گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۱

? قیمت دلار در معاملات بازار آزاد در حالی که تحت تاثیر اقدامات بانک مرکزی روند نزولی به خود گرفته بود امروز بار دیگر با افزایش تقاضا همراه با اخبار سیاسی منفی وارد کانال ۳۲ هزار تومان شد و در ۳۲۲۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. امروز خزانهداری آمریکا اعلام کرد شبکهای از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی ایران و همچنین شرکتهای صوری مستقر در چین و امارات را تحریم کردیم. این رشد قیمت ها در حالی است که بانک مرکزی جلسه دیگری با فعالان صنعت پتروشیمی برگزار کرد و از آنها خواست ارز خود را به بازار عرضه کنند به دنبال این اقدامات معامله گران افزایشی از بازار خارج شدند و نرخ دلار به سمت پایین حرکت کرد. در جای دیگر بانک مرکزی امروز دومین مجوز به صرافی ها را صادر کرد. طبق این مجوز خرید ارز همه اشخاص حقیقی و حقوقی به صرافیها به نرخ توافقی همچون صادرکنندگان آزاد شد.
? در نشست معاملاتی امروز نیم بیشتری از بازار رمز ارزها سبز پوش بودند به طوری که بیت کوین با افزایش ۲ درصدی در ۲۱،۱۲۰ دلار در حال معامله است. پس از افزایش ۷۶ واحدی نرخ بهره فدرال رزرو که بالاترین رقم از سال ۱۹۹۴ بود بازار رمز ارزها رشد کردند، این در حالی بود که معامله گران انتظار افزایش همچین نرخی را داشتند اما بیشتر تحت تاثیر لحن پاول قرار گرفتند که زیاد داویش نبود. پاول در پاسخ به تورم بالا، فدرال رزرو تصمیم گرفت که افزایش نرخ بهره بیشتری داشته باشد. این امر به لنگرزدایی انتظارات تورمی بلند مدت کمک میکند. همچین بیان کرد انتظار ندارم که حرکت ۷۵ نقطه واحدی حرکتی معمول باشد، اما در جلسه بعدی یکی از دو گزینه افزایش ۷۵ یا ۵۰ نقطه واحدی روی میز خواهد بود. در جای دیگر استراتژیست معروف بازار رمزارزها که با نام مستعار Dave the Wave شناخته میشود میگوید: بیتکوین وارد منطقه خرید من شد. پس از دو سال دوباره به منطقه امنی برای خرید رسیدیم. این تحلیلگر معتقد است که زیر ۲۵ هزار دلار فرصت مناسبی برای خرید بیتکوین است.
? بهای اونس جهانی طلا در معاملات امروز به روند صعودی روز گذشته خود ادامه داد و با افزایش ۱۲ دلاری در ۱۸۴۶ دلار در هر اونس در حال معامله است. زیرا سرمایه گذاران نسبت به تصمیم فدرال رزرو در مورد افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره خوشبین هستند چرا که احتمالا به تقویت اقتصاد و مهار تورم افسارگسیخته کمک میکند. از طرفی اونس به طور سنتی به عنوان پوششی در برابر تورم عمل میکند. زیرا با توجه به اظهارات پاول که نشان میداد فشارهای تورمی احتمالاً ادامه خواهند داشت، برخی از سرمایه گذاران ممکن است به عنوان دارایی امن به سمت طلا و نقره پناه ببرند.
