گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد با افزایش قیمت در ۲۸۲۷۰ هزار تومان قرار گرفت. سکه تمام بها نیز به ۱۳ میلیون و ۱۸۰ هزار تومان رسید. از اتفاق جالب توجه بازار سکه میتوان به حباب یک میلیون تومانی نیم سکه اشاره کرد. نبود اخبار جریانساز و نزدیکی به تعطیلات عید فطر را میتوان عامل ثبات نسبی نرخ دلار در روزهای گذشته دانست. والاستریتژورنال نوشت اروپاییها با فرستادن هماهنگکننده مذاکرات به ایران میخواهند برای احیای برجام فشار جدید وارد کنند. انریکه مورا میخواهد ایران را متقاعد کند که فعلا متن توافق را بدون خروج نام سپاه از فهرست تروریستی امضا کند و این موضوع به آینده موکول شود.
? شاخص کل بورس تهران امروز نیز مثبت بود و با رشد ۶۲۴۶ هزار واحد در ارتفاع ۱ میلیون و ۵۲۹ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز ۰.۸۰ درصد افزایش یافت. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۳۲ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۶ هزار و ۹۰۲ میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۵ هزار و ۴۴۸ میلیارد تومان رسید. نمادهای شپنا، رمپنا و شبندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها تغییر محسوسی نداشتند و در قیمت های قبلی خود در حال معامله هستند. روند قیمت بیت کوین بیش از یک ماه است که نزولی شده و هر بازگشتی رو به بالا، با شکست مواجه می شود و فروشندگان بازار را در اختیار می گیرند. زمستان اصطلاحی است که برای بازار نزولی به کار میرود. زمانی که بازار آنقدر رشد میکند که نوبت اصلاح است میتوان گفت که زمستان فرارسیده است. قبلا هم زمانی که بیتکوین در محدوده ۳۰ هزار دلار معامله میشد همه از رسیدن زمستان میگفتند اما بیتکوین همه را غافلگیر کرد.
? در حالی که سرمایه گذاران برای نشست مهم فدرال رزرو در اواخر این هفته آماده می شوند، اونس جهانی طلا ۲۵ دلار کاهش یافت و در ۱۸۷۱ دلار در حال معامله است. انتظار می رود فدرال رزرو نرخ بهره را تا ۵۰ واحد پایه افزایش دهد. به نظر میرسد سیاستگذاران فدرال رزرو برای مقابله با تورم و افزایش هزینههای نیروی کار مجموعهای از افزایشهای تهاجمی نرخ بهره را حداقل تا تابستان انجام دهند. در همین حال انتشار دادههای بد اقتصادی بر فشار فروش طلا افزوده است.
? شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز نزدیک به بالاترین رقم ۱۹ سال اخیر معامله میشود. در حالی که بازدهی اوراق ۱۰ ساله آمریکا نزدیک به بالاترین حد خود در طی سه سال گذشته است. دادهها منتشر شده امروز نشان از آلارمی در جهت ادامهدار بودن شرایط بد اقتصادی در آمریکا دارند. نکته مثبت این است که تقاضا همچنان قوی به نظر می رسد، اما مشکلات عرضه توانایی تحقق آن را خنثی میکند. در دستمزدها نیز اندکی نزول از اعداد شگفتانگیز گذشته قابل مشاهده است. شاخص مدیران خرید تولیدی آمریکا از موسسه ISM در ماه آوریل ۵۵.۴ اعلام شد که کمتر از انتظارات و دوره پیشین بود.
? بهای نفت برنت در نخستین روز معاملات با رشد جزئی همراه بود. و به ۱۰۶ دلار در هر بشکه رسید. نگرانی ها در مورد کند شدن رشد اقتصادی در بزرگترین واردکننده چین بر ترس از اختلالات بیشتر عرضه ناشی از ممنوعیت قریب الوقوع اتحادیه اروپا برای نفت خام روسیه مانع از رشد بیشتر قیمت شده است. شرکت ملی نفت لیبی روز یکشنبه اعلام کرد که پس از تعلیق فعالیت در پایانه نفتی زعیتینه در اواخر آوریل به دلیل اعتراضات سیاسی، به طور موقت فعالیت خود را از سر خواهد گرفت. در همین حال، گزارش شده است که اتحادیه اروپا پس از بحث و گفتگو در آخر هفته به سمت ممنوعیت واردات نفت روسیه تا پایان سال تمایل دارد.
? شاخص Nikkei ۲۲۵ ژاپن در معاملات امروز ۰.۱۱ درصد کاهش یافت و به ۲۶۸۱۹ واحد رسید. یک نظرسنجی خصوصی نشان داد که بیش از ۴۰ درصد از شرکتهای ژاپنی در بحبوحه افزایش هزینههای مواد ناشی از همهگیری کووید-۱۹ و تهاجم روسیه به اوکراین، قصد دارند قیمتها را ظرف یک سال افزایش دهند. سهام فناوری با ضررهای شدید همراه بودند.
? شاخص های سهام ایالات متحده در روز دوشنبه پس از آن که Nasdaq Composite بدترین ماه خود از سال ۲۰۰۸ را ثبت کرد، تغییر چندانی نداشتند، زیرا تورم فزاینده، چشمانداز افزایش سریعتر نرخ بهره و درآمدهای ناچیز برخی از بزرگترین شرکتهای فناوری تحت فشار قرار گرفتند. در جای دیگر سرمایه گذاران نتایج نا امیدکننده آمازون و اپل را هضم کردند. سرمایه گذاران اکنون منتظر تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو در روز چهارشنبه هستند.