گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۱۰ تیر ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمزارزها وضعیت متعادلی داشتند، به طوری که بیت کوین همچنان در ۱۹ هزار دلار در حال معامله است. تا زمانی که تورم همچنان بالاست و بانک های مرکزی تلاش می کنند تا نرخ های بهره را بیشتر افزایش دهند، رکود در ایالات متحده و دیگر کشور ها، نمیگذارند بازار رمزارز نفس بکشد. بانک آمریکا اعلام کرد کاربران رمزارزهای بانک آمریکا در بازار خرسی شاهد کاهش ۵۰ درصدی بوده است. این در حالی است که رمزارزها کمتر از ۱٪ از دارایی های مالی خانوادههای آمریکایی را تشکیل میدهد زیرا احساسات نسبت به رمزارزها منفی شده است.
? ترمز قیمت دلار امروز کشیده شد و تقریبا ثابت ماند به طوری که در ۳۲۱۰۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در حالی بود که در دو روز گذشته تحت تاثیر بن بست دوحه، دلار و طلا روند صعودی به خود گرفته بودند زیرا با اخبار منفی بخشی از معامله گران احتیاط روز های گذشته را کنار گذاشته بودند و در موقعیت خرید قرار گرفته بودند. امروز خبرگزاری بلومبرگ به نقل از سه دیپلمات اروپایی گزارش داد که مذاکرات رفع تحریم در دوحه قطر، پس از سفر رئیس جمهور آمریکا به غرب آسیا احتمالا دوباره از سر گرفته میشود.
در جای دیگر انبیسی نیوز روز گذشته گزارش داد دیپلماتهای اروپایی و مقامهای سابق آمریکایی گفتهاند احتمالاً واشنگتن تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد کرد و در پی اجرای دقیقتر تحریمهای موجود با تمرکز ویژه بر هدف قرار دادن فروش نفت ایران به چین است.
? اونس جهانی طلا در معاملات امروز بعد از افت های متوالی در ۱۸۰۷ دلار ثابت ماند، که پایینترین سطح خود در نزدیک به هفت هفته گذشته بود زیرا دلار قوی باعث کاهش تقاضا در شمش شد. اگرچه طلا به طور گسترده ای به عنوان پوششی در برابر تورم و عدم قطعیت های اقتصادی در نظر گرفته می شود اما نرخ های بهره بالاتر هزینه فرصت نگهداری شمش های غیر بازده را افزایش می دهد. در همین حال طبق دادههای امروز شاخص مدیران خرید تولیدی آمریکا بدتر از انتظارات و دوره پیشین ۵۳ اعلام شد.شاخص تغییرات قیمت تولید آمریکا نیز بدتر از پیش بینی بازار بود.
? شاخص دلار آمریکا در مسیر افزایش قابل توجهی در برابر سبدی از سایر ارزهای اصلی قرار گرفته است زیرا فدرال رزرو موج جهانی انقباض پولی تهاجمی را برای مبارزه با تورم فزاینده رهبری کرد. سیاستگذاران فدرال رزرو در این هفته تعهد قوی به کاهش تورم حتی در صورت خطر رکود اقتصادی نشان دادند که نشان دهنده افزایش ۷۵ واحدی دیگر نرخ در جولای بود. جدای از این پس از انتشار دادههای PMI از موسسه ISM، بازار ها در حال قیمتگذاری نرخ ترمینال فدرال رزرو در ۳.۲۱ درصد هستند. این نرخ در روز گذشته ۳.۵ درصد و در دو هفته گذشته ۴ درصد بود.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۱.۵۷ درصد افزایش یافت و در ۱۱۰ دلار در هر بشکه در حال معامله است. اوپک پلاس در اوایل این هفته موافقت کرد که به استراتژی تولید خود پایبند بماند و تولید را در ماه های ژوئیه و آگوست ۶۴۸ هزار بشکه در روز افزایش دهد، علیرغم نشانه هایی مبنی بر اینکه بازار فیزیکی نفت خام همچنان بسیار فشرده است. از سوی دیگر، ترس از رکود کاهش تقاضا همچنان در بازار وجود دارد. در همین حال تولید نفت اوپک در ژوئن با کاهش ۱۰۰ هزار بشکه در روز مواجه شده و نسبت به ماه مه به ۲۸.۵۲ میلیون بشکه رسید.
? شاخص سهام نیکی ژاپن در معاملات امروز نیز روند نزولی داشت به طوری که با افت ۱.۷۳ درصدی همراه بود. زیرا سرمایه گذاران به هضم انبوهی از دادههای اقتصادی پرداختد. نرخ بیکاری ژاپن به طور غیرمنتظره ای در ماه می ۲۰۲۲ به ۲۰۶ درصد رسید، در حالی که اجماع بازار و رقم آوریل ۲.۵ درصد بود. تعداد بیکاران با افزایش ۴۰ هزار نفری نسبت به ماه قبل به ۱.۸ میلیون نفر و اشتغال با کاهش ۱۴۰ هزار نفری به ۶۷.۲۴ میلیون نفر رسید. بانک مرکزی ژاپن اعلام کرد شاخص احساسات تولیدکنندگان بزرگ برای دومین سهماهه متوالی کاهش یافته و به پایینترین سطح خود از مارس ۲۰۲۱ رسیده است. در همین حال شاخص احساسات غیر-تولیدگان بزرگ برای اولین بار در دو فصل گذشته به بالاترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۱ رسیده است.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین در معاملات امروز ۰.۳۲ درصد کاهش یافت. این در حالی است که کاهش کنترلهای کووید و شاخصهای اقتصادی، از افت بیشتر شاخص جلوگیری کرده است.
بانک مرکزی چین اعلام کرد ابزارهای مالی سیاستگذاری در حوزههایی از جمله زیرساخت و نوآوری در فناوری سرمایه گذاری خواهند کرد.
شاخص PMI بخش تولیدی چین (کایکسین) برای ماه ژوئن که پیشبینی برای آن ۵۰.۲ بود، ۵۱.۷ اعلام شد. عدد قبلی نیز ۴۸.۱ بود.