گزارش مالی بازارهای داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۰

? دلار امروز در بازار آزاد با نوسانات محدود در قیمت ۲۸۰۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز با مقداری کاهش در سطح ۱۲ میلیون و ۳۹۵ هزار تومان قرار گرفت. این در حالی است که معامله گران منتظر رسیدن سیگنال قوی تر از وین هستند. در همین حال میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی در وین، گفت: اگر مذاکرات با سرعت بیشتری نسبت به آنچه اکنون در جریان است، انجام شود، در واقع تا پایان ماه فوریه رسیدن به توافق واقعی به نظر می رسد. علاوه بر این به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، «برت مک گرک» هماهنگ کننده امور خاورمیانه کاخ سفید گفت که ایران و آمریکا در آستانه یک توافق احتمالی برای بازگشت به برجام هستند. این مقام کاخ سفید برغم خوشبینی نسبت به مذاکرات مدعی شد که واشنگتن آماده این احتمال است که مذاکرات بدون دستیابی به یک توافق شکست بخورد.
? اونس جهانی طلا در حالی که در معاملات شب گذشته با سخنرانی پاول ۳۳ دلار کاهش یافت، امروز نیز با افت ۲۴ دلاری به زیر ۱۸۰۰ رسید و در ۱۷۹۶ دلار در حال معامله است. و برای اولین بار از ۱۰ ژانویه ۲۰۲۱ به زیر ۱۸۰۰ رسیده است. بیانیه سیاست پولی فدرال رزرو، که حاکی از افزایش احتمالی ماه مارس بود، و تصمیم برای افزایش نرخ ها مطابق با انتظارات بود، اما کنفرانس مطبوعاتی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، جنگ طلبانه تلقی شد. معاملهگران خاطرنشان کردند که پاول افزایش قابل توجهی سریعتر از آنچه در حال حاضر در نمودار نقطهای نشان داده شده را رد نمیکند و افزایش ۵۰ واحدی در ماه مارس را رد نمیکند. پاول همچنین گفت که اگر فدرال رزرو پیش بینی های جدیدی را در نشست روز چهارشنبه منتشر می کرد، او چشم انداز تورم خود را افزایش می داد. علاوه بر این دفتر تحلیل اقتصادی آمریکا امروز گزارش داد که اقتصاد آمریکا در سه ماهه چهارم سالانه ۶.۹ درصد رشد کرده است. این رقم به دنبال رشد ۲.۳ درصدی سه ماهه قبل بود و با حاشیه وسیعی از انتظار بازار ۵.۳ درصد فراتر رفت.
? تقاضا برای دلار امروز شتاب گرفت و شاخص را به سطوحی رساند که آخرین بار در ژوئیه ۲۰۲۰ به این سطح رسیده بود. شاخص دلار اکنون با افزایش ۰.۷۳ درصدی در ۹۷.۱۷ قرار دارد. تعصب جنگطلبانه پاول در کنفرانس مطبوعاتی خود پس از نشست FOMC در روز چهارشنبه باعث شد تا مسیر نرخ بهره فدرال رزرو در بین سرمایهگذاران مجدداً قیمتگذاری شود. به عبارت دیگر، بازارها اکنون پنج افزایش نرخ در سال ۲۰۲۲ قیمتگذاری میکنند. به نظر میرسد این تغییر قیمت مطابق با تماسهای فدرال رزرو از سوی بانکهای بزرگ، از جمله Nomura است که شاهد افزایش ۵۰ واحدی در ماه مارس و سپس چهار افزایش دیگر تا پایان سال هستند. از طرفی ارقام اولیه تولید ناخالص داخلی ایالات متحده اکنون رشد اقتصادی را بیش از ۶.۹ درصد در سه ماهه چهارم نشان می دهد. در سمت نه چندان روشن، سفارشات کالاهای بادوام در ماه دسامبر ۰.