گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۹ تیر ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز در حالی که اکثریت بازار رمز ارزها مثبت هستند، بیت کوین با افت ۳.۹۰ درصدی در ۱۹۱۷۱ هزار دلار در حال معامله است. کارشناسان این حوزه میگویند با توجه به تشدید جنگ در اوکراین، افزایش نرخ بهره، افزایش شدید تورم، و گفتگوها در مورد رکود اقتصادی قریبالوقوع، تحلیلهای قاطعانهای در دست نیست. از طرفی امرو بانک مرکزی هند اعلام داشت رمزارزها یک خطر آشکار هستند. خطرات سایبری در حال رشد هستند و نیاز به توجه ویژه دارند.
? قیمت دلار امروز با جهش قیمتی و افزایش انتظارات وارد کانال ۳۲ هزار تومان شد و در ۳۲۱۲۰ تومان به معاملات خود پایان داد. در همین در بازار طلا قیمت ها با افزایش همراه شدند و سکه به ۱۵ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان رسید. این در شرایطی است که روز گذشته دور جدید مذاکرات برجام در دوحه به پایان یافت و سیگنال های منفی از سوی انریکه مورا مبنی بر عدم پیشرفت مذاکرات دو روزه باعث شد که انتظارات افزایشی در بازار به وجود بیاید و معامله گران تصور کنند که برجام به بن رسیده است. از طرفی امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفت و گوی تلفنی با همتای قطری اظهار داشت؛ ارزیابی ما از مرحله اخیر مذاکرات در دوحه مثبت می باشد.
? اونس جهانی طلا امروز برای چهارمین روز متوالی با یک سوگیری منفی ملایم معامله شد و نزدیک به پایینترین سطح دو هفتهای که روز قبل لمس کرد، افت کرد. و در حوالی منطقه ۱۸۱۲ دلاری معامله میشود، زیرا تحت فشار چشم انداز افزایش نرخ های تهاجمی تر توسط فدرال رزرو قرار گرفته است. پاول در سخنرانی خود در مجمع سالانه بانک مرکزی اروپا در روز چهارشنبه گفت که اقتصاد ایالات متحده در موقعیت مناسبی برای مدیریت سیاست های سخت گیرانه تر قرار دارد و بانک مرکزی ایالات متحده همچنان بر کنترل تورم متمرکز است. لورتا مستر، رئیس فدرال رزرو کلیولند، گفت که سیاستگذاران باید با قدرت برای مهار فشارهای قیمتی عمل کنند. این به نوبه خود به عنوان یک عامل کلیدی در نظر گرفته شد که همچنان به عنوان یک باد مخالف برای طلای بی بازده عمل می کند.
? شاخص دلار در معاملات امروز ۰.۳۴ درصد کاهش یافت و در ۱۰۴.۵۱ قرار گرفت، ترکیبی از عوامل، معاملهگران را از شرطبندی نزولی تهاجمی باز میدارد. حداقل فعلا علیرغم چشم انداز تندروانه فدرال رزرو، تلاش دلار آمریکا در بحبوحه کاهش مداوم بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده نافرجام ماند. از طرفی دادههای امروز برخلاف انتظارات بودند. درآمد شخصی ۱۱۳.۴ میلیارد دلار یا ۰.۵ درصد افزایش یافت، در حالی که هزینه مصرف کننده ۳۲.۷ میلیارد دلار یا ۰.۲ درصد در ماه مه افزایش یافت. نرخ پس انداز شخصی در ماه می ۵.۴ درصد بود، در حالی که در آوریل ۵.۲ درصد بود. شاخص قیمت مصرف کننده نیز ۰.۶ درصد بود که کمتر از انتظارات بازار بود.
? بهای نفت برنت امروز با افت ۴ دلار و ۹۷ سنتی به ۱۱۰ دلار کاهش یافت، این در حالی است که اوپک اعلام کرد که به برنامه خود برای افزایش تولید نفت به میزان ۶۴۸ هزار بشکه در روز در ماه اوت پایبند خواهد بود. این گروه از بحث درباره استراتژی خروجی از سپتامبر خودداری کرد. در همین حال، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه گفت که قرار است نشست بعدی در اوایل ماه اوت برگزار شود. کشورهای اوپک در ماه گذشته برای رسیدن به اهداف تولید خود با مشکل مواجه شدند و حدود ۳ میلیون بشکه در روز کمتر از هدف خود تولید کردند. این بدان معناست که مشکلات عرضه سرفصل اصلی اخبار نفت باقی خواهد ماند.
? امروز هر سه شاخص عمده سهام ایالات متحده، قرمز پوش بودند به طوری که S&P ۵۰۰ به سمت بدترین نیمه اول خود از سال ۱۹۷۰ پیش میرود، زیرا در بحبوحه نگرانی های مداوم در مورد پیامدهای تورم فزاینده و تاثیر سیاست های پولی سخت تر بر شتاب رشد در مسیر افت قرار گرفته اند. در همین حال، تورم اصلی شاخص قیمت PCE، سنجش ترجیحی تورم توسط فدرال رزرو، در ماه می ۲۰۲۲ به ۴.۷ درصد کاهش یافت که نشان می دهد افزایش قیمت ها ممکن است کند شود.
? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز به دنبال افت شب گذشته وال استریت ۱.۵۴ درصد کاهش یافت و به ۲۶۳۹۳ واحد رسید، در جای دیگر دادهها نشان داد که تولید صنعتی در ژاپن در ماه می ۲۰۲۲ در مقایسه با اجماع بازار ۰.۳ درصدی و پس از افت نهایی ۱.۵ درصدی در ماه قبل، ۷.۲ درصد کاهش یافته است. این دومین ماه متوالی کاهش تولید صنعتی و تندترین سرعت از ماه می ۲۰۲۰، در بحبوحه تاثیر همهگیری کووید-۱۹ بود.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای امروز در میان افت سهام جهانی شاهد رشد ۱.۱ درصدی بود، زیرا سرمایه گذاران به ارزیابی داده ها و اقدامات بانک خلق چین پرداختند. کابینه چین اعلام کرد که چین ۳۰۰ میلیارد یوان اوراق مالی منتشر خواهد کرد و حمایت مالی برای پروژههای کلیدی را افزایش خواهد داد. در همین حال شاخص مدیران خرید (PMI) بخش تولیدی چین برای ماه ژوئن که پیشبینی برای آن ۵۰.۶ بود، ۵۰.۲ اعلام شد. شاخص مدیران خرید (PMI) بخش خدماتی نیز برای ماه ژوئن که پیشبینی برای آن ۵۰.۴ بود، ۵۴.۷ اعلام شد که عدد قبلی ۴۷.۸ بود.