تحلیل بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها در دامنه منفی قرار داشتند، بیت کوین همچنان در ۱۹ هزار دلار در حال معامله است، از طرفی در آستانه تغییر آتی بلاک چین اتریوم به یک الگوریتم اثبات سهام، کاهش تقاضا برای تراشههای استخراج رمزارز منجر شده قیمت واحدهای پردازش گرافیکی (GPU)ها افت کند.
تحلیلگران رمزارز به دنبال الگویی در دادههای بلاک چین به نام اوج عرضه غیر فعال (dormant supply peaks) هستند که میتواند سیگنالی برای یک روند صعودی دیگر را نشان دهد. معیار دیگری به نام Puell Multiple نشان میدهد که سرمایهگذاران بلندمدت با کاهش قیمتها خریدهای خود را ادامه میدهند.
در جای دیگر بایننس، بزرگترین صرافی رمزارز جهان، اعلام کرد پشتیبانی از استیبل کوینهاUSDC ، USDP و TUSD را متوقف میکند و قصد دارد از ۲۹ سپتامبر به طور خودکار داراییهای کاربران که از این استیبل کوینها استفاده میکنند را به استیبل کوین BUSD تبدیل کند.
? دلار همچنان در بازار آزاد در دامنه محدودی در حال نوسان است امروز دلار در قیمت ۳۰۱۲۰ تومان به معاملات خود پایان داد. بخشی از معامله گران باور دارند که رشد قیمت دلار به واسطه برخورد دلار به حمایت ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومانی صورت گرفته است. از نگاه آن ها بازار در شرایط کنونی نسبت به کف قیمتی، اطمینان پیدا کرده است.
از طرفی سیگنال بورل امروز معامله گران را تحت تاثیر قرار دارد.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که طی ۲۸ ساعت اخیر خوشبینی وی برای احیای توافق هستهای با ایران کمتر شده است. اظهارات بورل در حالی است که در چند وقت گذشته بورل جوابهای ایران و آمریکا را معقول و سازنده توصیف کرده بود.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۵۹۴۵ هزار واحد کاهش یافت و در رقم ۱ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان قرار گرفت. در همین حال امروز نیز شاخص هم وزن وضعیت بهتری داشت و مثبت شد. در روزی که در اغلب گروهها تعداد نمادهای قرمزپوش بیشتر بود، در گروه خودرویی تعداد سبزها بیشتر بود و سبزترین گروه بازار در معاملات سهشنبه بودند.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۴۳۳ میلیارد تومان رسید. نمادهای فارس، فملی و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.
? قیمت طلا به دنبال از سرگیری روند نزولی اخیر است، زیرا فروشندگان قبل از رویدادهای کلیدی ایالات متحده و تصمیم بانک مرکزی اروپا برای افزایش نرخ بهره، با خرید خود مقابله می کنند. ترس از رکود ناشی از بحران انرژی اروپا، سرمایهگذاران را در حاشیه نگه میدارد و در عین حال بازدهی را در سطح جهانی بالاتر میبرد. معیار بازدهی خزانه داری ۱۰ ساله ایالات متحده تقریباً ۲ درصد بیشتر در روز در حدود ۳.۲۵ درصد است که به عنوان کاتالیزور اصلی در پشت بهبود دلار و کاهش مجدد در شمش غیر بازده ظاهر شده است. این فلز درخشان همچنین تحت تاثیر امیدها برای ادامه انقباضات توسط بانک های مرکزی بزرگ جهانی قرار دارد، زیرا آنها همچنان به مبارزه خود برای مهار تورم متعهد هستند. علاوه بر این، یک صلیب خرسی در حال ظهور در نمودار روزانه این فلز نیز باعث میشود که نزولی برای فروشندگان حفظ شود. اکنون همه نگاه ها به اعلام سیاست بانک مرکزی اروپا و سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو برای انگیزه تجاری جدید، باقی مانده است.
? شاخص دلار آمریکا امروز نیز در برابر سایر ارزها تقویت شد و بیش از بالاترین سطح ۲۰ ساله یعنی ۱۱۰.۱ رسید. زیرا سرمایه گذاران دادههای موسسه ISM را ارزیابی کردند. دادههای منتشر شده از موسسه ISM در تایید دادههای هفته گذشته بود و بخش خدمات نیز در ریزدادههای خود، شاهد بازگشت به سطوح رونق بود.
نکته قابلتوجه در هر دو داده، کاهش در بخش تورمی آن (هزینههای پرداختشده) بود که هر گاه در این نمودار شاهد عقب نشینی بودیم در دورههای گذشته، پیک تورمی ثبتشده نیز معتبر بودهاست.
تا قبل از دادههای تورمی و سخنرانی پاول در روز چهارشنبه، انتظارات بازار از افزایش ۳ پلهای نرخ بهره مجددا به ۶۸ درصد رسیده است.
در همین حال موسسه مالی میتسوبیشی (MUFG) بیان داشت فضایی را برای تقویت بیشتر دلار در کوتاه مدت پیشبینی میکنیم. ضعف مجدد در بازارهای جهانی سهام و شرایط مالی انقباضیتر، باید دلار را در برابر ارزهای G10 های بتا فارکس تقویت کند.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۱.۴۳ درصد کاهش یافت و به ۹۳ دلار در هر بشکه رسید. این در شرایطی است که توافق اوپک پلاس برای کاهش تولید ۱۰۰ هزار بشکهای در روز در ماه اکتبر نشانه ای برای جلوگیری از افت بازار به شمار میرود.
سازمان اوپک پلاس، پس از ابراز نگرانی عربستان سعودی و سایر اعضا درباره کاهش قیمتها از ژوئن باوجود عرضه محدود، تصمیم گرفتند تولید را ۱۰۰ هزار بشکه در روز برای ماه سپتامبر کاهش دهند.
جاستین اسمیرک، اقتصاددان ارشد Westpac، گفت که بازگشت نفت ایران احتمالا فقط تولید از دست رفته روسیه را جبران می کند، بنابراین بعید است عرضه تغییر زیادی داشته باشد. او گفت که اوپک پلاس باید به نفت در حدود ۹۰ دلار در هر بشکه راضی باشد.
? شاخص های سهام ایالات متحده پس از افت متوالی و تعطیلات در دامنه منفی بازگشایی شدند، به طوری که داوجونز ۰.۶۸ درصد کاهش یافت. با انتشار دادههای اقتصادی ترس از رکود در بین معامله گران بیشتر شده است. کریس ویلیامسون، اقتصاددان ارشد تجاری در S&P Global Market Intelligence بیان کرد که ماه اوت شاهد سقوط اقتصاد ایالات متحده به سمت رکود شدید بود که نشان دهنده خطر فزاینده رکود عمیق است؛ زیرا خانوارها و مشاغل با افزایش هزینه زندگی و شرایط مالی سخت دست و پنجه نرم میکنند. در همین حال، رشد مشاغل کاهش یافته است، زیرا شرکتها در مواجهه با کاهش تقاضا و چشمانداز نامطمئن به رشد فزاینده تمایلی به توسعه ندارند، که این امر باعث کاهش بیشتر رشد در ماههای آینده خواهد شد.