۹ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز با نوسان در دامنه مثبت و منفی همراه بود به طوری که توانست به ۹۰ دلار در هر بشکه که بالاترین حد خود از سال ۲۰۱۸ است برسد. ریسک پذیری مثبت و نگرانی های ژئوپلیتیکی و عرضه اوپک پلاس یک منبع حمایتی مداوم است که ممکن است از روند صعودی نفت حمایت کند. به گزارش رویترز، تنش بین ناتو، روسیه و اوکراین ترس از اختلال در عرضه انرژی به اروپا را تشدید کرده است. همچنان این نگرانی وجود دارد که تحویل نفت و گاز روسیه در صورت تشدید تنش نظامی با مشکل مواجه شود. در همین حال، تحلیلگران بازار نفت همچنان نگران مشکلاتی هستند که تولیدکنندگان کوچکتر اوپک پلاس برای افزایش نفت خود با آن مواجه هستند. منابع نشان داده اند که کارتل قصد دارد تولید خود را مجدداً در ماه مارس ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد. عرضه اوپک پلاس و نگرانیهای ژئوپلیتیکی ، قیمت نفت را در این هفته در برابر دادههای نزولی موجودی انبار آمریکا که نشان از افزایش غافلگیرکننده ۲.۴ میلیون بشکه ذخایر در هفته گذشته داشت، محافظت کرد.
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها با سخنان هاوکیش( انقباضی) پاول قرمز پوش شدند، به طوری که بیت کوین با ۴.۴۸ درصد کاهش در مرز ورود به کانال ۳۵ هزار دلار قرار گرفته است. اتریوم نیز ۵.۵۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که سرمایهگذاری در بازار رمزارزها که در پی تشدید همهگیری ویروس کرونا نشانهای از گریز سرمایهگذاران از بازارهای مالی راکد و تلاش آنها برای حفظ ارزش داراییهای خود در برابر جهش نرخ تورم بود، با افزایش احتمال آغاز اجرای برنامه بانک مرکزی ایالات متحده برای مبارزه با تورم دچار رکود شده است. بانک مرکزی ایالات متحده روز چهارشنبه و در پایان نشستی دو روزه با صدور بیانیهای اعلام کرد که با وجود تورم بالای دو درصد و کاهش قابل توجه نرخ بیکاری، انتظار میرود که نرخ بهره آمریکا به زودی افزایش یابد.
? شاخص های سهام ایالات متحده در معاملات امروز افزایش یافتند به طوری که داوجونز ۲۵۸ واحد افزایش به ۳۴۴۲۷ دلار رسیده است. این در خالی است که شب گذشته رئیس بانک مرکزی ایالات متحده گفت که فدرال رزرو به طور مناسبی با تغییر شرایط اقتصادی سازگار خواهد شد و با وجود عوامل مختلفی که باعث افزایش قیمت ها می شود مانند کمبود زنجیره تامین و افزایش غیرمنتظره تقاضا، همچنان انتظار دارد تورم در سال جاری کاهش یابد. از طرفی سهامهای فناوری کاهش یافته اند، مگر اینکه اپل بتواند ارقام دلگرمکنندهای را منتشر کند و از آن به چشماندازی برای ماههای آینده حمایت کند. مایکروسافت و تسلا هر دو قبل از بهبودی در درآمد خود متزلزل شدند، بنابراین باید انتظار نوسانات شدید بیشتری را در امشب داشت.
? شاخص سهام نیکی ژاپن و شانگهای چین امروز کاهش یافتند به طوری که نیکی ژاپن امروز ۸۴۱ واحد سقوط کرد و به ۲۶۱۷۰ هزار واحد رسید. شاخص شانگهای چین نیز ۶۱ واحد کاهش یافت.
زیرا زیان در بخش راه آهن و اتوبوس و املاک و مستغلات منجر به کاهش سهام شد. از طرفی سرمایه گذاران به هضم سیگنال جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات متحده مبنی بر افزایش نرخ بهره در مارس ۲۰۲۲ پرداختند.