موضوع OTC (فروش سهام خارج از بورس) نیاز به رگولاتوری جدید و حتی اصلاح قانون دارد
موضوع OTC به شاخصههای بسیاری مرتبط است حتی نسبت به قانون تجارت هم این موضوع برای حقوقدانها چالشهای را ایجاد کرده است. چراکه اگر شرکتی خارج از بازار سرمایه این دست اقدامات را انجام دهد، مشمول محدودیت خرید و فروش سهام توسط خود میشود.
حمید اسدی، حقوقدان بازار سرمایه مطرح کرد: موضوع OTC به شاخصههای بسیاری مرتبط است حتی نسبت به قانون تجارت هم این موضوع برای حقوقدانها چالشهای را ایجاد کرده است. چراکه اگر شرکتی خارج از بازار سرمایه این دست اقدامات را انجام دهد، مشمول محدودیت خرید و فروش سهام توسط خود میشود. این بحث نیازمند رگولاتوری جدید در بازار سرمایه است که در آن اجازه حمایت از سهام شرکتها یا هر نوع استفاده از آن توسط سهامداران عمده یا شخص حقوقی شرکت صادر شود، این رگولاتوری به هر شکلی میتواند باشد، در قالب اسناد خزانه یا بازارگردان صورت میگیرد.
البته که هر دو این موضوعات نیازمند رگولاتوری جدید هستند چرا که با قانون تجارت مغاییرت دارند. در صورت ایجاد رگولاتوری جدید ناظر هم در آن تعریف میشود و چارچوبهای انظباطی و مقررات دستورالعمل فعلی در قوانین جدید تسری پیدا میکند. اگر رگولاتوری جدید تعریف شود و بخش نظارتی ویژه در آن تعریف شود، میتوان انتظار حل موضوعات را داشت.
وی ادامه داد: باید دید که در صورت ایجاد رگولاتوری جدید در بازار سرمایه در شراطی فعلی این رگولاتوری بر بورس تاثیر مثبت میگذارد یا منفی، این موضوعی است که باید تحلیلگران آن را مورد بررسی قرار دهند. البته که مشابه این مضوع در جای دیگری دیده نشده است و معتقدم که با چالش رگولاتوری مواجه هستیم.
فروش سهام خارج از بورس مشمول کدام قانون میشود؟
اسدی در پایان به بورس نیوز گفت: در موضوع فروش سهام خارج از بازار سرمایه بی شک مشمول ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه و عملا از صحت و تمکین قانونی خارج میشود. در حال حاضر این چالشی است که با آن رو به رو هستیم به همین دلیل نیاز به رگولاتوری جدید در این زمینه احساس میشود که شاید در موارد خاص این موضوع مجاز باشد. الان بند ح ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه این مجوز را نمیدهد؛ در این صورت یا باید رگولاتوری ایجاد و در دستورالعمل تخصیص شود، یعنی محیطی برای انجام این دست معاملات ایحاد یا اینکه ماده ۹۹ برنامه پنجم توسعه اصلاح شود.
منبع: بورس نیوز