گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز سه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱

اختصاصی
? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد در حالی که ابتدا با افزایش قیمت معاملات خود را آغاز کرده بود به روند نزولی بازگشت به طوری که در این ساعات در ۲۷۵۵۰ تومان به معاملات خود پایان داد. سکه نیز در ۱۳ میلیون و ۳۱۰ هزار تومان قرار گرفته است. این در حالی است که امروز روزنامه “هاآرتص” اسراییل نوشت، مقامات اسراییلی در این هفته خود را برای تحولات مهمی در رابطه با مذاکرات قدرت های جهانی و ایران در مورد برنامه هسته ای آماده می کنند. انتظار میرود جو بایدن رییسجمهوری آمریکا در روزهای آینده اعلام کند که آیا تصمیم گرفته است سپاه پاسداران ایران را در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا نگه دارد یا درخواست تهران برای حذف این گروه از فهرست را بپذیرد. سرنوشت قیمت دلار به نتیجه مذاکرات گره خورده و از آنجا که به گفته سخنگوی وزیر امور خارجه، واشنگتن سیاست تاخیر را در پیش گرفته و با صحبتهای سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا توافقات در فضای پاسکاری قرار دارد، باید دید نتیجه نهایی برجام چگونه رقم میخورد.
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها با جهش قیمت ها به مدار مثبت بازگشتند، این در حالی است که در جلسه گذشته بیت کوین تا ۳۹ هزار دلار کاهش یافته بود اما امروز ۵.۸۷ درصد افزایش یافت و در ۴۱،۴۹۹ دلار در حال معامله است. اتریوم نیز حدود ۷ درصد افزایش یافت. کارشناسان عقیده دارند بازار در صورتی صعودی میشود که بیتکوین بالای ۴۷ هزار دلار تثبیت شود.
? شاخص کل بورس تهران با ادامه روند صعودی خود ۱۱۲۶۳ هزار واحد افزایش یافت و در ارتفاع ۱ میلیون و ۵۱۳ هزار واحد قرار گرفت. شاخص هم وزن نیز ۰.۷۰ صدم درصد افزایش یافت. حقیقی ها امروز برخلاف دیروز استراتژی ورود و خروج پول را تغییر دادند به طوریکه حقیقی ها ۵۴.۴ میلیارد تومان از بازار سهام و ۶۵.۹ میلیارد تومان از صندوق های بادرآمد ثابت خارج کردند. ارزش کل معاملات امروز بازار ۸.۶ همت بود که سهم ارزش معاملات خرد سهام ۵.۸۸ همت برآورد شد. نمادهای فارس، شپنا و شپندر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
? قیمت اونس جهانی طلا در معاملات امروز به دلیل کاهش انتظارات فدرال رزرو تهاجمی، تحت تأثیر قیمت دلار آمریکا و بازدهی خزانه داری قرار گرفت. به طوری که با افزایش بازده خزانه داری و شاخص دلار، امروز ۲۳ دلار کاهش یافت و به ۱۹۵۳ دلار در هر اونس رسید. در همین حال، فقدان داده های امیدوارکننده اقتصادی ایالات متحده ، توجه را به تفسیر فدرال رزرو و افزایش نگرانی ها در مورد خطرات تورم و رشد، در مواجهه با جنگ طولانی روسیه و اوکراین، جلب کرده است. در صورت بدتر شدن شرایط بازار، تقاضا برای دلار آمریکا مجدداً فعال خواهد شد و روند نزولی قیمت طلا تشدید خواهد شد. علاوه بر این، افزایش مجدد در بازدهی خزانه داری نیز می تواند XAUUSD را کنترل کند.
? در معاملات امروز افزایش بازده اوراق خزانه داری آمریکا و فضای محتاطانه بازار به دلار کمک کرد تا در برابر دیگر رقیبان خود بهتر عمل کند و به بالاترین سطح از ماه آوریل سال ۲۰۲۰ و به محدوده ۱۰۱ نزدبک شده است. در جای دیگر افزایش بازده اوراق ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا به بالاترین سطح ۳ ساله خود به بهبود شاخص دلار کمک کرد. در همین حال جیمز بولارد، رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس، بار دیگر تکرار کرد که بانک مرکزی آمریکا باید تا پایان سال نرخ بهره را به ۳.۵ درصد برساند تا بتواند با تورم مبارزه کند. بولارد در ادامه افزود که طرفدار شروع کاهش سطح ترازنامه در جلسه آتی است.
? بهای نفت برنت در معاملات امروز ۴.۸۳ درصد کاهش یافت و در ۱۰۷ دلار در حال معامله است. زیرا تولید کنندگان در چین آماده بازگشایی کارخانهها پس از تقریباً سه هفته تعطیلی COVID-19 در شانگهای بودند. در جای دیگر لیبی مجبور شد بخشی از صادرات خود را متوقف کند. در همین حال، احتمال ممنوعیت اتحادیه اروپا بر نفت روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین، همچنان بازار را تهدید می کند اوکراین روز سه شنبه گفت روسیه یک حمله جدید در شرق این کشور آغاز کرده است.
? شاخصهای اصلی سهام ایالات متحده امروز سبز پوش شدند، به طوری که داوجونز ۴۳۶ واحد افزایش یافت، S&P۵۰۰ و نزدک نیز هر کدام بیش از ۱ درصد رشد کردند. زیرا تمرکز سرمایهگذاران به فصل سود سهماهه اول معطوف شده است. در همین حال جانسون اند جانسون بالاتر از انتظارات سود ده بود، اما درآمد خود را از دست داد و دورنمای کل سال خود را کاهش داد. نتفلیکس و آیبیام وضعیت خود را امشب اعلام میکنند. جدا از هفته شلوغ درآمد شرکت ها، سرمایه گذاران منتظر سخنرانی سیاست گذاران فدرال رزرو در این هفته برای سرنخ های جدید در مورد چشم انداز سیاست بانک مرکزی هستند.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین امروز افت جزئی داشت و در ۳۱۹۴ واحد قرار گرفت. این در حالی است که آمار مبتلایان به ویروس کرونا در شانگهای بیش از ۲۰ هزار نفر اعلام شده است. قرنطینه بزرگترین شهر و نیروگاه اقتصادی چین بر فعالیتهای اقتصادی تاثیر گذاشته است. در جای دیگر صندوق بینالمللی پول رشد تولید ناخالص داخلی در چین را در سال ۲۰۲۲، ۴.۴ درصد و در سال ۲۰۲۳، ۵.۱ درصد پیشبینی میکند که به ترتیب ۰.۴ و ۰.۱ درصد کمتر از پیشبینی ژانویه است.