پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۰۰ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? در حالی که هنوز از تب دلار که تحت تاثیر قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه های تروریستی اتحادیه اروپا قرار گرفته کاسته نشده است خبر جدید تحریم ها در بازار پیچید، وزارت خزانه‌داری آمریکا از اضافه شدن نام ۱۰ فرد ایرانی به فهرست تحریم‌های این وزارتخانه خبر داد. با این اخبار امروز دلار در بازار آزاد افزایش یافت و در ۴۳۶۵۰ هزار تومان در بازار آزاد به معاملات خود پایان داد. در همین حال تصمیمات جدید نهاد سیاستگذار در حال اجرایی شدن است به طور مثال دلار توافقی روز گذشته از معاملات حذف شد و قیمت یورو از سایت سامانه بازار متشکل ارزی غیب شد. در جای دیگر رئیس بانک مرکزی در توئیتی اعلام کرد بانک مرکزی و صرافی ها اقدامات مشترکی در احیای ثبات اقتصادی در کشور انجام می‌دهند. همچنین بانک مرکزی به بازار آزاد ورود پیدا خواهد کرد و نرخ ساز خواهد بود.

? شاخص کل بورس تهران امروز ۳۴۰۹۸ هزار واحد کاهش یافت و به سطح ۱ میلیون و ۶۱۱ هزار واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز ۲.۰۱ درصد کاهش یافت. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پنجمین روز متوالی منفی بود و هزار و ۳۳۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که بالاترین رقم در یک سال گذشته است. خروج پول در روز چهارشنبه حدود ۱۰ برابر بیشتر از روز سه‌شنبه بود. بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۷۶ میلیارد تومان بود. پس از شپنا، همانند روزهای اخیر بزرگان بازار با خروج سرمایه حقیقی مواجه بودند و نمادهای خساپا، شتران، وبملت، خودرو، فملی، وبصادر و فولاد بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

? در حالی که سرمایه‌گذاران نسبت به تورم و اقتصاد امیدوار هستند، بزرگ‌ترین رمزارز بازار در  آستانه ۲۳ هزار دلار نوسان می‌کند. برای سومین بار در چهار روز اخیر بیت کوین از محدوده ۲۳ هزار دلار عبور کرد. دیگر رمزارزهای اصلی اکثرا در محدوده قرمز معامله می‌شوند. بازارها به بهبود شرایط اقتصاد کلان امیدوار هستند و به همین دلیل برای سومین بار در چهار روز گذشته، بیت کوین به بالای ۲۳۰۰۰ دلار صعود کرد اما دوباره عقب نشینی کرد. تا کنون در این هفته، هیچ رویدادی روایت اخیر کاهش تورم، کاهش ملایم رشد اقتصادی و این که بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش نرخ بهره با سرعتی معتدل‌تر از سال ۲۰۲۲ آماده می‌شود، خنثی نکرده است.

? قیمت طلا در آستانه انتشار اولیه تولید ناخالص داخلی (GDP) ایالات متحده برای سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ که قرار است در روز پنجشنبه منتشر شود، ۰.۱۲ درصد افزایش یافت و در ۱۹۳۹ دلار در هر اونس در این ساعات در حال معامله است. اگر ارقام رشد ایالات متحده نشانه هایی از بدتر شدن عملکرد اقتصادی را نشان دهد، ممکن است فدرال رزرو آمریکا را وادار کند که چرخه انقباض خود را متوقف کند یا حتی در اواخر امسال به دنبال کاهش نرخ بهره برود. داده‌های تولید ناخالص داخلی نرم‌تر، می‌تواند نوید خوبی برای قیمت طلا بدون بهره در پی چشم‌انداز ضعیف فدرال رزرو باشد.
یکی دیگر از عواملی که می تواند به حفظ خوش بینان طلا کمک کند، افزایش صادرات طلای سوئیس به کشورهایی از جمله چین، ترکیه، سنگاپور و تایلند است. صادرات طلای سوئیس به این کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود در چند سال اخیر رسید که نشان دهنده افزایش تقاضای فیزیکی آسیایی برای طلا است. با این حال، رکورد بالای قیمت طلا در هند می تواند چشم انداز تقاضا را از سوی دومین مصرف کننده بزرگ طلا در جهان تهدید کند.

? تقویت اونس جهانی طلا همچنان بر شاخص دلار تاثیر گذاشته از طرفی ریسک گریزی گسترده، نزول شاخص دلار آمریکا (USD) را محدود کرده است، در حالی که بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده نیز تلاش می کند جهش ملایمی داشته باشد و بر قیمت دلار تاثیر بگذارد.
در عین حال داده‌های موسسه S&P Global برای اکثر اقتصاد‌ها نسبت به انتظارات منفی خوب منتشر شدند و در آمریکا نیز این انتشار خوب مستثنی نبود.

? بهای نفت برنت امروز حدود ۰.۵ درصد کاهش یافت و در ۸۵ دلار در هر بشکه در حال معامله است. ترس از رکود جهانی و نشانه هایی از افزایش بزرگ دیگر در ذخایر آمریکا باعث شده که رشد محدود بماند.
در حالی که بزرگترین واردکننده نفت جهان در اوایل ماه جاری اقدامات ضد کووید را کاهش داد، مجموعه ای از شاخص های اقتصادی ضعیف در سایر بازارهای عمده نفت، به ویژه ایالات متحده و اروپا، خوش بینی را نسبت به بازارهای نفت خام کاهش داده است. از طرفی ذخایر نفت خام در ایالات متحده در هفته گذشته به بالاترین سطح خود از ژوئن ۲۰۲۱ افزایش یافت. ذخایر استراتژیک نفت خام ایالات متحده نیزدر ۳۷۱.۵۸ میلیون بشکه ثابت ماند.

? با حاکم شدن جریانات ریسکی بر بازار شاخص های سهام ایالات متحده کاهش یافتند، به طوری که داوجونز با افت ۰.۳۷ درصدی به ۳۳۶۰۸ واحد رسیده است. زیرا سرمایه گذاران  پیش بینی درآمد ضعیف  شرکت مایکروسافت را هضم می کنند که رشد کسب و کار محاسبات ابری Azure کندتر خواهد شد. این امر اعتماد سرمایه‌گذاران را از بین برد، زیرا آنها از شرط‌بندی بر روی دارایی‌های پرریسک‌تر خودداری کردند، که در همین حال به کاهش نزولی دلار ایالات متحده در بهای قیمت طلا کمک کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن