پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۵:۴۴ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانکبازار رمز ارزهابازار سرمایهبازار فلزات اساسی و طلابازار نفت و انرژیتحلیل صنایع و بازارهاجهانفناوری
موضوعات داغ

گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها قرمز پوش شدند، به طوری که بیت کوین در کف کانال ۳۰ هزار دلار قرار گرفته است. اتریوم نیز حدود ۲ درصد کاهش یافت. از علل افت بازار میتوان به لایحه ای که در ایالات متحده پیشنهاد شده اشاره کرد که محدودیت هایی را برای بازار احتمالا به وجود خواهد آورد. از طرفی شاخص ترس و طمع بیت کوین امروز به عدد ۱۷ رسیده که نسبت به چند روز قبل رقم بهتری است، اما بازار هنوز در مرحله ترس قرار دارد.

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد با افزایش تقاضا وارد کانال جدید شد به طوری که در این ساعات در ۳۲،۲۰۰ تومان در حال معامله است. سکه نیز در سطح ۱۴ میلیون و ۴۰ هزار تومان قرار گرفت. این در حالی است که تا چندی پیش مقامات مختلف در کشورهای طرف مذاکره معتقد بودند که توافق در دسترس است. اما حالا برخی مقامات به ویژه در آمریکا نسبت به این موضوع تردیدهایی را مطرح کرده‌اند. از سوی دیگر، شب گذشته در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، قطعنامه ضد ایرانی تصویب شد. در همین حال اخباری مثبتی در بازار وجود داشت که چندان نتوانست جلوی افزایش قیمت ها را بگیرد. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن گفته است: مسیر مذاکرات وین از مذاکرات ایران با آژانس جدا است. همچنین دادگاهی در یونان حکم قبلی درباره توقیف محموله نفت ایران توسط آمریکا را لغو کرده است.

? قیمت اونس جهانی طلا در معاملات امروز کاهش یافت و در ۱۸۴۲ دلار در حال معامله است. زیرا افزایش دلار آمریکا در آستانه تصمیم بانک مرکزی اروپا با شرایط محتاطانه بازار مبارزه می کند. اگرچه ضعف دلار آمریکا خریداران طلا را امیدوار نگه می دارد، اما بلاتکلیفی قبل از داده ها، معامله گران فلزات گرانبها را سرپا نگه داشته است. با این حال، شایان ذکر است که بازدهی خزانه داری ایالات متحده نیز با افزایش همراه شده است.  از طرفی فایننشال تایمز (FT) با اخباری مبنی بر افزایش مشارکت بازار در معاملات اوراق قرضه، به نوبه خود حاکی از  نوسانات بیشتر  برای قیمت طلا است. در این خبر آمده است: «جریان‌های خالص به صندوق‌های قابل معامله در بورس اوراق قرضه دولتی در ماه مه به بالاترین حد خود رسیده است.

? شاخص دلار آمریکا امروز با افزایش ۰.۴ درصدی در ۱۰۲.۸ قرار گرفت. این در حالی است که معامله گران تصمیمات بانک مرکزی اروپا را ارزیابی میکنند. از طرفی بازدهی خزانه داری ۱۰ ساله ایالات متحده  در حدود ۳.۰۵ درصد شناور است، بازده اوراق قرضه خزانه داری برای دومین هفته متوالی افزایش یافته است و به بالاترین حد یک ماهه رسیده است. در حالی که ردیابی سرنخ های سودآوری خزانه داری ایالات متحده،  بدبینی گسترده پیرامون تورم و رشد  در پیش رو قرار می گیرند. در جای دیگر طبق داده‌ها تغییرات هفتگی آمار مدعیان بیکاری آمریکا بیشتر از انتظارات و دوره قبلی ۲۲۹ هزار نفر اعلام شد.

? بهای نفت برنت در بحبوحه نشانه‌هایی از تنگنای بیشتر بازار در ذخایر نفت خام آمریکا، ۰.۳۱ درصد کاهش یافت و در ۱۲۳ دلار در هر بشکه قرار گرفت. داده های EIA نشان داد که ذخایر نفت خام در هاب کوشینگ به کمترین میزان از اوایل ماه مارس رسیده است، در حالی که ذخایر بنزین در پایین ترین سطح فصلی در هشت سال گذشته قرار دارد. مصرف سوخت در حال افزایش است حتی در حالی که قیمت بنزین خرده‌فروشی به رکورد ۵ دلار در هر گالن نزدیک می‌شود و میانگین چهار هفته‌ای تقاضای سوخت موتور برای اولین بار در سال جاری پس از پایان هفته یادبود به ۹ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است. بازگشایی مداوم چین پس از قرنطینه های اخیر نیز بر فشار خرید افزوده است.

? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ در معاملات امروز رشد جزئی داشت و به بالاترین سطح خود در بیش از دو ماه اخیر رسید، زیرا بازارهای ژاپن از یک جلسه ضعیف یک شبه در وال استریت شانه خالی کردند. ین ملایم تر و تعهد تزلزل ناپذیر به تسهیل پولی تهاجمی نیز به سهام محلی کمک کرد، به طوری که هاروهیکو کورودا، رئیس بانک مرکزی ژاپن اخیراً از مزایای ین ضعیف برای ارائه دهندگان خدمات گردشگری بعد از لغو موانع همه گیری در مناطق مختلف تبلیغ کرد، زیرا ژاپن در نظر دارد درهای خود را به روی خارجی ها باز کند.

? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت ۰.۷۶ درصد سقوط کرد و به ۳۲۳۹ واحد رسید. زیرا سرمایه‌گذاران همچنین مراقب واکنش بازار به داده‌های تجاری خوش‌بینانه چین بودند، به طوری که صادرات این کشور در ماه می ۱۶.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که بیش از دو برابر انتظارات بازار برای افزایش ۸ درصدی بود. واردات نیز بالاتر از حد انتظار بود و ۴.۱ درصد در برابر انتظار برای افزایش ۲ درصدی افزایش یافت.

? شاخص های سهام ایالات متحده امروز با کاهش همراه شدند، به طوری که داوجونز ۰.۵۵ درصد کاهش یافت. S&P۵۰۰ و نزدک نیز بیش از ۰.۵ درصد کاهش یافتند. زیرا سرمایه‌گذاران به ارزیابی چشم‌انداز تورم و رشد اقتصادی پیش از گزارش قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده در ماه می در روز جمعه پرداختند. قرائت داغ تورم می‌تواند انتظارات مبنی بر اینکه فدرال رزرو همچنان به افزایش شدید نرخ‌ها در نیمه دوم سال جاری ادامه دهد، منجر شود. سهام تسلا امروز در کانون توجه قرار گرفت و پس از اینکه UBS خرید سهام ارتقا داد، بیش از ۳ درصد رشد کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن