پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
- ۱۱:۲۹ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانک
موضوعات داغ

دو نوع تورم و خسارت در انتظار ایران

طبق اظهارات عباس آرگون نایب رئیس کمیسیون سرمایه و پول اتاق بازرگانی تهران، دولت باید سیاست خود را در حوزه حذف ارز ترجیحی به طور شفاف اعلام و عملی کند.

عباس آرگون درباره تاثیرات حذف ارز ترجیحی بر گرانی کالاها به خبرنگار ایلنا گفت: ارز ۴۲۰۰ به نظر من حذف نشده وشیوه پرداخت آن تغییر کرده است؛ در واقع یارانه تخصیصی آن حذف نشده فقط به دولت این اختیار داده شده که به صورت ارزی ندهد تا بتواند مابه التقاوت آن را به صورت ریالی نیز پرداخت کند. در گذشته به صورت ارزی به وارد‌کننده اقلام پرداخت می‌شد که محصولات را با ارز ۴۲۰۰ هزارتومانی بیاورد ولی بعد متوجه شدند که این موضوع برای مصرف‌کننده تغییر چندانی ایجاد نمی‌کند.

وی افزود: به همین دلیل شیوه پرداخت ارز ترجیحی را عوض کردند. دولت باید راهکاری بیابد که به جای این شیوه پرداخت، آن را مستقیما به جامعه هدف پرداخت کند. به همین دلیل افزایش قیمت‌ها را امسال شاهد هستیم که امیدواریم این شیوه اجرایی و سیاست حداقل عملی شود.

آرگون با ابراز نگرانی از گرانی‌های اخیر و عملی نشدن سیاست مناسب ارز ترجیحی، تصریح کرد: دراین صورت ما دو خسارت از این بابت پرداخت خواهیم کرد یعنی یک مرحله با آن تورم انتظاری قیمت‌ها افزایش می‌یابد و سپس برای واقعی‌سازی قیمت‌ها شاهد تورم خواهیم بود. امیدوارم دولت سیاست خود را در این حوزه به طور شفاف اعلام و عملی کند.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تاکید کرد: دولت وقتی بودجه‌ای پیشنهاد می‌کند قطعا راهکارهای پرداخت و جامعه هدف آن را باید از قبل بررسی کرده باشد، ولی اگر این موضوع عملی نشود ما شاهد تورم مضاعفی می‌شویم. پس مهم نوع ارز آن نیست، مهم این است که شفاف‌سازی شود و این کمک به هر طریقی شده به جامعه هدف برسد. در واقع یک موقع مستقیم به واردکننده و یک موقع هم به مصرف‌کننده می‌رسد، امیدواریم این کار انجام شود و ما شاهد تورم مضاعف نباشیم.

وی افزود: یک بخش تورم تحت تاثیر این موضوع است و علت‌های دیگر از جمله نقدینگی و کسری بودجه دولت، رشد پایه پولی و عوامل متعدد دیگری می‌تواند دراین میان تاثیرگذار باشد. اکنون تورم اصلی‌ترین مشکل کشور در بحث‌های اقتصادی بوده چون دغدغه اصلی مردم مشکلات اقتصادی است. مقام معظم رهبری هم به این موضوع تاکید دارند چون با توجه به تورم، مردم مشکلات اقتصادی زیادی پیدا می‌کنند و رفاه جامعه کاهش می‌یابد. عملا به خاطر این قضیه مردم مشکلات فراوانی پیدا می‌کنند و به همین دلیل باید ریشه تورم خشکانده شود چون فقط به صورت دستوری نمی‌توان نرخ کالاها را پایین نگه داشت.

آرگون با بیان اینکه باید تدابیری اتخاذ کرد که مانع از افزایش قیمت‌ها شود، ادامه داد: دولت باید در این خصوص شفاف‌سازی کند چون این بلاتکلیفی خود به اقتصاد ضرر می‌زند. اکنون جامعه به نوعی به سوی سیاست تورمی رفته است و به خاطر این موضوع قیمت‌ها مدام افزایش می‌یابد. حداقل اگر بدانیم این سیاست اجرایی نشده مطمئن می‌شویم که ما دوباره شاهد این تورم نخواهیم بود.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران درباره تاثیرمشخص نشدن نتیجه برجام بر گرانی‌ها گفت: بحث برجام هم در عوامل متعددی خود را نشان می‌دهد ولی همه مشکلات اقتصادی ما به این موضوع وابسته نیست و باید شفاف‌سازی مناسبی و دقت عمل از سوی دولت در این خصوص انجام شود و مشخص شود که این افزایش نرخ در بخش‌های مختلف واقعا به چه علت است. چون با افزایش تورم قدرت خرید مردم هر روز کاهش می‌یابد و طبقه متوسط جامعه را با مشکلات فراوانی مواجه خواهد کرد.

منبع: گسترش نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن