گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد با اخبار منفی از وین حدود ۱۰۰ تومان افزایش یافت و در ۲۷۹۴۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز در حدود ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت و به ۱۳ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان رسید. تایمز اسرائیل نوشت: مقامات اسرائیلی گفته اند که شانس قدرتهای جهانی برای امضای توافق احیای برجام با ایران به شدت کاهش یافته است. به علاوه، یک منبع به شبکه کان گفت که کاخ سفید “این روزها بسیار بیش از گذشته مایل است” اعتراف کند که مذاکرات احتمالا شکست خواهد خورد.از طرفی هم به نظر می رسد وزارت دفاع و کاخ سفید مخالف درخواست ایران مبنی بر حذف سپاه پاسداران از فهرست تحریم های آمریکا هستند.
? در نشست معاملاتی امروز بازار رمز ارزها در حالی که ابتدا در دامنه مثبت بودند قرمز پوش بودند، به طوری که بیت کوین با کاهش حدود ۴ درصدی در کف کانال ۳۸ هزار دلار قرار گرفته است. پیشبینیها از روند نزولی بیتکوین زیاد است اما این صعود بیتکوین میتواند روزنه امیدی برای برگشت بازار باشد. اگر بیتکوین دوباره نتواند مقاومتهای خود را پشت سر بگذارد احتمال ریزش بیشتر بازار وجود دارد. یکی میگوید تا ۲۷ هزار دلار میریزد و آن یکی میگوید ۳۰ هزار دلار. فابیو پانتا عضو هیات اجرایی بانک مرکزی اروپا نیز گفته که ارزهای دیجیتال می توانند آسیب بزرگی به جامعه وارد کنند و طمع افراد است که ارزش این ارزها را می سازد.
? شاخص بورس تهران امروز با رشد ۱۵۶۱۸ هزار واحدی در ارتفاع ۱ میلیون و ۵۲۲ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز ۱.۱۸ درصد افزایش یافت. در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۱۸۳ درصد افزایش یافت و ۱۹ میلیارد تومان شد. امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و ۱۶۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. نمادهای فارس، تاپیکو، شپنا و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? بهای انس جهانی طلا پس از افت سنگین جلسه گذشته در معاملات امروز ۰.۲ صدم درصد افزایش یافت و در ۱۹۰۳ دلار در هر اونس قرار گرفت. فضای بازار تقریبا ریسکگریز است و در بازار همچنان دلار در حال قوی شدن است. دادههای اقتصادی امروز نکته جدیدی را به بازار ارائه نکرد و اعداد غالبا در محدودههای مورد انتظار منتشر شدند. انتظارات تورمی یک ساله ایالت متحده آمریکا از ۷.۹ به ۷.۵ کاهش پیدا کرد. از طرفی اخبار تاثیرگذاری از تنشهای اوکراین و روسیه منتشر نشدهاست و بازار منتظر محرکی بزرگتر نسبت به اخبار این چند روز است. کارستن منکه، تحلیلگر Julius Baer به رویترز گفت: «به نظر میرسد که نگرانیها در مورد افزایش نرخهای بهره اخیرا بیشتر شده و برتری در بازار به دست آورده است.
? شاخص دلار آمریکا امروز با رشد ۲.۳ درصدی در ۱۰۲.۱۶ قرار گرفت که بالاترین سطح از سال ۲۰۲۰ میباشد. در حالی که انتظارات برای افزایش نیم درصدی نرخ بهره در نشست ماه مه فدرال رزرو در حال حاضر قطعی شده، معامله گران شرط بندی کردند که بانک مرکزی ایالات متحده در ماههای بعدی حتی بیشتر از این هم نرخ بهره را افزایش خواهد داد تا تورم فزاینده را مهار کند. احتمال رکود اقتصادی در کنار رشد سریع تورم نگرانی اصلی بازارهای مالی است. اختلال در زنجیره تأمین، بحران کرونا، جنگ روسیه و اوکراین و افزایش سریع نرخ بهره آمریکا عامل اصلی بحران فعلی هستند.
? بهای نفت برنت پس از کاهش شدید جلسه قبل که ناشی از نگرانی ادامه قرنطینههای COVID-19 در چین و کاهش تقاضا بود، امروز ۲.۲۷ درصد افزایش یافت و در ۱۰۴.۹۶ دلار در هر بشکه در حال معامله است. قرنطینه در چین برای مقابله با کووید در شانگهای به چهارمین هفته خود کشیده شده است. ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد OANDA در یادداشتی نوشت: ضربه ناشی از قرنطینه های چین بیش از یک میلیون بشکه در روز است.
? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت امروز ۱.۱۴ درصد دیگر کاهش یافت و در ۲۸۸۶ واحد قرار گرفت. این در حالی است که چین متعهد شد حمایت پولی از اقتصاد کشور مبتلا به کووید را افزایش دهد. بانک خلق چین اعلام کرد که نقدینگی را به میزان معقولی حفظ می کند و توسعه پایدار بازارهای مالی را تقویت می کند. این بانک همچنین اعلام کرد که برای حمایت از توسعه زغال سنگ و افزایش ظرفیت ذخیره سازی، ۱۰۰ میلیارد یوان وام مجدد ارائه خواهد کرد.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ در معاملات امروز ۰.۴۱ درصد افزایش یافت، این در حالی است که نگرانی ها در مورد قرنطینه بیشتر کووید-۱۹ در چین و افزایش نرخ های بهره جهانی، باعث احتیاط و کنترل احساسات معامله گران شده است. فوجیتسو پس از گزارشی مبنی بر اینکه سازنده رایانه در حال ارزیابی فروش کسب و کار اسکن خود به سازنده تجهیزات اداری Ricoh است، حدود ۲ درصد افزایش یافت.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز نیز قرمز پوش بودند به طوری که داوجونز ۵۵۰ واحد کاهش یافت. S&P۵۰۰ و نزدک نیز هر کدام بیش از ۲ درصد کاهش یافتند. زیرا سرمایهگذاران با توجه به فصل سود شرکتها بشدت محتاط بودند. آلفابت و مایکروسافت نتایج فصلی خود را پس از زنگ پایانی منتشر خواهند کرد، در حالی که متا، آمازون و اپل در اواخر هفته گزارش خواهند داد. در همین حال، پس از اینکه هیئت مدیره پیشنهاد ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا را برای خصوصی کردن آن پذیرفت، سهام توییتر تقریباً ۲ درصد افزایش یافت.