پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۶:۰۹ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱

در این گزارش به تحلیل بازارهای مالی و دلایل نوسانات و عملکرد بازارها مالی پرداخته شده است.

? قیمت دلار امروز گارد صعودی به خود گرفت و به ۳۹۸۲۰ هزار تومان افزایش یافت، این در حالی است که پس از سفر آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران، وزیر امور خارجه با بیان اینکه همزمان به سفرش به اردن مسئول سیاست خارجه اروپا نیز در امان حضور می‌یابد، گفت: تماس‌ها و گفتگوهای همکاران آقای باقری با آقای مورا و تماس های من و آقای بورل به طور جدی در جریان است.امیر عبدالهیان همچنین گفت : اردن فرصت مناسبی برای گفتگو هاست.
با این حال بازار ارز به اظهارت وزیر امروز خارجه ایران واکنشی خاصی از خود نشان نداد.
وزیر اقتصاد هم امروز در تحلیل دلایل افزایش قیمت دلار گفته است؛ نظام اداری ما توان مقابله با تهدید‌های اقتصاد دیجیتال ندارد، نتیجه این اتفاق نیز نوسانات نرخ ارز است.

? شاخص کل بورس تهران امروز در کانال ۱ میلیون و ۵۰۰ ثابت ماند، اما شاخص هم‌وزن ۰.۱۵ درصد کاهش یافت. در مجموع معاملات امروز، ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۱۵۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۱۳ صدم درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۶ هزار و ۷۶ میلیارد تومان رسید. نمادهای فارس، پارس و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

? بازار رمزارزها امروز نیز در محدوده منفی معامله شدند، بیت کوین نیز نوسانات چندانی نداشت. با این حال تحلیل‌گران هشدار می‌دهند که فشارهای سیاست‌ پولی انقباضی بانک مرکزی آمریکا به این زودی‌ها محو نخواهد شد.
اکنون که پرآشوب‌ترین مرحله پس از فروپاشی سریع صرافی FTX  به پایان رسیده، معامله‌گران رمزارزها به رویارویی با یک دشمن آشنا یعنی فدرال رزرو، بازگشته‌اند. کمپین امسال بانک مرکزی ایالات متحده برای فرونشاندن تورم فزاینده با انقباضی‌تر کردن شرایط پولی، دوباره برای معامله‌گران رمزارز مورد توجه قرار گرفته، به طوری که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و مقامات ارشد هفته گذشته هشدار دادند که فشار شدید ممکن است تا سال ۲۰۲۳ باقی بماند.

? شاخص دلار پس از افزایش بیش از ۱ درصدی در دو جلسه گذشته، امروز به حدود ۱۰۴.۱۴ کاهش یافت، زیرا سرمایه گذاران همچنان در مورد مسیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو و احتمال سوق دادن بزرگترین اقتصاد جهان به رکود ادامه می دهند.
هفته گذشته، فدرال رزرو افزایش متوسط ۵۰ واحدی نرخ بهره را ارائه کرد، اگرچه نرخ پایانی ۵.۱ درصدی را در سال آینده پیش بینی کرد، بالاتر از آنچه قبلاً نشان داده شده بود. پس از گزارش‌هایی مبنی بر اینکه فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر فومیو کیشیدا قصد دارد توافقنامه یک دهه‌ای با بانک ژاپن را برای افزایش انعطاف‌پذیری به هدف تورم ۲ درصدی خود بازنگری کند، دلار به‌طور قابل‌توجهی در برابر ین کاهش یافت.

? بهای اونس جهانی طلا امروز ۰.۲۸ درصد کاهش یافت و در ۱۷۸۸ دلار در هر اونس در حال معامله است. این در حالی است که بعد از صحبت تعدادی از اعضای فدرال رزرو و تکرار مواضع پاول و هاوکیش بودن آن‌ها تا پایان سال ۲۰۲۳، تغییرات چشمگیری در انتظارات بازار از جلسه آتی به وجود نیامده‌است و همچنان بازار انتظار دارد که کاهش تورم و کندی در رشد اقتصادی، فدرال رزرو را از اعمال تمام سیاست‌های انقباضی خود باز دارد. از طرفی بازار دو کاهش ۰.۲۵ درصدی را برای انتهای سال ۲۰۲۳ متصور است، نکته‌ای که قویا پاول آن را رد کرد.
سرمایه‌گذاران اکنون منتظر گزارش‌های اقتصادی بیشتر ایالات متحده در این هفته هستند که می‌تواند چشم‌انداز نرخ‌ها را با عنوان شاخص قیمت PCE، و همچنین مجموعه‌ای از فعالیت‌های مصرف‌کننده و داده‌های املاک و مستغلات را راهنمایی کند.

? بهای نفت برنت امروز ۱.۳۹ درصد افزایش یافت و به ۸۰ دلار در هر بشکه افزایش یافت، در حالی که مقامات چینی قول دادند مصرف را در نشست سیاست‌های اقتصادی کلیدی افزایش دهند، امیدها برای تقاضای انرژی بیشتر در بزرگترین واردکننده نفت خام جهان را برانگیخت. پس از یک سال آزادسازی بی‌سابقه از ذخایر استراتژیک برای مقابله با افزایش هزینه‌های انرژی، دولت بایدن با افزودن به احساسات صعودی، در حال حرکت برای تکمیل ذخایر اضطراری آمریکا با خرید ۳ میلیون بشکه با قیمت ثابت است. سقف قیمت اعمال شده توسط گروه هفت و اتحادیه اروپا بر نفت روسیه نیز تاکنون نتوانسته است جریان نفت را مختل کند، به طوری که هند، خریدار اصلی آن گفته است که انتظار مشکلاتی را ندارد.

? شاخص‌ سهام شانگهای کامپوزیت امروز ۱.۹۲ درصد کاهش یافت، زیرا نگرانی‌ها در مورد اقتصاد جهانی و افزایش موارد کووید داخلی بر تعهدات جدید مقامات چین برای حمایت از اقتصاد برتری داشت. سرمایه‌گذاران از افزایش ریسک‌های رکودی نگران هستند زیرا بانک‌های مرکزی بزرگ در نظر دارند سیاست‌های خود را سخت‌تر کنند، در حالی که چین همچنان با افزایش موارد ویروس پس از این که این کشور محدودیت‌های سختگیرانه صفر کووید را کنار گذاشت، دست به گریبان است. در همین حال، بانک خلق چین متعهد شد که نیازهای اقتصاد واقعی را بهتر برآورده کند و نقدینگی مناسب را در بازارهای مالی حفظ کند.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ با افت ۱.۰۵ درصدی به ۲۷۲۳۸ واحد پایین ترین حد در چند هفته اخیر رسید که تحت تأثیر احساسات ضعیف جهانی قرار گرفت زیرا سیگنال های جنگ طلبانه از سوی بانک های مرکزی بزرگ به ترس از وارد شدن به رکود اقتصاد جهانی دامن زد. سرمایه‌گذاران همچنین به گزارش‌های آخر هفته مبنی بر اینکه فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن در حال برنامه‌ریزی برای بازنگری قرارداد ۱۰ ساله با بانک ژاپن برای افزایش انعطاف‌پذیری در مورد هدف تورم ۲ درصدی است، واکنش نشان دادند.
در جای دیگر، شرکت توشیبا به دنبال گزارش هایی مبنی بر اینکه شرکای صنعتی ژاپن ممکن است ارزش شرکت فناوری را به زیر ۲ تریلیون ین کاهش دهند، ۵.۷ درصد کاهش یافت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن