پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
- ۲:۵۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها وضعیت متعادلی داشتند، به طوری که بیت کوین در ۲۰۲۹۱ هزار دلار در حال معامله است، این در حالی است که سرمایه گذاران منتظر سرنخ های تازه ای در صورت جلسه FOMC هستند.
از طرفی طبق اخبار شرکت کور ساینتیفیک به عنوان بزرگ ترین شرکت استخراج ارزهای دیجیتال در جهان ۷۸ درصد از ذخایر بیت کوین خود را فروخته است. اگر این موضوع ادامه پیدا کند می تواند منجر به ایجاد یک فشار فروش شدید دیگر در بازار شود. در جای دیگر مدیرعامل بایننس در توییت اخیر خود، فاش کرده است که برای نشان دادن اعتقاد قوی اش، هیچ یک از بیت کوین ها یا بایننس کوین های خود را نفروخته است

? قیمت دلار امروز نوسانات محدودی داشت و با رشد جزئی در ۳۱۳۷۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. در همین حال سکه با مقداری کاهش همراه بود و به ۱۴ میلیون و ۷۴۵ هزار تومان رسید. این در حالی است که با توجه به سیگنال های منفی جدید برجامی معامله گران امروز منتظر صعود قیمت ها بودند، دلار بودند اما رفتار بازارساز  و تزریق ارز صادراتی و… موجب شده بازار ارز امروز آرامش را تجربه کند. اخیرا رابرت مالی در مورد مذاکرات هسته ای دوحه عنوان کرده است که طرف ایرانی در ابتدا باید با خود گفتگو کند. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد واشنگتن اکنون برنامه‌ای برای برگزاری دور جدید مذاکرات با ایران در دوحه ندارد. در هفته‌ها و ماه‌های اخیر ایران بارها مطالباتی را مطرح کرده است که فراتر از چارچوب توافق برجام است.

? شاخص کل بورس تهران امروز ۸۴۷۱ هزار واحد کاهش یافت و در رقم ۱ میلیون و ۵۰۲ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز کاهش ۰.۵۸ درصدی را به ثبت رساند‌. امروز ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و ۱۲۰ میلیارد تومان شد. در همین حال نمادهای گروه پتروشیمی، بانکی و خودرویی بیشترین تاثیر را در افت شاخص داشتند. ارزش معاملات بورس امروز ۳۱۰۰ میلیارد تومان بود و در فرابورس هم بیش از ۱۶ هزار میلیارد معامله انجام شد. نمادهای فملی، فارس و بفجر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.

? به دنبال فروش شدید در جلسه قبل، قیمت طلا امروز نیز ۳۱ دلار سقوط کرد و در ۱۷۳۸ دلار در حال معامله است، زیرا انتشار داده‌ها به نفع دلار عمل کردند. از طرفی نگرانی‌های رکودی فزاینده سرمایه‌گذاران را به سمت دلار امن سوق داده است، این فلز همچنین تحت افزایش نرخ بهره تهاجمی در سطح جهانی قرار گرفته که هدف آن مهار تورم بالا است، و انتظار می‌رود روند انقباض سیاست‌ها در میان بانک‌های مرکزی بزرگ در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ ادامه یابد. انتظار می رود بانک مرکزی اروپا در این ماه شروع به افزایش نرخ بهره کند و هزینه های استقراض را در سه ماهه سوم به محدوده مثبت برساند. در جای دیگر اقتصاددانان بانک ANZ انتظار دارند که این فلز گرانبها در سطوح فعلی مورد حمایت قرار گیرد و به سمت ۱۹۰۰ دلار حرکت کند.
همچنین سرمایه گذاران منتظر صورت جلسه FOMC هستند‌.