? شاخص دلار آمریکا امروز ۰.۸۲ درصد کاهش یافت. زیرا معامله گران بیانیه فدرال رزرو را هضم کردند، بیانیه بانک مرکزی آمریکا اصلا داویش نبود. نمودار دات پلات نشان داد که مقامات بانک مرکزی آمریکا پیشبینی میکنند نرخ بهره تا پایان امسال به ۳.۴٪ برسد که در ماه مارس این پیشبینی ۱.۹ درصد بود. با کاهش انتظارات هاوکیش از بانک مرکزی آمریکا به یک واقعیت ملایمتر، شاخص دلار آمریکا از بالاترین سطح دو دهه اخیر و بازده اوراق خزانه داری آمریکا کاهش یافتند. از طرفی دادههای خردهفروشی روز گذشته یک عدد منفی غیرمنتظره را در ماه مه منتشر کرد که نشان میدهد افزایش تورم ممکن است تلفاتی در پی داشته باشد. در همین حال امروز بانک مرکزی انگلستان و سوئیس نرخ بهره خود را به ترتیب ۰.۲۵ درصد و ۰.۵۰ درصد افزایش دادند.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۰.۵۹ درصد کاهش یافت و به زیر ۱۲۰ دلار در هر بشکه رسید. زیرا سرمایه گذاران بزرگترین افزایش نرخ بهره ایالات متحده در ۲۸ سال گذشته را ارزیابی کردند. از طرفی آخرین آمار شیوع کووید در چین، ترس از مرحله جدیدی از قرنطینه را افزایش داده است. نمایندگان اوپک گفتند که تولیدکنندگان شاهد کاهش رشد تقاضا در سال آینده خواهند بود زیرا افزایش قیمت نفت به افزایش تورم کمک می کند و به عنوان یک فشار بر اقتصاد جهانی عمل می کند. با این حال، محدودیت عرضه همچنان وجود دارد، که با کاهش صادرات از لیبی در بحبوحه بحران سیاسی که تولید و بنادر را تحت تأثیر قرار داده است، تشدید شده است.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز سقوط سنگینی داشتند به طوری که داوجونز ۷۲۸ واحد افت کرد، S&P ۵۰۰ و نزدک نیز به ترتیب ۳.۲۳٪ و ۴٪ کاهش یافتند. امروز شاخص S&P ۵۰۰ برای اولین بار از زمان شیوع بیماری کرونا در مارس ۲۰۲۰ در محدوده بازار نزولی قرار گرفت و حدود ۲۰ درصد کاهش یافته است. زیرا با تداوم مشکلات زنجیره تامین، طولانی شدن جنگ در اوکراین و افزایش تورم علیرغم اقدامات تهاجمی بانکهای مرکزی، سرمایهگذاران امید چندانی ندارند که این بازار نزولی به کوتاهی کرونا باشد. در جای دیگر شاخص تولید فدرال رزرو فیلادلفیا در ایالات متحده در ژوئن سال ۲۰۲۲ به ۳.۳- کاهش یافت، بسیار کمتر از پیش بینی های مربوط به رشد ۵.۵، که نشان دهنده اولین انقباض در فعالیت کارخانه از می ۲۰۲۰ است.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین در معاملات امروز ۰.۶۱ درصد کاهش یافت و در ۳۲۸۵ قرار گرفت. زیرا سرمایه گذاران از یک طرف تحت تاثیر افزایش نرخ بهره آمریکا و فشار نزولی بر بازارها قرار گرفتند و از طرف دیگر ادامه قرنطینه ها بر نگرانی آنها افزوده است. نماینده ایالات متحده در چین گفت چین ممکن است سیاست تحمل صفر کووید را تا سال ۲۰۲۳ حفظ کند.
? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز ۰.۴ درصد افزایش یافت و در سطح ۲۶۴۳۱ قرار گرفت. و میتوان بیان داشت امروز تنها شاخص سهام مثبت بازار بود. زیرا سرمایه گذاران پس از افزایش ۰.۷۵ درصدی نرخ بهره توسط فدرال رزرو و افزایش ۰.۵ درصدی نرخ بهره توسط بانک ملی سوئیس منتظر اقدام بانک مرکزی ژاپن هستند. در حال حاضر بازده اوراق ۱۰ ساله دولت ژاپن نزدیک به ۰.۴۵ درصد معامله میشود. هنوز کاملا مشخص نیست که حرکت بانک ژاپن تنها به افزایش دامنه نوسان بازده اوراق محدود میشود یا افزایش نرخ بهره را نیز در بر میگیرد. ماتسونو، دبیر ارشد کابینه ژاپن درباره نشست بانک مرکزی ژاپن این هفته بیان کرد: تأثیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو بر ژاپن و اقتصاد جهان، با توجه به تأثیر آن بر بازارهای مالی را زیر نظر داریم. امیدوارم که بانک مرکزی ژاپن در هماهنگی نزدیک با دولت، سیاستها را به درستی هدایت کند.