پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
- ۱۱:۲۸ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایهتحلیل صنایع و بازارها
موضوعات داغ

پیش بینی بورس دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱

معاملات بورس روز یکشنبه در حالی رقم خورد که شاخص کل بر خلاف جهت روز آخر هفته گذشته گام برداشت؛ بر همین اساس نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۱۱ هزار و ۸۱۸ واحدی که معادل ۰.۷۶ درصد این شاخص است رو‌به‌رو شد.

شاخص کل هم‌وزن همسو با شاخص کل رفتار کرد و با کاهش ۰.۹۵ درصدی به سطح ۴۸۰ هزار و ۹۴۱ واحدی رسید.

همچنین تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز یکشنبه را ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون و ارزش معاملات را سه هزار و ۹۵۲ میلیارد تومان نشان می‌دهد.

از سوی دیگر بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز گذشته، خبر از خروج ۳۵۱ میلیارد تومانی پول از بورس می‌دهد.

خبرهای روز

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی افزایش سقف اعطای وام قرض الحسنه به ۲۰۰ میلیون تومان را ابلاغ کرد. همچنین بانک مرکزی اعلام کرد که اعطای تسهیلات در قالب «کارت اعتباری مرابحه» تا سقف حداکثر دویست میلیون تومان در سطح تمامی مؤسسات اعتباری، به هر شخص متقاضی واجد شرایط در چهارچوب ضوابط مربوط مجاز بوده و در سقف تسهیلات خرد به متقاضی در هر مؤسسه اعتباری محسوب می‌شود. از مجمع بانک ملت خبر رسید که افزایش سرمایه ۳۴ درصدی این بانک از محل سود انباشته مورد تایید قرار گرفت.

در حوزه سیاست خارجه نیز مذاکره کننده ارشد ایران اعلام کرده که مذاکرات احیای برجام در چارچوب تبادل پیام‌ها بین دو طرف همچنان ادامه دارد و طرفین در حال تبادل دیدگاه‌های خود با یکدیگر هستند.

علی باقری این موضوع را هم اضافه کرده که ما با آمریکا ارتباط مستقیمی نداریم و طبیعی است که تبادل پیام بین ما و آمریکایی‌ها از طریق یک واسطه صورت می‌گیرد.

طلا در هفته گذشته نه تنها به بالای مرز هزار و ۹۰۰ دلاری بازنگشت، بلکه در نهایت هفته را در محدوده هزار و ۸۶۰ دلار خاتمه داد که تفاوت معناداری با هفته گذشته نداشته است.

صعود نکردن طلا موجب شده است که انتظارات افزایشی در بازار فلز گرانبهای داخلی کمرنگ شود ولی همچنان برخی از معامله‌گران امیدوارند که در ابتدای هفته قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار بگیرد و به دنبال این اتفاق، میزان خریدها در بازار سکه نیز افزایش پیدا کند.

پیش بینی بورس دوشنبه

برای پیش بینی بازار دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ باید به دقت رفتار قیمت دلار را مورد بررسی قرار داد. نرخ آزاد دلار در حالی در محدوده ۴۵ تا حتی ۴۶ هزار تومان در نوسان است که کارشناسان همواره از دلار به عنوان محرک اصلی بازار سرمایه یاد کرده‌اند.

این افزایش نرخ دلار در حالی است که آخر هفته پیشین، وزارت خزانه‌داری آمریکا در تحریم‌های جدید شرکت‌های پتروشیمی و نفت را هدف قرار داد.

در آن سوی ماجرا ارز‌های بلوکه شده در عراق در حال آزادسازی هستند که ممکن است تاثیر کاهشی بر نرخ این ارز داشته باشد.

با سردرگمی فعلی اهالی بازار سرمایه به نظر می‌رسد فاز انتظار بازار سرمایه تدوام یابد و جریان معاملات دوشنبه نیز کم حجم و با سنگینی وزنه طرف فروشندگان دنبال شود.

گفتنی است اظهارات تازه رئیس کل بانک مرکزی درباره کنترل قیمت دلار نیز می‌تواند معامله‌گران را محتاط‌تر کند.

پیش بینی بورس امروز با مهشید داداش زاده، کارشناس بازار سرمایه:

شاخص با اصلاح ده درصدی از یک میلیون و ششصد و نود وسه هزار واحدی به یک محدوده رنج و حمایتی یک میلیون و پانصد و بیست هزار واحدی رسیده است و در هفته گذشته این سطح حمایتی حفظ شده است. امروز نیز با کاهش هفتاد و هشت صدم درصدی در نزدیکی همین سطح قرار گرفت است. بازار در روز‌های اخیر بیشتر با چالش‌های ریسک سیستماتیک مواجه هست و به دلیل لیدری صنعت خودرو و مسائل ایجاد شده در عرضه یا عدم عرضه خودرو‌ها در بورس کالا، تقاضا این صنعت هماهنند قبل نیست و هنگامی که هیجانات خرید فروکش کند حتی با بهبودی شرایط برگشت اعتماد سرمایه گذاران مشکل خواهد بود. افزایش قیمت دلار نیز یکی دیگر از ریسک‌های سیستماتیک بازار هست که باعث افزایش تقاضا در این بازار شده و توجه‌ها به بورس کاهش یافته است.

با نگاهی به کندل‌های ماهانه بورس، این بازار در دوره‌های مختلفی وارد یک فاز رکوردی بلندمدتی می‌شود و پس از سپری شدن این رکود یک رالی و جهش قوی قیمت‌های سهام در بازار رخ می‌دهد. این نگاه اجمالی و کلی در سال‌های ۱۳۷۵-۱۳۷۷، ۱۳۸۷-۱۳۸۳، ۱۳۹۵-۱۳۹۲ و ۱۳۹۹ تاکنون بوده است؛ لذا با توجه به دیتای گذشته انتظار یک رالی صعودی در ماه‌های آتی و حتی برای سال ۱۴۰۲ از بورس وجود دارد.

شاخص کل در بازدهی‌هایی که از سال هزار و چهارصد داشته است سه بار با رشد چهل و شش، سی و دو و سی و پنج درصدی از حمایت‌های یک میلیون و یک میلیون و دویست هزار واحد تجربه کرده است، ولی با وارد شدن به کانال یک میلیون و ششصد هزار واحدی موفق به ادامه مسیر نشده است. در این مقاومت‌ها ما شاهد نرخ دلار بیست و شش هزار تومانی تا چهل و چهار هزار تومانی بوده ایم. البته نرخ دلارنیمایی برای تحلیل شرکت‌های بورسی مرجع است، اما این دیدگاه صرفا از جاماندگی رشد این مارکت از سایر بازار‌ها بوده و حتی به اندازه تورم نیز بازدهی نداشته است. به عنوان مثال رشد شاخص کل برای سال هزار و چهارصد و یک تا به امروز تنها دوازده و پنجاه و پنج درصد بوده است.

امروز بازار به کدام سمت می رود؟

با نگاهی به تحلیل‌های بنیادی نیز بازار در صنایع مختلف همچنان ارزندگی دارد، اما جو حاکم بر بازار یک جو خنثی است و لذا امروز بازاری متعادلی به مثبت تنها در صنایع خاص و تک سهم‌های پیش بینی می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن