گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
? قیمت دلار که روز گذشته ثبات نسبی را تجربه میکرد، در معاملات امروز با جهش حدود ۳۰۰ تومانی در ۲۸۷۰۰ تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز همسو با دلار با افزایش قیمت همراه شد و در ۱۳ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان قرار گرفت. انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فردا به تهران سفر کند تا شاید گره از چالش جدید برجام باز کند. امروز خطیب زاده در این باره گفت : فعلاً کار ویژه مورا، انتقال پیام است و قرار نیست اتفاق جدیدی رخ دهد. فعلاً تنها ملاقات قطعی با باقری است و درخواستهایی را داخل و بیرون وزارت خارجه داشته است.
? شاخص کل بورس تهران بعد از رشد متوالی بلاخره منفی شد و ۱۲۹۴۳ هزار واحد کاهش یافت و در رقم ۱ میلیون و ۵۴۰ واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز ۰.۵۲ درصد کاهش یافت. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و ۴۴۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت. امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش یک درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۶ هزار و ۸۲۱ میلیارد تومان رسید. نمادهای فارس، شبندر و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز وضعیت حمام خون بازار رمز ارزها ادامه داشت به طوری که بیت کوین با افت ۷.۶۲ درصدی در این ساعات در ۳۱،۸۷۶ هزار دلار در حال معامله است. اتریوم نیز حدود ۸ درصد کاهش یافته است. کوین سونسون، معاملهگر و تحلیلگر بازار رمزارزها در رابطه با میانگین متحرک نمایی ۲۰ ماهه هشدار داد و گفت: این میانگین متحرک نشان میدهد که روند بلندمدت بیتکوین ضعف دارد. بیتکوین هنوز حمایتهای معتبری در محدوده ۳۰ هزار و ۲۷ هزار دلار دارد. اما وقتی قیمت از میانگین متحرک بلندمدت پایینتر بسته میشود احتمالا برای دو تا چهار ما شاهد روند نزولی هستیم. افزایش نرخ بهره و ریسک گریزی حاکم در بازار از دلایل افت بازار می باشد.
? اونس جهانی طلا پس از یک هفته آشفته به دلیل سیاست های بانکهای مرکزی، نگرانیها از رشد جهانی در بحبوحه محدودیتهای گسترش کووید در چین و نگرانیها از افزایش نرخ بهره دوباره با افت ۲۲ دلاری در ۱۸۶۱ دلار در هر اونس در حال معامله است. زیرا همچنان وحشت و عدم اطمینان بازار در بازار حاکم است. از طرفی افزایش بازدهی خزانهداری، فشار فروش بر فلز زرد غیر بازده را تشدید میکند. نرخهای معیار ۱۰ ساله ایالات متحده در حال حاضر با ۳.۱۸۵ معامله میشوند، که بالاترین سطح از نوامبر ۲۰۱۸ است.
? شاخص دلار آمریکا همچنان شاهد افزایش تقاضاست و در بالاترین سطح ۲۰ ساله یعنی ۱۰۳.۹۵ قرار دارد. زیرا انتظارات سرمایه گذاران برای افزایش نرخ توسط فدرال رزرو تقویت شده است. علیرغم موضع گیری کمتر تندروانه در چهارشنبه گذشته، فدرال رزرو همچنان در مسیر افزایش ۵۰ واحدی نرخ بهره در دو جلسه بعدی قرار دارد و همزمان روند کاهش ترازنامه را آغاز می کند. موضع سازنده دلار همچنین با روایت تورم افزایش یافته فعلی و بهبود پایدار بازار کار و همچنین حملات تنشهای ژئوپلیتیکی و بازدهی بالاتر ایالات متحده پشتیبانی میشود.
? بهای نفت در معاملات امروز با ریسک گریزی بازار و افزایش دلار ۶ درصد کاهش یافت و در ۱۰۶ دلار در هر بشکه در حال معامله است. هرچند سرمایه گذاران به مذاکرات در اتحادیه اروپا در مورد تحریم نفت روسیه که انتظار می رود عرضه جهانی را محدود کند، چشم دوخته اند. به گفته منابع اتحادیه اروپا، کمیسیون اروپا روز جمعه تغییراتی را در تحریم نفت روسیه پیشنهاد کرد تا مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک فرصت بیشتری برای تغییر منابع انرژی خود داشته باشند. در همین حال، عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، قیمت نفت خام آسیا و اروپا را برای ماه ژوئن در روز یکشنبه کاهش داد.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای در معاملات امروز در سطح ۳۰۰۴ واحد ثابت بود. زیرا سرمایه گذاران سخنان رئیس بانک مرکزی چین را ارزیابی کردند، که گفت به محرکهای اقتصادی سیل مانند متوسل نخواهیم شد. ثبات را در اولویت قرار خواهیم داد و گامهایی در جهت تقویت اعتماد برمیداریم. بر روی حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط، و بخشهایی که توسط کووید آسیب دیدهاند تمرکز خواهیم کرد. در جای دیگر تراز تجاری ماه آوریل چین که پیشبینی برای آن ۵۰.۶۵B بود، ۵۱.۱۲B اعلام شد. و عدد قبلی آن ۴۷.۳۴B بود.
? شاخص سهام نیکی ژاپن امروز کاهشی بود و با افت ۲.۵۳ درصدی در سطح ۲۶۳۱۹ هزار واحد قرار گرفت. زیرا معامله گران افت شاخص های سهام ایالات متحده را دنبال کردند. در همین حال بانک مرکزی ژاپن صورت جلسه خود را منتشر کرد. در این صورتجلسه یکی از اعضا بیان کرد که اگر تورم فزاینده منجر به خروج از سیاستهای پولی تسهیلی توسط بانکهای مرکزی شود، ممکن است بازارها ریسک گریز شوند. همینطور اعضا توافق کردند که اقتصاد ژاپن احتمالاً با افزایش تقاضای خارجی و سیاست پولی همساز بهبود یابد.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز نیز در مدار نزولی قرار داشتند به طوری که داوجونز با کاهش ۳۵۱ واحدی در ۳۲۵۴۸ هزار واحد قرار گرفته است. S&P۵۰۰ و نزدک نیز بیش از ۲ درصد کاهش یافته اند. ارزش بازار سهام دنیا به ۱۰۴.۹ تریلیون دلار رسید که معادل ۱۲۴ درصد GDP جهان است. بازار سهام همچنان زیر فشار اقدام فدرال رزرو در رشد بهره دلار است و این موضوع محرک دلار و عامل فشار بروی کامودیتیها از جمله طلا و بازار سهام بوده است.