? شاخص دلار آمریکا امروز نیز تقویت شد و به ۱۰۷.۰۲ رسید که نزدیک به بالاترین سطح خود در ۲۰ سال گذشته است، زیرا نگرانی های فزاینده رکود سرمایه گذاران را به سمت دلار امن ریسک سوق داده است. چنین ترس های اقتصادی ناشی از افزایش شدید نرخ بهره در میان بانک های مرکزی جهان است. همچنین انتظارات مبنی بر اینکه سرعت انقباض پولی فدرال رزرو در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ کاهش نخواهد یافت، پشتوانه دلار بود. امروز شاخص مدیران خرید خدماتی ISM بهتر از انتظارات و دوره قبلی ۵۵.۳ بود. بخش اشتغال نیز ۴۷.۲ اعلام شد. نکته حائز اهمیت داده‌ها این بود که مولفه اشتغال به زیر محدوده ۵۰ نفوذ کرده که اصلا برای اقتصاد در این لحظات خوب نیست و در صورت کندی زود هنگام در بخش بازار مشاغل، کار برای فدرال رزرو سخت خواهد شد.

? بهای نفت برنت امروز نیز به کاهش خود ادامه داد و با افت ۵.۲۳ درصدی به زیر ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسید. محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک، روز سه‌شنبه با تاکید بر محدودیت عرضه، گفت: صنعت نفت به دلیل سال‌ها سرمایه‌گذاری ناکافی در محاصره است و افزود که در صورت اجازه عرضه اضافی از ایران و ونزوئلا، کمبود عرضه کاهش می‌یابد.
سیتی بانک اعلام کرد در صورتی که رکود اقتصادی «به احتمال فزاینده» اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار دهد، قیمت نفت ممکن است تا پایان سال به بشکه‌ای ۶۵ دلار کاهش یابد.

? شاخص Nikkei ۲۲۵ در معاملات امروز ۱.۱۵ درصد کاهش یافت و در ۲۶۱۱۹ واحد بسته شد، زیرا افزایش ترس از رکود بالقوه موج جدیدی از فروش سهام را به همراه داشت. سهام وابسته به کالا منجر به کاهش قیمت‌ها و زیان‌های شدید اینپکس کورپ، هلدینگ انئوس، اوزاکا تیتانیوم، نیپون استیل و سومیتومو متال شد. سایر شاخص های سنگین وزن نیز کاهش یافتند.

? شاخص شانگهای کامپوزیت امروز ۱.۴۳ درصد کاهش یافت و از بالاترین سطح چهار ماهه عقب نشینی کرد، زیرا وضعیت بسیار نامطمئن کووید در چین بهبود اقتصادی این کشور را تهدید می کند که خواستار سیاست های پایدار و هدفمند است. بر اساس گزارش Nomura، تعداد شهرهایی که رفت و آمد محلی را محدود می‌کنند در یک هفته بیش از دو برابر شده و از روز دوشنبه به ۱۱ شهر رسیده است. سهام‌های حمل و نقل و مصرف کننده از جمله کشتیرانی کاهش یافتند. در همین حال، فناوری های سنگین وزن و نام های انرژی جدید در برابر این کاهش مقاومت کردند.

? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز نیز روند نزولی داشتند به طوری که داوجونز ۱۲۶ واحد کاهش یافت، S&P۵۰۰ و نزدک نیز حدود ۰.۳۰ درصد کاهش یافتند‌. این در حالی است که سهام‌های فناوری روز سه‌شنبه عملکرد بهتری داشتند، زیرا بازدهی خزانه‌داری به دلیل ترس از رکود برای اولین بار از ماه مه به زیر ۳ درصد کاهش یافت، در حالی که شرکت‌های انرژی در کاهش قیمت نفت از بازار عقب ماندند. نگرانی ها مبنی بر اینکه مبارزه تهاجمی فدرال رزرو با تورم ممکن است رکود اقتصادی را تسریع کند، بر بازارها تاثیر گذاشته است. سرمایه گذاران اکنون منتظر صورتجلسه آخرین جلسه بانک مرکزی، هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن