گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها در فضای ریسک گریزی بازار قرمز پوش هستند، به طوری که بیت کوین با ۳.۱۱ درصد کاهش در ۲۹،۲۸۴ هزار دلار در حال معامله است. در حالی که فضای بازار در ظاهر آرام است، اما شاخص ترس و طمع به عدد ۱۰ رسیده که این عدد نشان می دهد معامله گران در حالت ترس شدید قرار دارند. در جای دیگر مدیر ارشد بخش سرمایه گذاری جهانی گوگنهایم پارتنرز اعلام کرده که اگر بیت کوین زیر محدوده ۳۰ هزار دلار تثبیت شود می تواند سقوط بیشتری را تجربه کند و حتی به ۸ هزار دلار هم برسد.
? قیمت دلار امروز در بازار کاهشی بود و به ۳۰۱۵۰ هزار تومان رسید. در همین حال سکه با جهش قیمت وارد کانال ۱۴ میلیون تومان شد و در ۱۴ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان قرار گرفت. اقدامات بازارساز موجب عقب نشینی معامله گران در بازار دلار شده از طرفی برخوردهای انتظامی هم یکی از مواردی است که حساسیت بازارساز را به معامله گران ارزی نشان داده است. در این وضعیت برخی از معامله گران ارزی به بازار سکه مهاجرت کرده اند و زمینه ساز افزایش حباب در این بازار شده اند. در جای دیگر سیگنال های مثبتی از مذاکرات رسیده است. فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان سعودی روز سهشنبه در فروم اقتصاد جهانی گفت که پیشرفتهای در مذاکره با ایران حاصل شده است.
? شاخص کل بورس تهران امروز ۱۵۲۱ واحد کاهش یافت و در ۱ میلیون و ۵۵۵ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز ۰.۳۶ صدم درصد کاهش یافت. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای ششمین روز منفی شد و ۴۵۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. گروههای فلزات اساسی، فراوردههای نفتی و کک، خودرو و ساخت قطعات، و محصولات شیمیایی بیشترین سهم را از خروج پول حقیقی داشتند. امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۷ هزار و ۳۸۸ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۲۶ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۵ هزار و ۲۹۶ میلیارد تومان رسید. نمادهای فولاد، فخاز و فخوز بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? قیمت طلا در معاملات امروز در حال بازگشت به بالاترین سطح در دو هفته گذشته است، زیرا معامله گران همچنان از کاهش بازدهی خزانه داری ایالات متحده در سراسر منحنی حمایت می کنند. ریسکگریزی بازار نیز توسط شاخصهای اقتصادی ضعیف منطقه یورو و تجاری بریتانیا، که تقاضای پناهگاه را به اوراق قرضه دولتی ایالات متحده سوق میدهد حمایت میشود. آخرین اظهارات جنگ طلبانه کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، به شدت افزایش یافت. ایجاد تنش های ژئوپلیتیکی بین ایالات متحده و چین بر سر تایوان نیز نویدبخش طلای سنتی امن است.
? شاخص دلار امروز سقوط های خود را افزایش داد و به پایینترین سطح یک ماهه ۱۰۱.۷۴ رسید، این افت در بحبوحه شرایط عمومی ریسک در بازارها، که با کاهش ارزشهای جهانی و ارزهای ریسکی برجسته شد. در همین حال کاهش بازدهی خزانه داری و کاهش سیاست انقباضی فدرال رزرو بر احساسات تاثیر گذاشت. همراه با علائم مثبت برای اقتصاد جهانی مانند بازگشایی برنامه ریزی شده شانگهای و اظهارات جو بایدن، در این هفته مبنی بر کاهش احتمالی جنگ تجاری با چین، سرمایه گذاران را نیز از دلار خارج کرد.
? بهای نفت در معاملات امروز ۰.۱۲ درصد کاهش یافت و در ۱۱۳ دلار در حال معامله است. زیرا نگرانیها در مورد رکود اقتصادی احتمالی و مصرف ضعیفتر بر انتظار عرضه جهانی محدود و افزایش تقاضای سوخت در چین پس از وعدههای پکن مبنی بر ارائه محرکهای اقتصادی غلبه کرده است. رئیس شرکت آرامکو به رویترز گفت: جهان با بحران عرضه نفت مواجه است، زیرا اکثر شرکتها از سرمایهگذاری در این بخش میترسند، زیرا آنها با فشارهای انرژی سبز روبرو هستند، و افزود که نمیتواند ظرفیت تولید را سریعتر از آنچه وعده داده بود، افزایش دهد.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ امروز ۲۵۳ واحد کاهش یافت، زیرا سهام فناوری ژاپن پس از هشدار اسنپ در مورد ضربه به بالاترین قیمت خود، قیمت های آتی ایالات متحده را کاهش داد.
سرمایهگذاران همچنین آخرین دادهها را ارزیابی کردند که نشان میدهد فعالیتهای تولیدی ژاپن با کمترین سرعت در سه ماه اخیر گسترش یافته است، زیرا گلوگاههای عرضه به دلیل کمبود قطعات و قرنطینههای ناشی از کووید چین باعث کاهش تولید و رشد سفارشهای جدید شده است.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین امروز ۲.۴۱ درصد کاهش یافت و در ۳۰۷۱ واحد قرار گرفت. این در حالی است که موسسه جی پی مورگان و UBS بار دیگر پیشبینی خود برای رشد اقتصادی چین را کاهش دادند. موسسه جی پی مورگان پیشبینی میکند تولید ناخالص داخلی (GDP) چین برای سه ماهه دوم ۵.۴٪- باشد. در جبهه کرونا شانگهای ۴۸۰ مورد جدید محلی را گزارش کرده که همه در محلههای قرنطینه بودند. هیچ عفونتی در خارج از مناطق قرنطینه گزارش نشده است.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز کاهشی شدند، به طوری که داوجونز ۲۶۹ واحد کاهش یافت و در ۳۱۶۱۰ هزار واحد قرار گرفته است. S&P۵۰۰ نیز ۱.۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که طبق دادهها شاخص S&P Global Flash US Composite PMI در ماه می به ۵۳.۸ رسیده که از ۵۷.۷ در ماه مارس کاهش یافته است تا نشان دهنده ضعیف ترین نرخ رشد تولید در بین شرکت های بخش خصوصی در چهار ماهه باشد. در جای دیگر سرمایه گذاران منتظر نشست FOMC روز چهارشنبه هستند.