گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

? قیمت دلار امروز در بازار آزاد با افزایش قیمت همراه بود و در ۲۷۸۶۰ هزار تومان قرار گرفت. در همین حال بازار طلا روند معکوسی نسبت به نرخ ارز داشت و کاهشی بود به طوری که سکه در کف کانال ۱۳ میلیون تومان قرار گرفت. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با کاهش ۱۵ هزار تومانی به ۱ میلیون و ۲۷۳ هزار تومان رسید. برخی از تحلیلگران معتقدند دلار در صورتی می تواند صعودی شود که از محدوده ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان عبور کند. اما عده ای از معامله گران با توجه به روند قیمت دلار در یک ماه گذشته معتقدند مرز ۲۸ هزار تومان برای برای بازارساز اهمیت بسزایی داشته و به راحتی اجازه عبور از مرز را نخواهد داد. کارل کالتنتالر (Kaltenthaler,Karl) استاد علوم سیاسی دانشگاه آکران آمریکا می گوید مذاکرات اکنون به بنبست رسیده است. یکی از موضوعاتی که مذاکرات را به بنبست رسانده، حضور سپاه در لیست سیاه است. آمریکا مدعی است که حضور سپاه در لیست سیاه ربطی به مسائل هستهای ندارد و در نتیجه حاضر به مذاکره در این زمینه نیست.
? در نشست معاملاتی امروز در حالی که اکثر بازار رمز ارزها قرمز پوش بودند، بیت کوین با رشد جزئی در ۳۹،۵۸۰ دلار در حال معامله است که پایینترین حد در شش هفته اخیر است، زیرا چشماندازهای بانکهای مرکزی بزرگ سرمایهگذاران را به تخصیص مجدد به دلار و داراییهای امنتر سوق داد و ریسک گریز شده اند. در همین حال پاول بیان داشت که ترازنامه را ممکن است ۹۵ میلیارد دلار در ماه کاهش یابد. جورین تایمر، مدیر اجرایی شرکت fidelity عقیده دارد که دوره رشد هزار درصدی و ریزش ۸۰ درصدی بیتکوین به پایان رسیده است. او میگوید: سقفهای قبلی که بیتکوین خیلی سریع فتح میکرد مربوط به گذشته است چون آن زمان سرمایهگذاران نهادی زیادی وارد بازار شدند. تایمر عقیده دارد شاید در آینده ورود سرمایه نهادی دوباره بیتکوین را رشد دهد اما فعلا بازار براساس تقاضا رفتار میکند.
? شاخص کل بورس تهران امروز در حالی که در ابتدای معاملات در دامنه منفی قرار داشت با افزایش حجم تقاضا توانست با رشد ۲۵۳۳ هزار واحدی در ۱ میلیون ۵۰۷ هزار واحد قرار بگیرد. شاخص هم وزن نیز رشد ۰.۷۷ درصدی را به ثبت رساند. با توجه به رشد بیشتر شاخص هم وزن میتوان بیان داشت که نمادهای کوچک نسبت به نمادهای بزرگ و شاخص ساز در وضعیت بهتری قرار دارند. امروز ارزش معاملات بورس تهران ۵۲۰۰ میلیارد تومان بود و در فرابورس هم ۲۳۰۰ میلیارد تومان معامله انجام شد. نمادهای فارس، تاپیکو و فولاد بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای وامید و پارسان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? بهای انس جهانی طلا در معاملات امروز زیان های جلسه گذشته را افزایش داد و با سقوط ۳۷ دلاری نزدیک به پایین ترین حد خود در ۳ هفته گذشته یعنی ۱۸۹۴ رسید، زیرا چشم انداز انقباض سریعتر سیاست فدرال رزرو برای حمایت از دلار و بازدهی خزانه داری آمریکا ادامه داشت که باعث کاهش تقاضا برای فلز زرد در بازار شد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، در سخنانی در پانلی که روز پنجشنبه به میزبانی صندوق بین المللی پول برگزار شد، گفت که افزایش نرخ بهره ۵۰ واحدی در ماه می “روی میز” است و تکرار کرد که مقامات فدرال رزرو متعهد به مبارزه با تورم هستند. در همین حال سرمایهگذاران نسبت به عدم قطعیتهای ژئوپلیتیکی و خطر رکود تورمی محتاط بودند.
