گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد مقداری افزایش یافت و در ۳۰۱۸۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز در ۱۴ میلیون و ۷۰ هزار تومان قرار گرفت. طبق آخرین اخبار وزیرخارجه در گفتوگوی تلفنی با لاوروف بیان داشت اگر آمریکاییها منطقی عمل کنند، توافق هستهای در دسترس خواهد بود. تهران برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار و البته با رعایت خطوط قرمز اراده جدی دارد. در همین حال وزیر امور خارجه روسیه بیان داشت حمایت روسیه از حصول توافق ادامه دارد. و مسکو برای نیل به یک توافقی عادلانه در راستای تحقق منافع و مطالبات طرف ایرانی در تلاش است.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها همچنان در بازه مثبت و منفی در نوسان بودند. بیت کوین در ۳۰،۱۳۹ دلار در حال معامله است. نگرانی ها را در مورد چشم انداز اقتصادی ایالات متحده در زمانی که فدرال رزرو در حال حرکت به سمت افزایش سریع نرخ بهره برای مقابله با تورم است. یک ترکیب سمی برای رمز ارزها و دارای های ریسکی به وجود آورده است. در جای دیگر بر اساس دادهها، نسبت نهنگ صرافی بیتکوین افزایش یافته و اکنون به مرز ۹۰ درصد نزدیک شده است. این نشان میدهد که نهنگها ممکن است در حال حاضر شروع به افزایش تخلیه خود کنند.
? انس جهانی طلا در معاملات امروز تلاش خود برای به دست آوردن هر گونه کشش معناداری ادامه داد و حرکت تلفیقی قیمت خود را برای سومین روز متوالی ادامه داد و با جهش ۲۵ دلاری در ۱۸۴۲ دلار قرار گرفت. زیرا سرمایه گذاران دادههای منتشر شده را ارزیابی کردند. تغییرات هفتگی آمار مدعیان بیکاری آمریکا ۲۱۸ هزار نفر اعلام شد که بیشتر از دوره قبل و پیش بینی بازار بود. همچنین شاخص تولیدی فدرال رزرو فیلادلفیا ۲.۶ بود که بسیار کمتر از انتظارات ۱۴.۹ بود. جدای از این، بازده اوراق قرضه آمریکا که بر پویایی قیمت دلار تأثیر می گذارد،
محرکی برای طلا شد.
? شاخص دلار آمریکا امروز با افت ۱.۰۳ درصدی از بالاترین سطح چند ساله خود فاصله گرفت. چشم انداز تشدید سیاست تهاجمی تر توسط فدرال رزرو، همراه با جنگ روسیه و اوکراین و تمدید قرنطینه های COVID-19 در چین، به ترس از رکود دامن زده است. در همین حال اظهارات تندروانه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، مجدداً بر انتظارات بازار برای تشدید سیاستهای تهاجمیتر توسط بانک مرکزی آمریکا تأکید کرد. پاول در یکی از رویدادهای وال استریت ژورنال گفت که از افزایش نرخ بهره حمایت خواهد کرد تا زمانی که قیمت ها شروع به کاهش مجدد به سطح سالم کنند. عزم فدرال رزرو برای مبارزه با تورم همچنان از افزایش بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده حمایت می کند.
? بهای نفت برنت در بحبوحه تقاضای شدید جهانی (کاهش قرنطینه چین) و نگرانیهای مداوم عرضه مورد حمایت قرار میگیرد. و در ۱۱۰ دلار در حال معامله است. دادههای هفتگی موجودی نفت خام در روز چهارشنبه حاکی از کاهش بهطور شگفتانگیز بزرگی بود و پالایشگاههای آمریکایی تولید خود را افزایش دادند تا با افزایش تقاضای ایالات متحده و جهانی سازگاری داشته باشند. این گزارش نشان میدهد که پالایشگاههای شرق و سواحل خلیجفارس با ظرفیت ۹۵ درصد کار میکنند که بالاترین نرخ بهرهبرداری ممکن است. در همین حال، در چین، شانگهای در مسیر کاهش محدودیتهای قرنطینه خود از اول ژوئن است که امیدها را برای بهبود تقاضای نفت خام در آنجا تقویت میکند. از نظر پویایی سمت عرضه، انتظار می رود که نگرانی ها در مورد تولید روسیه با اتحادیه اروپا به زودی بر سر نوعی ممنوعیت واردات نفت روسیه به توافق برسد، در حالی که بسیاری از کشورهای کوچکتر اوپک در تلاش برای افزایش تولید مطابق با اهداف سهمیه بندی تولید هستند.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز هم نزولی بودند به طوری که داوجونز ۲۶۰ واحد کاهش یافت S&P۵۰۰ نیز ۰.۵۷ افت کرد. زیرا سرمایه گذاران از پیامدهای افزایش تورم و سیاست های پولی سخت تر بر شتاب رشد نگران بودند. گزارشهای سه ماهه ضعیف از خردهفروشان بزرگ، عمدتاً Target و Walmark، نشان میدهد که تورم و گلوگاههای زنجیره تامین چقدر دردناک میتواند بر درآمد شرکتها باشد و در عین حال نگرانیهایی را در مورد کاهش رشد اقتصادی ایالات متحده ایجاد کند. در همان زمان، پس از اینکه خرده فروش انتظارات وال استریت را از دست داد و چشم انداز سود و فروش خود را کاهش داد، کوهل بیش از ۵ درصد سقوط کرد.
? شاخص شانگهای کامپوزیت در معاملات امروز ۰.۳۶درصد رشد کرد و به ۳۰۹۷ واحد رسید. زیرا سرمایهگذاران نیز منتظر حمایت سیاستگذاری قویتر از سوی مقامات هستند، زیرا تهدیدات قرنطینه در پکن و دیگر شهرهای کلیدی چین کاهش یافته است.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز ۱.۸۹ درصد افت پیدا کرد. زیرا نتایج ناامیدکننده سه ماهه خرده فروشان بزرگ ایالات متحده باعث ترس از شروع رکود اقتصادی شده است. سرمایه گذاران همچنین داده هایی را هضم کردند که نشان می دهد صادرات ژاپن در ماه آوریل ۱۲.۵ درصد افزایش یافته است که کمتر از انتظار برای افزایش ۱۳.۸ درصدی است.