گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز جمعه ۳ تیر ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز اکثریت بازار رمز ارزها قرمز پوش بودند، اما بیت کوین خلاف جهت بازار ۳.۴۷ درصد افزایش داشت و در ۲۱۰۱۸ دلار در حال معامله است. این در حالی است که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز پنجشنبه تکرار کرد که مبارزه با تورم از سوی بانک مرکزی بدون قید و شرط صورت میگیرد. از طرفی به گفته نعیم اسلم، تحلیلگر بازار در Avatrade، ممکن است بازار شاهد کاهش قیمت بیت کوین به ۱۵ هزار دلار باشد. در جای دیگر چانگ پنگ ژائو، بنیانگذار و مدیر اجرایی بایننس، گفت بیت کوین تا دو سال آینده صعود چندانی نخواهد داشت و پس از آخرین سقوط بازار دارایی های دیجیتال، زیر بالاترین رقم تاریخی خود یعنی ۶۹ هزار دلار باقی میماند.
? قیمت دلار امروز با نوسانات محدودی در سطح ۳۱۹۰۰ تومان ثابت ماند. زیرا اخبار از افزایش تلاشها برای از سرگیری مذاکرات وین بر روند معاملات موثر بوده است. به طوری که امروز سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر امشب جوزف بورل نماینده عالی سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپایی به تهران برای دیدار با وزیر امور خارجه ایران و برخی دیگر از مقامات جمهوری اسلامی ایران خبر داد. در جای دیگر شریعتی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره سیاست جدید ارزی بانک مرکزی گفت: اگر این اتفاق نمیافتاد، دلار تا یک ماه آینده روی ۳۸ هزار تومان میرفت، اما با مجوز بانک مرکزی، نرخ دلار تا ۳۰ هزار تومان کاهش خواهد یافت.
? اونس جهانی دوباره به رادار بازگشته است و با ۰.۱۲ درصد افزایش بازارها را وادار می کند تا انتظارات افزایش نرخ بهره را از سوی بانک های مرکزی بزرگ در سراسر جهان کاهش دهند. سرد کردن انتظارات جنگطلبان به آرام کردن اعصاب سرمایهگذاران کمک میکند و به قیمت طلا در مقابل دلار آمریکا تأثیر مثبت میگذارد. با این حال، تثبیت بازدهی خزانه داری ایالات متحده، به دنبال عقب نشینی اخیر، روند صعودی بیشتر را در فلز درخشان گریزان نگه می دارد. اکنون توجه به داده های کالاهای بادوام ایالات متحده در دوشنبه آینده و مجمع بانک مرکزی اروپا در سینترا معطوف شده است، جایی که روسای بانک های مرکزی احتمالاً در یک میزگرد درباره سیاست پولی شرکت خواهند کرد.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۲۳ درصد کاهش یافت و به ۱۰۳.۹۲ افت کرد. امروز دادههای احساسات دانشگاه میشیگان به ۵۰ کاهش یافت، این در حالی است که پاول، رئیس فدرال رزرو بیان کرده بود که دلیل افزایش ۰.۷۵ درصدی به جای ۰.۵ درصدی نرخ بهره در نشست پیشین، جهش انتظارات تورمی بوده است. به گفته پاول نقطه پایان کاهش ترازنامه تقریباً ۲.۵ تا ۳ تریلیون دلار کوچکتر از آنچه اکنون در آن قرار داریم، خواهد بود. به گفته اعضا فدرال رزرو کاهش ترازنامه به معنای افزایش ۲۵ تا ۵۰ نقطه پایهای در افزایش نرخ بهره است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز با افزایش ۳ درصدی در ۱۱۳ دلار در هر بشکه در حال معامله است. این در حالی است که سرمایه گذاران در بحبوحه نشانه هایی مبنی بر اینکه عرضه جهانی نفت خام و سوخت همچنان محدود است، محتاط بودند. علیرغم توافق برای افزایش تولید معادل ۷ درصد تقاضای روزانه جهانی در ماه های جولای و آگوست، اوپک پلاس به دلیل سرمایه گذاری ناکافی در میادین نفتی توسط برخی اعضا و از دست دادن عرضه روسیه در تلاش برای رسیدن به اهداف افزایش خود است. نشست اضطراری روز پنجشنبه بین پالایشگاههای بزرگ نفت آمریکا و جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا نیز نتوانست راهحلهای مشخصی برای کاهش قیمت نفت ارائه کند، اما دو طرف توافق کردند که با یکدیگر همکاری کنند.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز ۱.۲۳٪ افزایش یافت و به ۲۶۴۹۲ رسید. سرمایه گذاران به بررسی نگرانی ها در مورد رکود اقتصادی احتمالی جهانی و تحلیل دادهها پرداختند. سود در بخش فناوری و مراقبت های بهداشتی حاصل شد. در همین حال، سهام خودروسازان به رهبری تویوتا موتور و سوبارو پس از اعلام فراخوان اولین خودروهای الکتریکی تولید انبوه خود برای بازار جهانی به دلیل خطر کم بودن چرخ ها توسط این دو شرکت کاهش یافت.
? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت ۰.۸۹ درصد افزایش یافت زیرا سهام چین با حمایت سیاست پکن تقویت شدند. رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، روز چهارشنبه متعهد شد که به اهداف اقتصادی این کشور برای سال دست یابد و تأثیر کووید-۱۹ را به حداقل برساند. شورای دولتی چین نیز روز چهارشنبه متعهد شد که حمایت خود را از خرید خودروهای انرژی جدید و ارتقای بازار خودروهای دست دوم افزایش دهد.
? شاخص های سهام ایالات متحده پس از بازگشت میانگین های اصلی در جلسه قبل، بالاتر رفتند به طوری که داوجونز ۶۳۸ واحد افزایش یافت. نگرانیها از رکود اقتصادی همچنان یکی از نگرانیهای اصلی سرمایهگذاران در میان پسزمینه تورم بالا و افزایش شدید نرخها هستند و تحلیلگران انتظار دارند هر گونه بازگشت سهام کوتاهمدت باشد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در شهادتی به کنگره بار دیگر تاکید کرد که تعهد او به کاهش افزایش قیمت ها بدون قید و شرط است. میشل بومن، عضو بانک مرکزی آمریکا نیز از افزایش مجدد نرخ بهره به میزان ۷۵ واحد در ماه جولای و به دنبال آن با چند افزایش نیم واحدی دیگر حمایت کرد.