است. 

این اقدام وزارت صمت سرآغازی برای کنترل قیمت در بازار خودرو بود زیرا با توجه به اینکه در سامانه عرضه یکپارچه خودرو محدودیتی برای عرضه وجود نداشت و به تمام متقاضیان براساس نوبت؛ خودرو تعلق گرفت لذا متقاضیان در نوبت دریافت خودرو قرار می‌گیرند تا خودرو خود را تحویل بگیرند و براین اساس دیگر نیازی نیست تا خریدار به بازار مراجعه کرده و با قیمتی بیش از قیمت کارخانه خودرو خریداری کنند. 

از اسفند ماه سال ۱۴۰۱ تاکنون نیز دو مرحله عرضه یکپارچه خودرو از روش نوبت‌دهی اجرایی شده است و حتی آثار مثبت این شیوه عرضه خودرو بلافاصله پس از برگزاری در مرحله اول با کاهش قیمت ها نمایان شد. 

گفتنی است با آغاز تحویل خودرو در اوایل اردیبهشت ماه امسال به متقاضیانی که در سامانه یکپارچه ثبت‌نام کرده بودند قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی در آن مقطع زمانی افت شدیدی داشت. 

* با افزایش عرضه قیمت خودرو بیشتر کاهش می‌یابد

سعید مؤتمنی  در گفت‌وگو با فارس درباره آخرین وضعیت قیمت خودرو در بازار، گفت: در مجموع قیمت خودرو در بازار کاهشی است و این کاهش قیمت‌ها از اردیبهشت امسال آغاز شده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان و نمایشگاه‌داران خودرو تهران  اظهار داشت: بازار در رکود به سر می‌برد و خریدار نیز کم است و اگر عرضه‌ها بیشتر شود قیمت‌ خودروها  کاهش بیشتری نیز خواهد داشت. 

وی با بیان اینکه در هفته گذشته به علت افزایش قیمت ارز، قیمت برخی خودروها افزایش یافت، بیان داشت: اما از ابتدای هفته جاری دوباره قیمت‌ها کاهشی شده است. 

مؤتمنی اظهار داشت: به عنوان مثال قیمت هایما اس ۸ که در اردیبهشت امسال حدود ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیارد تومان بود اکنون به حدود یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان رسیده است و قیمت هایما اس ۷ که در اردیبهشت ماه امسال حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده است اکنون به یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان رسیده است. 

وی بیان داشت: همچنین قیمت تیگو ۸ پرومکس که در اردیبهشت امسال حدود ۴ میلیارد تومان بود اکنون به ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است. 

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو همچنین بیان داشت: قیمت برخی از خودرو‌ها در بازار اکنون به قیمت کارخانه‌ای رسیده است و قیمت برخی از خودروها در بازار تفاوت کمی با قیمت کارخانه‌ای دارد همچنین قیمت برخی از خودروها نیز از جمله وانت KMC کرمان‌موتور در بازار حدود ۲۰۰ میلیون تومان کمتر از قیمت کارخانه‌ای است.

وی افزود: قیمت این خودرو در بازار حدود یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان است در حالی که در بازار به قیمت یک میلیارد و ۴۲۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. 

به گزارش فارس، از طرفی آزاد شدن واردات خودرو در سال ۱۴۰۱  و موضوع آزاد شدن واردات خودروهای کارکرده  نیز بار مثبتی برای بازار خودرو داشته و به روند کاهشی شدن قیمت‌ها کمک کرده است.

علاوه بر این اقدامات؛  شورای رقابت نیز براساس «دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری» که در بهمن ماه سال گذشته مصوب و ابلاغ کرد؛ به موضوع قیمت گذاری خودروهای تولید داخلی و همچنین خودروهای مونتاژی ورود کرده و در فروردین امسال قیمت مصوب خودروهای تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور را مصوب کرد و پس از آن نیز در یک نوبت در اردیبهشت قیمت ۱۷ خودروی مونتاژی را مصوب  و در نوبت بعدی در تیرماه قیمت تعداد دیگری از خودروهای مونتاژیی را به تصویب رساند.  

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن