پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۰۶ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۹ دی ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد حدود ۸۰۰ تومان کاهش یافت و وارد کانال ۴۱ هزار تومان شد و در این ساعات در ۴۱۴۵۰ هزار تومان در حال معامله است. فرزین، رئیس کل جدید بانک مرکزی گفت: بر اساس سیاست جدید بانک مرکزی برای ثبیت نرخ ارز، نرخ هر دلار در سامانه نیما روی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تثبیت می‌شود.
هرچند دلار تهران در هفته ای که گذشت بازدهی حدود ۹ درصدی داشت ولی شوک خبری مانند جابه جایی در مهم ترین نهاد پولی کشور باعث توقف روند صعودی دلار شد.

? بازار رمزارزها امروز قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین (BTC) و اتر (ETH) کاهش یافتند، در حالی که BTC قرار است بدترین سال خود را از سال ۲۰۱۸ به پایان برساند، و از بالاترین سقف خوو ۶۶ درصد کاهش داشت. در بازار ارزهای دیجیتال، انفجار شرکت های بزرگ، اتهامات کلاهبرداری در کاهش قیمت ها مشخص شده است. اخیراً، فعالان بازار شاهد بحران پیرامون حماسه FTX و Sam Bankman-Fried از Alameda Research بوده اند.

? شاخص دلار امروز با داده های نیروی کار مطابق انتظارات کاهش یافت و در ۱۰۳ قرار دارد. که افت شاخص دلار باعث رشد طلا شد. زیرا انتظار می‌رود بانک مرکزی ایالات‌متحده سرعت افزایش نرخ بهره خود را کاهش دهد و جذابیت دارایی‌های بدون بازده را افزایش دهد. امروز شاخص PMI شیکاگو- Chicago PMI  برای ماه دسامبر بهتر از انتظارات و دوره قبل ۴۴.۹ اعلام شد. تغییرات هفتگی آمار مدعیان بیکاری مطابق انتظارات و بیشتر از دوره قبل ۲۲۵ هزار نفر اعلام شد که به افت بیشتر شاخص دلار دامن زد.

? قیمت طلا امروز با کاهش ارزش دلار آمریکا مقداری افزایش یافت و در ۱۸۱۶ دلار در هر اونس قرار گرفت. این در حالی است که در روز پایانی سال معامله‌گران منتظر نشانه های جدید در مورد برنامه‌های افزایش نرخ فدرال رزرو هستند. روزهای پایانی سال ۲۰۲۲ برای طلا همراه با تداوم روند صعودی قیمت‌ها بوده است. از ابتدای نوامبر، قیمت اونس طلا در بازاراهای جهانی تقریبا ۱۳ درصد افزایش یافته است. ارقام اقتصادی اخیر آمریکا نشان می دهد تورم و مخارج مصرف کننده کمتر ازپیش‌بینی‌ها بوده است، بازارها همچنان به قیمت گذاری ادامه می دهند. این داده ها می تواند باری را از دوش فدرال رزرو بردارد و به آن اجازه دهد تا سرعت افزایش نرخ بهره را کاهش دهد.

? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۶۷ درصد افزایش بافت و به ۸۴ دلار در هر بشکه در این ساعات در حال معامله است. نوسانات قیمت نفت به دلیل خطرات مختلف عرضه و نگرانی‌های مداوم تقاضا است. قیمت نفت آمریکا در ماه مارس با حمله روسیه به اوکراین به بالاترین حد خود در ۱۴ سال گذشته یعنی ۱۳۰ دلار در هر بشکه رسید و جریان‌های انرژی را که پیش از این به دلیل اختلالات مرتبط با کووید درگیر شده بود، متوقف کرد.
پس از آن، قیمت نفت بیشتر این افزایش ها را پس داد زیرا بانک های مرکزی بزرگ به شدت نرخ های بهره را برای مهار تورم فزاینده افزایش دادند و ترس از کندی اقتصاد جهانی را برانگیخت.
پایبندی چین به سیاست سختگیرانه خود برای مقابله با کووید صفر نیز بر چشم انداز تقاضا در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان در بیشتر سال تأثیر گذاشته است. با این حال، چین اکثر محدودیت‌ها را در ماه دسامبر پس از اعتراضات گسترده یک ماه قبل از بین برد و امیدها به بازگشت تقاضا را برانگیخت.

? شاخص شانگهای کامپوزیت ۰.۵۱ درصد رشد کرد و به ۳۰۸۹ واحد رسید، و ضررهای خود را کاهش داد. در حالی که نگرانی‌های فزاینده مبنی بر اینکه پایان سیاست چین در برابر کووید صفر می‌تواند منجر به کاهش قیمت ها شود.
در جای دیگر بانک خلق چین (PBOC) این هفته خالص ۹۷۵ میلیارد یوان به سیستم بانکی تزریق کرد که بزرگترین تزریق هفتگی از سال ۲۰۱۹ است. هدف این اقدام حفظ نقدینگی معقول و کافی در سیستم بانکی در پایان سال است.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز با افت نسبی همراه شدند، به طوری که داوجونز ۰.۵۹ درصد کاهش یافت. زیرا با افزایش موارد کووید ۱۹ و کاهش محدودیت های چین، نگرانی هایی در بین سرمایه گذاران به وجود آمده است. ایالات متحده اعلام کرد که مسافران هوایی از چین را ملزم می کند که تست ویروس منفی نشان دهند، در حالی که ایتالیا اعلام کرد که ورودی های این کشور آسیایی را آزمایش خواهد کرد و گزارش داد که تقریبا نیمی از مسافران دو پرواز از چین به میلان مثبت شده اند.

? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز تقریبا ثابت ماند، در حالی که در جلسات گذشته این شاخص زیان سالانه خود را از سال ۲۰۱۸ به ثبت رساندند، زیرا تورم مداوم جهانی و افزایش نرخ های تهاجمی از سوی بانک های مرکزی بزرگ، سهام ژاپن را در طول سال ۲۰۲۲ تحت فشار قرار داد.
بانک مرکزی ژاپن نیز سال پرحادثه‌ای داشت، زیرا پس از سقوط به پایین‌ترین حد در ۳۲ سال اخیر، مجبور به دفاع از ین شد و به طور غیرمنتظره‌ای سقف تحمل خود را برای اوراق قرضه دولتی ۱۰ ساله از ۰.۲۵٪ به ۰.۵٪ افزایش داد.
تعدیل سیاست غافلگیرکننده باعث گمانه زنی ها شد مبنی بر اینکه بانک مرکزی ممکن است به زودی نرخ های بهره منفی را کنار بگذارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن