گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱
? در نشست معاملاتی امروز اکثریت بازار رمز ارزها قرمز پوش هستند. بیت کوین اکنون در۳،۰۲۷۴ هزار دلار در حال معامله است.این در حالی است که بیت کوین در شب گذشته تلاشی موفق برای نفوذ به کانال ۳۲ هزار دلار داشت اما ناموفق بود. تحلیلگران پیش بینی کرده اند بیت کوین احتمالا تا حدود ۳۷ هزار دلار هم بالا برود اما پس از آن مشخص می شود که این رشد قیمتی برای یک افت قیمت بزرگ تر انجام شده یا اینکه واقعا قرار است دوباره ارزهای دیجیتال به اوج برگردند و با رشد قیمت متوالی مواجه شوند.
? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد به ۳۱۶۰۰ تومان افزایش یافت. سکه نیز در ۱۴ میلیون و ۸۶۵ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. از عوامل موثر بر بازار میتوان به اختیارات ارزی جدید سران قوا به بانک مرکزی اشاره کرد. در جلسه دیشب شورای عالی هماهنگی سران قوا که به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد، اختیارات جدید و ویژهای به بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز داده شد. براساس مصوبه این جلسه همچنین معاملات فردایی طلا همانند معاملات فردایی ارز، ممنوع و غیرقانونی شناخته شد و فعالان این بازار به جرم اخلال اقتصادی، تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.
? اونس جهانی طلا پس از بازگشت از پایینترین سطح دو هفتهای جلسه قبل، امروز با افزایش ۲۲ دلاری بالای ۱۸۶۵ دلار در هر اونس باقی ماند، زیرا نگرانیهای گسترده درباره تورم بالا با فشار قوی دلار و افزایش بازدهی خزانهداری مقابله کرد. تورم پایدار همچنان موضوع اصلی حمایت از قیمت شمش بود، به طوری که داده های تورم منطقه یورو در روز سه شنبه بسیار بالاتر از حد انتظار بود. سرمایهگذاران همچنین به دنبال سرنخهایی در مورد سلامت اقتصاد و راهنمایی چشمانداز سیاستهای پولی در ماه مه، به دستمزدها در بخش غیرکشاورزی ایالات متحده و دادههای تورم در ماه می نگاه میکنند.
? شاخص دلار در معاملات امروز پس از افزایش دو جلسه متوالی، تحت کاهش بازدهی خزانه داری آمریکا و نگرانی های گسترده در مورد تورم بالا، کاهش یافت و در ۱۰۱.۸۹ قرار گرفت. این در حالی است که بازدهی شاخص ۱۰ ساله ایالات متحده در روز چهارشنبه به بالای ۲.۹ درصد رسید. افزایش قیمت ها در سرتاسر جهان همچنان یکی از نگرانی های کلیدی سرمایه گذاران است. ابهامات پیرامون چشمانداز سیاستهای پولی نیز بازارها را در وضعیت پرخطر نگه داشته، کریستوفر والر، رئیس فدرال رزرو، روز دوشنبه گفت که “افزایش ۵۰ واحدی را تا زمانی که تورم را به نرخ ۲ درصدی بانک مرکزی نزدیک کند از روی میز حذف نخواهد گشت.
? بهای نفت برنت به دنبال گزارشی مبنی بر آمادگی عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت در صورتی که تولید روسیه به دلیل تحریم های غرب کاهش قابل توجهی پیدا کند، ۱.۶۷ درصد افزایش یافت. گزارش فایننشال تایمز همچنین به نقل از یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد که بحث هایی در مورد افزایش فوری تولید عربستان سعودی و امارات انجام شده است که می تواند در نشست اوپک پلاس در اواخر امروز اعلام شود.
همچنین در اوایل این هفته گمانه زنی هایی وجود داشت مبنی بر اینکه برخی از تولیدکنندگان در حال بررسی تعلیق مشارکت روسیه در توافق تولید اوپک پلاس هستند که بر احساسات نزولی افزوده است. در جای دیگر طبق دادهها ذخایر نفت خام آمریکا کاهش ۵.۶۸ میلیون بشکه ای را نشان داد.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای با ۰.۴۲ درصد افزایش به ۳۱۹۵ واحد رسید. این رشد پس از لغو قرنطینه دو ماهه شانگهای در روز چهارشنبه و پس از آنکه شورای ایالتی بسته ای متشکل از ۳۳ اقدام را که سیاست های مالی، سرمایه گذاری و صنعتی را در روز سه شنبه برای احیای اقتصاد ویران شده از همه گیر پوشش می دهد، روی داد.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ در معاملات امروز ۰.۱۶ درصد کاهش یافت و برخی از سودهای جلسه قبل را از دست داد و نشانه هایی از یک جلسه ضعیف یک شبه در وال استریت را نشان داد، در حالی که سهام فناوری و بهداشت و درمان پیشتاز بودند.
? شاخص های سهام ایالات متحده پس از اینکه دادههای اقتصادی ایالات متحده از افزایش شدید نرخ بهره توسط فدرال رزرو حمایت کردند، و در حالی که نگرانیهای گسترده در مورد تورم بالا و تهدید رکود همچنان بر احساسات سرمایهگذاران تأثیر میگذاشت، افزایش یافتند، به طوری که هر سه شاخص در دامنه مثبت قرار داشتند. گزارش تغییرات اشتغال بخش خصوصی و غیر کشاورزی نیز ۱۳۸ هزار نفر اعلام شد که کمتر از انتظارات و دوره قبلی بود.