? شاخص دلار آمریکا در نخستین روز معاملاتی خود ۰.۷ درصد افزایش یافت و در سطح ۱۰۱.۸۱ قرار گرفت که بالاترین حد خود در ۲ سال اخیر است، که به دلیل چشم انداز انقباض سریعتر سیاست فدرال رزرو و عدم قطعیت های اقتصادی و ژئوپلیتیکی سرمایه گذاران می باشد. تحلیلگران به نگرانیها در مورد اینکه آیا ایالات متحده و اقتصاد جهانی میتوانند در برابر فدرال رزرو ، نگرانیها در مورد رشد چین به دلیل قرنطینهها و شوک کالایی ناشی از جنگ روسیه و اوکراین مقاومت کنند، اشاره کردند. در همین حال، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، پنجشنبه گفت که بانک مرکزی متعهد به افزایش “سریع” نرخ ها برای کاهش تورم اشاره کرد. در کنار افزایش نرخ بهره، فدرال رزرو همچنین انتظار می رود به زودی ترازنامه عظیم خود را کاهش دهد که شامل حدود ۹ تریلیون دلار اوراق خزانه و اوراق بهادار با پشتوانه وام مسکن است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز در بحبوحه نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه قرنطینه طولانی مدت کووید در چین و افزایش سریع نرخ بهره در ایالات متحده بر رشد اقتصادی جهانی و تقاضای سوخت تأثیر میگذارد، ۶ درصد کاهش یافت و به زیر ۱۰۰ دلار رسید. زیرا نگرانیهای تقاضا بر نگرانیها نسبت به عرضه محدود جهانی غلبه کرده است. بلومبرگ گزارش داد که انتظار می رود تقاضای چین برای بنزین، گازوئیل و سوخت هوانوردی در آوریل ۲۰ درصد در سال کاهش یابد که معادل کاهش مصرف نفت خام حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز است.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز کاهش یافتند، به طوری که داوجونز ۴۸۲ واحد سقوط کرد. زیرا قرنطینههای Covid-19 در چین و متعاقب آن اختلالات زنجیره تامین که میتواند تورم را که در حال حاضر به بالاترین حد خود در ۴ دهه اخیر رسیده است، افزایش دهد. سهام توییتر با توجه به گزارشهایی که این شرکت در حال مذاکره برای فروش خود به ایلان ماسک است و میتواند به زودی به توافق برسد، افزایش یافت. سهام کوکاکولا نیز پس از گزارش نتایج قوی تر از حد انتظار در سه ماهه اول رشد کرد.
? شاخص سهام شانگهای کامپوزیت در معاملات امروز ۵.۱۳ درصد سقوط کرد. در میان ترس از اینکه شیوع کووید ممکن است پکن را وادار به اعمال قرنطینه های جدید کند و فشار نزولی بیشتری بر اقتصاد چین وارد کند. به نظر می رسد شیوع کووید که شانگهای را تعطیل کرد، در آخر هفته پس از اینکه چین دستور آزمایش های اجباری در منطقه ای در پکن را صادر شد و برخی از مناطق پایتخت را مسدود کرد، بدتر شد. این فروش مجدد در حالی اتفاق میافتد که سرمایهگذاران از عدم پیگیری تعهدات سیاستی برای تقویت رشد و تثبیت بازارها خسته شدهاند و سرمایهگذاران روز جمعه از تعهد بانک مرکزی چین خودداری کردند.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ ژاپن امروز با افت ۱.۹ درصدی به ۲۶۵۹۱ واحد رسید، زیرا سهام ژاپنی فروش شدید در وال استریت را دنبال کردند، سرمایهگذاران همچنین تداوم ضعف ین را مشاهده کردند و صندوق بینالمللی پول گفت که این امر میتواند با افزایش هزینههای واردات و آسیب رساندن به هزینههای مصرفکننده، مانع از بازگشت اقتصاد مبتلا به بیماری همهگیر درژاپن به مسیر رشد ثابت شود. در همین حال، سهام نیسان موتور پس از گزارش بلومبرگ مبنی بر اینکه رنو ممکن است بخشی از سهام خود را در این شرکت ژاپنی بفروشد تا تمرکز بیشتری روی خودروهای الکتریکی داشته باشد، سهام نیسان موتور ۵.۱ درصد کاهش یافت.